Onze gevoelens zijn niet ons zelf

Onze gevoelens zijn niet ons zelf

Gevoelens zijn geen feit. De meeste gevoelens zijn niet eens gebaseerd op het huidige moment.
Door je gevoelens je leven te laten leiden, is het alsof je in een achtbaan begint waar je niet uit kunt komen.

Gevoelens zijn gidsen. Laat ze geen regisseurs zijn.

Hier zijn enkele tekenen dat je gevoelens je leven beheersen:

 1. Je bent consequent emotioneel reactief en zegt of doet dingen waar je later spijt van krijgt.
 2. Je hebt vaak het gevoel dat je “overreageerd” hebt en niet zeker weet waarom.
 3. Je relaties zijn vol conflicten, verwarring, chaos of instabiliteit
 4. Je communicatiestijl is: vijandig, beschuldigend, of je sluit je volledig af.
 5. Je voelt je uitgeput, uitgeput of boos in de buurt van andere mensen.
 6. Je consumeert inhoud die consequent intense emotionele toestanden veroorzaakt en je verveelt of niet zoals jezelf als je dat niet doet.
gevoelens
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Herinneringen om te genezen:

 1. Leer te pauzeren en ademen terwijl emoties door het lichaam stromen in plaats van erop te reageren. dit is een superkracht.
 2. Veel dingen die we in het heden voelen, komen uit ons verleden. Neem de tijd om uw emoties te verwerken en begrijp voordat u actie onderneemt.
 3. Zelfverzekerde, veilige mensen voelen alle emoties en verwelkomen ze. Ze begrijpen gewoon wanneer ze zich in een emotionele ruimte bevinden en nemen pauzes of tijd om een ​​reactie te kiezen.
 4. Alleen omdat je voelt dat iets waar is, wil nog niet zeggen dat het waar is. Dit is de sleutel tot gezonde relaties.
 5. Onze gevoelens zijn altijd geldig. Onze reacties op onze gevoelens kunnen soms: kwetsend zijn, grenzen overschrijden of een disfunctionele relatiedynamiek creëren. We zijn altijd verantwoordelijk voor het leren van manieren om onszelf te kalmeren + om ons in te zetten op manieren die respectvol en veilig zijn

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees