Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De partner van de narcist(e) is vaak het tegenovergestelde.

Mensen die elkaars tegengestelde zijn kunnen naar elkaar toegetrokken worden om de verkeerde redenen. Narcisten worden bijvoorbeeld aangetrokken door mensen waar ze het meeste nut van zullen hebben. Dit betekent vaak dat ze empathische mensen zoeken als partner.

Empathische mensen zijn het tegenovergestelde van narcisten.

Hoewel mensen met een narcistische persoonlijkheidsstoornis geen empathie hebben, en gedijen op de behoefte aan bewondering, zijn empathische mensen zeer gevoelig en in harmonie met de emoties van andere mensen.

Gevallen voor de narcist(e).

Tranen hebben iets heiligs.

Ze zijn geen kenmerk van zwakte, maar van kracht.

Ze zijn welsprekender dan
tienduizend tongen.

Ze zijn de boden van
verpletterend verdriet,
van die wroeging en van onzegbare liefde.

Veel van mijn gesprekspartners (80% vrouwen – 20 % mannen) worden geremd in het zien wat het narcisme is. Daarom dat ik meestal over de mannelijke narcist praat. Maar de seks en de seksuele geaardheid kan variëren.

partner
NARP SILVER

Hun buikgevoel echter zegt wel dat er ‘iets’ niet klopt.

Maar hun denken wordt gecontroleerd door de narcist(e). De narcist(e) doet zich voor als een sexy wonder, als een zakenman, als een lieve moderne charmante man, met een grote overtuigingskracht.

Ze hebben deze narcistische partner ontmoet toen hij iets over hem had dat verleidelijk was. Hij leek een onweerstaanbare aantrekkingskracht te bezitten want het bleek dat hun behoeften zo perfect waren afgestemd op jouw wensen. Het was een echt sprookje dat dikwijls tot een abrupt einde kwam de dag van het huwelijk, 6 maanden later en soms ook 2.5 jaar of zelfs 5 jaar later.

Je was wanhopig om terug te keren naar het sprookje.

Maar de narcist(e) zei dat je veranderd was. En je geloofde hem. Wanhopig als je was ging je over je grenzen om het maakt niet uit wat de narcist(e) eiste erop in te gaan.

Maar het was niet genoeg. Meer en meer kwamen er ultimatums aan de oppervlakte. Je zocht naar een oplossing en je begon patronen te zien in het gedrag van uw partner. Je vroeg je af of uw partner misschien narcistisch was?

Als je je afvraagt wat andere narcistische partners doen dan zijn hier enkele signalen.

Maar daarmee heb je geen oplossing. Je kunt immers een narcist(e) niet overtuigen om zichzelf te veranderen. Hoe goed je ook weet te overtuigen met feiten, voor de narcist(e) is de werkelijkheid compleet anders dan hoe jij die beleeft.

Verwacht de narcist(e) dat u aan zijn behoeften altijd voldoet? Bent u zelfs verplicht om vooruit te lopen op wat, hoe en wanneer ze bewondering en aanbidding nodig hebben? Is dit een one-way straatje waar jij geeft, zij nemen, maar ze niet terug geven?

Projecteert de narcist(e) zijn negatieve eigenschappen op jou? Hij zegt dat je behoeftig, nooit tevreden bent, ondankbaar voor alles wat hij doet.

Heeft hij onredelijke verwachtingen?

Echter, hebben uw vrienden en familie geen dergelijke klachten over jou uitgesproken. Zijn ze jaloers op iemand of iets waar je aandacht aan schenkt? Dit geldt ook voor kinderen, huisdieren, vrienden, familie en beroep. Hun jaloezie veroorzaakt intense woede en soms geweld waarvoor u vervolgens de schuld krijgt.

Ze provoceren je om te vertrekken, door wreed tegen je te zijn tijdens een ruzie? Dit volbrengt twee dingen: hij of zij controleert of je in feite op een dag hen zal verlaten en het plaatst de narcist(e) in de slachtofferrol. Hoe dan ook, de narcist heeft meer munitie om te gebruiken tegen jou.

