Onderzoeksgebied narcisme: research, observaties, experimenten …

Enkele onderzoeken in het onderzoeksgebied narcisme.

Naarmate we meer relevante artikelen vinden over het onderzoeksgebied narcisme vullen we de lijst hieronder aan. Dus kom regelmatig terug of bookmark dit artikel.

 1. Dit onderzoek toont aan dat narcisten na ongeveer 3 weken als ‘onbetrouwbaar’ worden bestempeld door de mensen om hen heen.
 2. Vandaar dat een gemiddelde relatie met een narcist na 4 maanden stuk gaat, volgens deze analyse-studie.
 3. Uiteindelijk is het  bewezen  dat narcisten slechte leiders en managers zijn op lange termijn.
 4. Weet je dat ze op termijn ongelukkig worden en ze maken de mensen om zich heen nog veel ongelukkiger.
 5. Profielen van narcisme en zelfrespect geassocieerd met uitgebreide mentale gezondheid bij adolescenten
 6. Kan narcisme verminderen met ouder worden?  Wetzel, Eunike, Emily Grijalva, Richard W. Robins, and Brent W. Roberts. 2020. “You’re Still so Vain: Changes in Narcissism from Young Adulthood to Middle Age.” Journal of Personality and Social Psychology 119 (2): 479–96. doi:10.1037/pspp0000266.supp (Supplemental) Do narcissists grow out of it?
 7. In de paper ontrafelen Stathis Grapsas van Tilburg University in Nederland, evenals vooraanstaande narcismeonderzoekers van de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Munster, wat zij de “status-achtervolging in narcisme” of het SPIN-model noemen. Het is een fascinerend kader om te bedenken hoe narcisten sociale situaties beoordelen, status zoeken en dienovereenkomstig reageren. The “Why” and “How” of Narcissism: A Process Model of Narcissistic Status Pursuit. Perspectives on Psychological Science. 2020;15(1):150-172. doi:10.1177/1745691619873350.
 8. Het verband tussen immuniteit en onze interpersoonlijke banden is zelfs nog intrigerender. Recent onderzoek suggereert dat verhoogde ontstekingen sociale terugtrekking veroorzaken en een gevoel van sociale ontkoppeling bevorderen. Waarnemingen als deze belichten de mogelijkheid van een directe weg van onevenwichtige immuniteit naar slechte relaties.
 9. Kan isolatie leiden tot ontstekingen? Deze hypothese werd onderzocht in een studie uit 2014. In dit onderzoek hadden kinderen die in de kinderjaren meer sociaal isolement hadden ervaren, bijna 40 jaar later hogere niveaus van een inflammatoire marker genaamd C-reactive protein in hun bloed.
 10. Lechuga, Jacqueline & Jones, Daniel. (2021). Emofilie en andere voorspellers van aantrekkingskracht voor personen met Dark Triad-kenmerken. Persoonlijkheid en individuele verschillen. 168. 110318. 10.1016 / j.paid.2020.110318. Met name ‘emofilie’ is de relatiegerichtheid die psychologen gebruiken om de neiging om snel en gemakkelijk verliefd te worden te beschrijven. Onderzoekers weten al langer dat mensen aangetrokken worden tot de aantrekkelijke, maar soms ook antisociale partners met een hoog niveau van narcistische en andere ‘duistere’ persoonlijkheidskenmerken, maar onderzoekers bepalen nog steeds waarom dat het geval is. Het blijkt dat emofilie mensen bijzonder aangetrokken kan maken tot mensen met donkere eigenschappen, volgens een new study in Personality and Individual Differences.
 11. Het team van psychologen wilde tot op de bodem uitzoeken van een eerder onderzoek waaruit bleek dat je het een narcist kunt vertellen door gewoon naar hun gezicht te kijken. Hun studie vernauwde het tot aan de wenkbrauwen. Dikke, donkere en compacte waren een bewijs voor een ‘grandioze narcist’ – iemand die ijdel, gerechtigd en superieur is, en vinkt de enquête-opties aan die zeggen: ‘Ik heb een natuurlijk talent om mensen te beïnvloeden’, ‘Ik ben een geboren leider ? ‘ en ‘Ik vind het leuk om met mijn lichaam te pronken’. De onderzoekers bevestigden hun verrassende bevindingen door onderzoek onder honderden mensen, en de resultaten werden vorig jaar gepubliceerd in de Journal of Personality. “Het was een behoorlijk datagedreven onderzoek”, zegt Miranda Giacomin van MacEwan University. Toch, voegde Dr. Giacomin eraan toe, is het belangrijk om goed na te denken over de resultaten. “Het is duidelijk dat we in ons dagelijks leven mensen niet alleen beoordelen op basis van hun wenkbrauwen.”
 12. Een onderzoek, gepubliceerd op 10 december 2019, toont aan dat over het algemeen millennials minder gevoelig zijn dan baby boomers. Het individuele resultaat is in dit geval niet relevant omdat hoe ouder we worden, hoe sterker we in onze schoenen staan. 750 mensen werden onderzocht op het gebied van narcisme, wordt er gemeld.
 13. In een nieuwe studie (28 maart 2020) ondervroeg Pavel Blagov van het Whitman College in Washington 500 mensen online om te begrijpen hoe verschillende persoonlijkheidskenmerken overeenstemden met de goedkeuring van sociale afstandelijkheid en bepaalde volksgezondheidsboodschappen. Over het algemeen reageerden mensen met een hoger niveau van consciëntieusheid en neuroticisme eerder op berichten over de volksgezondheid. Degenen met “Dark Triad” -kenmerken van gemeenheid en een gebrek aan remming waren minder geneigd om volksgezondheidsgedrag te ondersteunen en meer kans om anderen willens en wetens bloot te stellen aan infectierisico’s.
 14. Deze studie (april 2020) laat er weinig twijfel over bestaan ​​dat bewuste ervaringen van schaamte typerend zijn voor degenen die hoger scoren op maatregelen van “kwetsbaar narcisme”, met de waarschijnlijke uitzondering van degenen die geneigd zijn vijandig te reageren op onvervulde gerechtigde verwachtingen. ” Zoals de auteurs benadrukken, meldden de deelnemers zich op dagen dat ze zich kwetsbaarder voelden ook dat ze zich meer schaamden. Wanneer proefpersonen aangaven zich grandiozer te voelen, gaven ze aan dat ze zich minder schaamden. “Bewuste ervaringen van schaamte kunnen tot op zekere hoogte onverenigbaar zijn met gelijktijdige bewuste ervaringen van grootsheid (Broucek, 1982). Als dispositioneel grandioos narcisme niet noodzakelijkerwijs beschermt tegen schaamte, is het meestal wel zo dat je je op dit moment grandioos voelt, ”suggereren Di Sarno en collega’s. Beperkingen van het onderzoek zijn onder meer het gebruik van zelfrapportage-metingen en een niet-klinische steekproef van jonge volwassenen, die voornamelijk vrouwen waren. De auteurs suggereren dat toekomstige studies moeten streven naar een meer diverse steekproef van deelnemers. Dit onderzoek met als titel: “Schaam je achter de hoek? Een dagelijks dagboekonderzoek naar pathologisch narcisme ”, is geschreven door Marco Di Sarno, Johannes Zimmermann, Fabio Madeddu, Erica Casini en Rossella Di Pierro.

Volg ons om meer te weten over het onderzoeksgebied narcisme.

Als je een gesprek wenst, contacteer me met een persoonlijke boodschap. Voordat je dat doet, geef commentaar, like en share dit artikel wanneer mogelijk voor uw veiligheid en privacy. Volg narcisme.blog zie onderaan pagina.

solidariteit met slachtoffers van narcist(e) Alles wat we weten over narcisme is te danken aan de ervaringen van slachtoffers, onderzoeksgebied narcisme
Is de nieuwe relatie van de Narcist beter dan zijn vorige?
Een relatie met een narcist kan nooit soepel varen, en al diegenen die zo’n relatie hebben / hebben gehad, zijn het daarmee eens.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren.

Het is ook niet bedoeld om een gids te zijn voor zelfdiagnose. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Mag ik je vragen, als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren. Je kunt ook commentaar geven en delen. Ik antwoord je graag op je vragen.

Dit is volgens onze ervaring de ENIGE reden dat je heen en weer gaat in je hoofd, en binnen een relatie (zoals we allemaal deden) met een narcist: je ongenezen wonden houden je nog steeds in cognitieve dissonantie houden. Die ongenezen wonden houden je in een lus, zodat je je niet kunt bevrijden van hem.

Zo werkt volgens ons de geest van iedereen helemaal: je denkt gedachten die passen bij jouw innerlijke programmering vooral wanneer triggers worden geactiveerd.

Dat betekent de angst voor verlating, willen worden geaccepteerd, angst om ‘onbemind’ te zijn, ‘niet-ondersteund’ te worden enz. denken buiten die box onmogelijk maakt.

Dat niet krachtig in jezelf zijn, laat je proberen om vast te houden aan een vrouw of man die dit alles tijdelijk en zoveel meer levert waardoor je emotioneel afhankelijk wordt.

Alles wat hij of zij doet, is het matchen van originele wonden die je had lang voordat je relatie met hem begon.

Ben je in staat geweest om die patronen in je te zien en te begrijpen want dat is wat je moet aanpakken en genezen. De narcistische persoon is SLECHTS een katalysator die die ongenezen patronen onder je aandacht brengt.

Dat is wat hier echt speelt.

GEEN ENKEL pathologisch liegen is acceptabel.  Gezonde volwassenen die enig gevoel van verbondenheid met zichzelf hebben of beschikbaar zijn voor een liefdesrelatie zijn GEEN pathologische leugenaars.
Echte relaties hebben een grondslag van integriteit en vertrouwen.
GEEN ENKEL valsspelen is acceptabel — vooral als het bedekt is met een pathologisch liegen.

Liefdesbombardementen (woorden die je ego aaien) gevolgd door afschuwelijk gedrag (ontbreekt in actie) is zonder twijfel narcistisch.

Maakt het uit of dit uitgesproken gestoord gedrag te wijten is aan alcohol, drugs of NPD of Biplaire stoornis?

Waarom aanvaard je dat iemand jou grenzen overschrijdt? Of dit nu uit onvolwassenheid is of niet speelt geen rol.

Je hebt het recht op je eigen grens.

Dit gaat niet over het begrijpen of kunnen oplossen van iemand anders zijn problemen. In de meeste gevallen slagen therapeuten daarin met moeite.

Niemand van ons heeft ooit de mogelijkheid om iemand anders te repareren. Elk mens op deze planeet heeft de eerste verantwoordelijkheid om een goede relatie met zichzelf na te streven.

Want zonder die relatie gezond te hebben, is er geen mogelijkheid om een ​​gezonde relatie aan te trekken en te behouden.

Het gaat nooit over een ander zijn probleem oplossen als je een vreemde relatie hebt met jezelf.

Wanneer je in een relatie blijft waar je grenzen worden overschreden zal de relatie je alleen maar verder desintegreren. Je zult je eigen groei, genezing en evolutie blijven vermijden totdat je genoeg van de pijn hebt gehad.

Wil je leren omgaan met narcisme, volg dan onze website.

narcistisch misbruik snel overkomen, onderzoeksgebied narcisme
tik voor meer info op de foto

Aanverwante teksten over onderzoeksgebied narcisme.

Manisch-depressief gids voor patiënten, familie en hulpverleners.

foto cover van boek Manisch-depressief gids voor patiënten, familie en hulpverleners

Conflicthantering en onderhandelen effectief handelen bij conflicten en tegenstellingen

Conflicthantering en onderhandelen.

Obsessive-Compulsive Personality Disorder: Understanding the Overly Rigid, Controlling Person

Obsessive-Compulsive Personality Disorder: Understanding the Overly Rigid, Controlling Person.

cover foto boek The narcissistic epidemic

The Narcissism Epidemic Living in the Age of Entitlement

6 therapeutic exercises aimed at combating stress and anxiety about relaxation.

Ik wil je gewoon laten weten dat dit je laatste kans is om met ons mee te doen aan de eendaagse interactieve workshop You Can Thrive After Narcissistic Abuse dit weekend.

Waar je zult ontdekken hoe je … Giftige mensen identificeert en nooit meer voor misbruik valt.

Creëer oprechte, gezonde en liefdevolle relaties.

Krijg echte oplossing van trauma.

Keer naar binnen en win je ziel en leven terug.

Maak verbinding met je Ware Zelf en doel.

Weet wat er nodig is om nooit meer vatbaar te zijn voor narcisten. Zelfpartner om het leven te creëren en te genereren waarvoor je bent geboren.

Deze workshop omvat ook:

Twee ingrijpende Quanta Freedom Healing-verschuivingen die

familie-, collectieve, kinder- en vorige levenstrauma’s krachtig uit je cellen zullen halen, en ze zullen vervangen door je superbewustzijn (Hogere Zelf) om je krachtig naar je ware essentie te verplaatsen met betrekking tot interpersoonlijke relaties.

Als je Quanta Freedom Healing eerder hebt meegemaakt, of de resultaten hebt gehoord van mensen in de gemeenschap die over NARP praten, dan heb je een idee wat dit betekent.

Laat me je vertellen, de kracht van Quanta Freedom Healing in groepsverband is nog veel sterker!

Oké, ik zeg het niet nog een keer … dit is je laatste kans om je digitale pas voor de eendaagse workshop te krijgen!

Ga je digitale pas halen voor de You Can Thrive One-Day Workshop, ik kan niet wachten om je daar te zien!

Europa en Oceanië: Saturday 26th September 2020 | 9:00 am British Summer Time

Americas session Sunday 27th September 2020 | 11:00 am Pacific Standard Time

Klik voor meer info

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

1 Feedback on “Onderzoeksgebied narcisme: research, observaties, experimenten …”

 1. 1) Het komt uit de vroege jeugd.

  2) Door de stress en cortisol vergroeien de hersenen. De productie van witte hersenstof wordt gestimuleerd, maar de productie van de grijze hersenstof wordt geremd.

  Het is maar in totaliteit dat 2% van de hersenen bestaat uit witte hersenstof.

  De hersenen krimpen door het cortisol doordat de productie van grijze hersenstof wordt afgeremd.
  Hier zitten de synapsen en neuronen.
  Die de signalen reguleren.

  3) De hersenen groeien tot de leeftijd van 25 jaar. Dan zijn ze uitgegroeid.

  4) Neuro Plasticiteit is dat de hersenen terug in de Natuurlijke staat kunnen herstellen.

  Het is niet bewezen dat hersenen die vanaf de geboorte vergroeiingen hebben opgelopen door het cortisol tot aan de 25 jaar, dat deze een volledig herstel ondergaan naar de natuurlijke oorspronkelijke staat.

  In mijn ogen zal het nooit beter worden als de stand dat de hersenen zijn gestopt met groeien dat is de 25 jarige leeftijd.

  5) Dat narcisme minder wordt na de 40 jaar is niet mogelijk.

  Bij borderline is dat wel, maar dat is de periode van de overgang. Bij mannen verandert de testosteron productie en bij vrouwen de oestrogeen productie.

  Narcisten zijn veel bezig met hun uiterlijk, maar dat blijft heel het leven.
  Het ouder worden is een aftakeling dat ze niet kunnen verdragen of accepteren.

  6) Het zijn overlevers en zolang ze op die manier kunnen overleven zullen ze nooit veranderen!

  Dus als de maatschappij het onmogelijk maakt dat ze onmogelijk met dat gedrag kunnen overleven, zullen ze zich moeten aanpassen anders hebben ze geen leven.

  7) De grootste bron van inkomsten van de farmaceutische industie is gericht op de complicaties die komen van angst & stress.

  Het is een pré voor hun om problemen structureel in stand te houden zodat angst en stress altijd zal blijven bestaan.

  De daders worden beschermd door dat er zogenaamd geen kennis is om emotioneel psychisch mentaal geestelijk misbruik verwaarlozing geweld mishandeling te kunnen erkennen.

  De protocollen zijn er op gericht dat problemen in stand worden gehouden bij alle sectoren van de hulpverlening. GGZ, GGD, Huiselijk Geweld, Veilig Thuis, Omgangshuizen, etc.

  8) De APA heeft de richtlijnen zo tactisch in elkaar gezet dat er geen oplossing mogelijk is voor een therapeut, psycholoog, psychiater, dokter, etc om in te kunnen grijpen in die situaties. Dat kost uiteindelijk hun baan.

  9) De farmaceutische industrie heeft de wetenschap ook in hun hand. Als wetenschappelijk onderzoekers niet naar hun pijpen dansen worden hun levens en carrière geruïneerd.

  10) In Nederland hebben 30% tot 40% van de kinderen tot 12 jaar een Onveilig
  Hechting met hun ouders.

  30% zijn 750.000 kinderen
  40% zijn 1000.000 kinderen

  11) Toevallig zijn 5 op de 100 mensen die leiden aan psychopathie dat is 1 op de 20. In Nederland zijn er dus 850.000 mensen die leiden aan psychopathie.

  12) Het begint aan een falende object-constantie, maar de richtlijnen maken het niet mogelijk om dat te herkennen.

  Dat komt omdat ze kijken naar het gedrag van een kind, maar het komt grotendeels door de ouder dat een kind niet kan hechten.

  Als de ouder niet kan of wil hechten heeft het kind er maar mee te doen. Dat wordt Traumatische Binding doormat een kind afhankelijk is van de ouder om te overleven.

  13) Een ouder met een gedesorganiseerde hechting zal nooit hulp zoeken. Zelfs niet met een end hout krijg je deze mensen niet naar een dokter of therapeut.

  14) Een dokter, psycholoog, therapeut, psychiater mag geen vermoeden of diagnose maken of uitspreken over een persoon die zelf niet vrijwillig heeft gevragen om hulp op psychologisch gebied.

  Zo blijft de visuele cirkel in stand zodat er onmogelijk een positieve verandering mogelijk is.

Geef een reactie, vraag of antwoord.