Categorieën
Recent zelffocus

Relatiedynamiek en cycli van relatiedisfunctie genezen door zelffocus

Hoe kunnen we relatiedynamiek en cycli van disfunctie genezen die zo vast en gevangen voelen?
Door zelffocus. Hoe moeilijk het ook is om ervoor te kiezen om je niet op de ander te concentreren, de oplossing wordt altijd gevonden in het focussen op jezelf.

Onze emoties voelen, verbinding maken met onze sensaties, triggers binnen relaties gebruiken als paden naar onze interne wereld, trauma en genezing. Onze emoties voelen, verbinding maken met onze sensaties, triggers binnen relaties gebruiken als paden naar onze interne wereld, trauma en genezing.
Zelffocus is hoe we relaties krachtig kunnen gaan helen.
Een van de meest ontregelende ervaringen in mijn leven was ruzie met mijn partner. Het zou me diep afsluiten, zo’n intense pijn dat ik niet eens met haar kon praten.

Ik voelde zoveel schaamte en schuld hierover. Ik geloofde dat er iets mis was met mij. En ik zou al mijn energie en aandacht op haar en op het huidige conflict richten, in het bijzonder het verhaal van wat er gebeurde – zei ik iets verkeerd, of zij? Ben ik de schuldige? Wat als zij niet van mij houdt, of ik niet van haar?

Hier ging zoveel analyse en angst in zitten. Hoe dieper ik in de analyse kwam, hoe pijnlijker het voelde. Hoe zinlozer het was.

Het kostte me een aantal jaren om te leren hoe ik alle verhalen, alle gedachten, alle externe focus kon laten vallen en de focus onmiddellijk naar mezelf kon brengen.

Dit hield in dat ik mezelf leerde dat ik elke sensatie en emotie in mijn lichaam kan verwerken wanneer ik word getriggerd, en dat ik geen externe regulering van anderen nodig heb – ik kan mezelf reguleren, en ik begon mezelf en mijn lichaam diep te vertrouwen! Dit is zelffocus.

Nu is het veel gemakkelijker voor mij om mijn aandacht volledig op mezelf te richten als er ruzie is, en om alles intern te verwerken, wat veel minder druk heeft gelegd op de relatie en op mijn partner, en grote intimiteit en liefde heeft teruggebracht.

Het begint allemaal bij zelffocus. Dit is een vaardigheid en een oefening, en ik beloof dat als ik het kon leren, jij het ook kunt!

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren