radicale acceptatie

Respectloos zijn zal nooit geaccepteerd worden

Mensen die om je geven, zullen je grenzen respecteren en niet respectloos zijn. Ze willen niet dat je je ongemakkelijk voelt. Ze willen niet dat je je niet gerespecteerd voelt.

Dat is het verschil: mensen die oprecht om je geven, zullen niet boos worden als je nee zegt, of niet doet wat ze willen, of als je doet wat goed voor je is.

Mensen die jouw grenzen niet respecteren, mensen die alleen om hun eigenbelang geven, zij zullen boos worden als je beschermende grenzen stelt. Dus als een persoon weigert jouw grenzen te accepteren, is dat een belangrijke aanwijzing dat deze mensen niet jouw vrienden zijn.

Als ze besluiten je te verlaten omdat je dat respect afdwingt, sluit dan de deur achter hen, je wilt nooit iemand laten denken dat het respectloos zijn van je ooit ok of geaccepteerd zal worden.

Dat is de enige manier om echt het respect te krijgen dat je verdient.

naar onze programma’s

Tot slot

Ik hoop dat dit je enorm heeft geholpen door deze “Nee” – tool voor je toolkit aan te bieden. Het begrijpen hiervan heeft me enorm geholpen met grenzen. Als je de nee-tool gebruikt weet je onmiddellijk aan de reactie of deze persoon jouw vriend(in) kan zijn.

Grenzen vergen oefening en vereisen dat je op het bord stapt, de angst voelt en het toch doet, maar zelfs meer dan dit, het gaat om het diep helen van de innerlijke verschrikkingen die we altijd hebben gehad om ze te stellen … Ik noem dit de angst voor C.R.A.P. – de kritiek, afwijzing, verlating en bestraffing omdat we onszelf zijn.

Je hebt misschien geloofd: “Ik wil de gevoelens van mensen gewoon niet kwetsen”, maar ik beloof je dat de echte angst om grenzen te stellen zoveel dieper is dan dit – en het helen van deze delen van onszelf is essentieel om een prachtig bloeiend leven te hebben.

Grenzen zijn alles – ECHT!

De links naar mijn bronnen om je te helpen bij het krachtig helen van je grenzen staan hier.

Heeft dit artikel geholpen? Voelden deze praktische suggesties hoopvol of bemoedigend? Laat het me hieronder weten!


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees