Categorieën
groeitaak Nederland België Nederlandstalig Recent relax video

Hoe de nervus vagus stimuleren voor stressreductie? Video

Hier een lijst van artikelen over nervus vagus!

De nervus vagus, historisch aangehaald als de pneumogastrische zenuw, is de tiende hersenzenuw of CN X. Hij staat in verbinding met de parasympathische controle van het hart, de longen en het spijsverteringskanaal. Het bestaat eigenlijk uit twee zenuwen. De linker en rechter nervus vagus. Ze worden meestal gezamenlijk in het enkelvoud genoemd.

Lachen activeert de nervus vagus

Stimulatie van de nervus vagus verbetert je gezondheid

Zenuwen hacken: het ultieme middel tegen stress of complete onzin?

Oefeningen voor de nervus vagus om uw zenuwen te stimuleren

Schud je nervus vagus wakker en stimuleer de algehele gezondheid

De Nervus Vagus

Herstel na stress en burn-out

Neuroanatomy, Cranial Nerve 10 (Vagus Nerve)

Boeken over de nervus vagus!

Activeer je nervus vagus Luc Swinnen Paperback Ebook

Accessing the Healing Power of the Vagus Nerve : Self-Help Exercises for Anxiety, Depression, Trauma, and AutismSelf-Help Exercises for Anxiety, Depression, Trauma, and Autism Stanley Rosenberg Paperback Luisterboek Ebook

Théorie polyvagale: Découvrir le pouvoir de guérison du nerf vague pour vaincre l’anxiété, les traumatismes, la dépression et le stress émotionnel Ebook

Meten van de toestand van de nervus vagus!

Een gezonde tonus van de nervus vagus wordt gekenmerkt door een iets snellere hartslag als je inademt en een iets langzamere als je uitademt.

Dat is dus tegelijk 1 van de sleutels om de tonus te verbeteren: diepe inademing met het middenrif (diafragma), en langzame, lange uitademing. Daarmee beïnvloedt je hartslag, bloeddruk en nervus vagus.

Het verschil tussen hartslag bij in- en uitademing noem je Heart Rate Variability.

Global leader in Heart Rate Variability Site van de app Elite HRV (die ik gebruik).

Nervus Vagus en Stressreductie on Youtube!

Een van de belangrijkste manieren waarop je de gezonde functie van de nervus vagus kunt stimuleren, is door diepe, langzame buikademhaling.

Adem langzamer (streef naar zes ademhalingen per minuut).

Adem dieper, vanuit de buik. Denk aan het uitzetten van je buik en het verbreden van je ribbenkast terwijl je inademt.

Adem langer uit dan je inademt.

Door johanpersyn

Het is niet genoeg om klinische beschrijvingen en wetenschappelijke proefschriften te vinden over aandoeningen en hun symptomen. Ook is het niet nuttig om alleen over het verdriet van de slachtoffers te schrijven. Soms hebben we voorbeelden nodig - voorbeelden van het leven - van het gedrag dat deze mensen vertonen en een vertaling van wat echt is, echt aan de hand, voordat we het kunnen internaliseren en de informatie toepassen in ons eigen leven. Maar dikwijls hebben we ook iemand nodig om te luisteren naar onze reactie op die verhalen en gebeurtenissen in ons leven. Daar wil ik mijn ervaring met u delen om samen te groeien in kwalitatievere opvoeding en beleving.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren