Sing Hallelujah to the Lord

Sing Hallelujah to the Lord

“Sing Hallelujah to the Lord” is gebruikt als protestlied tijdens de protesten in Hong Kong 2019-20.

Sing Halleluja to the Lord wordt gezongen door veel christenen en niet-christenen in de protesten. Volgens de openbare ordeverordening van Hong Kong zijn religieuze bijeenkomsten vrijgesteld van de definitie van een “bijeenkomst” of “vergadering” en zijn daarom moeilijker te controleren.

Linda Stassen-Benjamin componist van Sing Hallelujah to the Lord

Linda Stassen-Benjamin (born 1951) werd geboren in La Porte, Indiana, … Ze componeerde het lied, “Sing Hallelujah” in 1974 terwijl ze aan het douchen was. .. Daarna nam ze het op en het staat nu in vele gezangboeken en vertaald in vele talen. Het is in mineur, ongebruikelijk voor een lofzoon. De sleutel werkt echter goed met de eerste vier strofen die zijn afgeleid van vroegchristelijke liturgieën.”

Officiële kerken

Historisch gezien is de gevestigde protestantse kerk in Hong Kong nogal passief geweest als het gaat om kwesties die zij meer politiek dan religieus of spiritueel beschouwt, terwijl de katholieke kerk meer vocaal is geweest, zowel over kwesties van sociale rechtvaardigheid als over politieke kwesties die van invloed zijn op het levensonderhoud van de mensen.

De belangrijkste focus van de protestantse kerk ligt al jaren ergens anders: naar de evangelisatie van China en het vinden van manieren (zowel officieel als onofficieel) om gevestigde, zelfredzame, christelijke gemeenschappen op te richten die kunnen functioneren binnen het culturele en politieke klimaat van communistische heerschappij.

De pro-democratische Occupy Central-beweging, bijvoorbeeld, verdeelde de samenleving en kerkelijke congregaties, dus het was bijna onmogelijk om het op te werpen als een kwestie om de voornamelijk uit de middenklasse gevestigde kerk te mobiliseren.

Dit was een enorme teleurstelling voor veel christelijke millennials en jonge mensen. Ze hebben toen elders steun en bemoediging gezocht en vonden die grotendeels in christelijke bewegingen buiten de muren van de gevestigde kerken.

Martin Luther King zei ooit: “De kerk moet eraan herinnerd worden dat ze niet de meester of de dienaar van de staat is, maar eerder het geweten van de staat. Het moet de gids en criticus van de staat zijn en nooit zijn instrument zijn. Als de kerk haar profetische ijver niet herovert, zal ze een irrelevante sociale club worden zonder morele of spirituele autoriteit.”

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikels met boeken ebooks en dvd's op narcisme.blog