Je straffen met misbruik of verwaarlozing?

Het misbruik kan fysieke, emotionele, financiële, seksuele of psychologische van aard zijn. Of ze zullen liefde, aandacht, ondersteuning en communicatie weerhouden. Er is niets onvoorwaardelijk in hun liefde, en hun liefde is zeer prestatiegericht.

Bedreigt de narcist(e) je te verlaten als je niet voldoet aan hun wensen?

Het waarschijnlijkst is dat je al lang verlatingsangst hebt. Dat is de voornaamste reden waarom de narcist(e) u als partner in de eerste plaats gekozen heeft.

Uw verlatingsangst houdt u langer in de relatie.

Gebruikt de narcist(e) wroeging als manipulatie tool? Knaagt u geweten bij het denken aan een scheiding? Je denkt aan het leed voor de kinderen, of de ontgoocheling bij je ouders, of het strook niet met het uitgangspunt van uw huwelijk, en je hebt een pak zelfverwijten.

Je vindt het allemaal zo spijtig. Je hebt het gevoel dat je alles bent verloren.

Weet je, echte wroeging brengt met zich mee dat het vertrouwen herwinnen tijd in beslag neemt. Maar wat zien we dat de narcist(e) een onmiddellijke terugkeer naar hetzelfde niveau van vertrouwen als eerder verwacht, het maakt niet uit of u zijn leugens, bedrog en ontrouw verwerkt hebt of niet.

Het is belangrijk dat je begrijpt wat narcisme inhoudt. Dat gaat niet zo maar vanzelf. Dat gaat meestal ook niet zo maar alleen. Je hebt het perspectief van een derde partij nodig om te helpen om te gaan met de situatie.

U kunt immers uw gevoelens niet kwijt bij de narcist(e), die is te veel met zichzelf bezig. De narcist(e) reageert ook niet zoals je in een relatie kunt verwachten, ongeacht of die relatie wordt aangehouden of als er een voorbereiding naar een scheiding komt.

Wees geen slachtoffer meer!

Als de relatie is beëindigd, omarm die waarheid. Je wilt vooruit, zonder misbruik. Stijg naar de top – jouw top – door bewust diepe empathie te tonen voor jezelf in plaats van jezelf neer te halen. Bouw vervolgens je zelfvertrouwen opnieuw op door een objectieve inventaris op te maken van wie je bent. Niet valsspelen! Jezelf niet kort vinden!

Beloof jezelf dat je vanaf nu je eigen leider bent.

Je zult in jezelf en je prestaties geloven en jezelf onderdompelen in empathie. Ja, empathie, de kwaliteit die volledig ontbreekt bij een narcist(e), is misschien wel het perfecte tegengif voor een relatie.

Klaar voor de volgende stap? Voel de groei van vertrouwen.

Onthoud: je hebt de macht om op elk gewenst moment van het onbewuste naar het bewuste leven over te schakelen en te groeien in onoverwinnelijk worden! Als je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om helemaal onoverwinnelijk te worden. Ga naar het menu en gebruik de tools.

partner
klik op de foto

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer


Reacties

2 reacties op “De partner van de narcist(e) is vaak het tegenovergestelde.”

  1. Alita avatar
    Alita

    Klopt helemaal ik was 3 mnd getrouwd tien het begon het heeft 29 jaar geduurd toen hulpverlening vertelde over narsisme….Ik moest het lezen ik las 4 regels en ik las mijn hele leven…..Gelukkig heb ik toen de stap gezet om weg tegaan…partner is in middels overleden….maagbloedingen alcohol…

  2. johanpersyn avatar

    Dank je wel voor jou reactie Alita. Blij voor jou dat je de stap gezet hebt, je moet wel een heel sterke mevrouw zijn.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees