Hoe de nervus vagus stimuleren voor stressreductie? +Video

Hoe de nervus vagus stimuleren voor stressreductie? +Video

Hier een lijst van artikelen over nervus vagus!

De nervus vagus, historisch aangehaald als de pneumogastrische zenuw, is de tiende hersenzenuw of CN X. Hij staat in verbinding met de parasympathische controle van het hart, de longen en het spijsverteringskanaal. Het bestaat eigenlijk uit twee zenuwen. De linker en rechter nervus vagus. Ze worden meestal gezamenlijk in het enkelvoud genoemd.

Lachen activeert de nervus vagus

Stimulatie van de nervus vagus verbetert je gezondheid

Zenuwen hacken: het ultieme middel tegen stress of complete onzin?

Oefeningen voor de nervus vagus om uw zenuwen te stimuleren

Schud je nervus vagus wakker en stimuleer de algehele gezondheid

De Nervus Vagus

Herstel na stress en burn-out

Neuroanatomy, Cranial Nerve 10 (Vagus Nerve)

Boeken over de nervus vagus!

Activeer je nervus vagus Luc Swinnen Paperback Ebook

Accessing the Healing Power of the Vagus Nerve : Self-Help Exercises for Anxiety, Depression, Trauma, and AutismSelf-Help Exercises for Anxiety, Depression, Trauma, and Autism Stanley Rosenberg Paperback Luisterboek Ebook

Théorie polyvagale: Découvrir le pouvoir de guérison du nerf vague pour vaincre l’anxiété, les traumatismes, la dépression et le stress émotionnel Ebook

Meten van de toestand van de nervus vagus!

Een gezonde tonus van de nervus vagus wordt gekenmerkt door een iets snellere hartslag als je inademt en een iets langzamere als je uitademt.

Dat is dus tegelijk 1 van de sleutels om de tonus te verbeteren: diepe inademing met het middenrif (diafragma), en langzame, lange uitademing. Daarmee beïnvloedt je hartslag, bloeddruk en nervus vagus.

Het verschil tussen hartslag bij in- en uitademing noem je Heart Rate Variability.

Global leader in Heart Rate Variability Site van de app Elite HRV (die ik gebruik).

Nervus Vagus en Stressreductie on Youtube!

Een van de belangrijkste manieren waarop je de gezonde functie van de nervus vagus kunt stimuleren, is door diepe, langzame buikademhaling.

Adem langzamer (streef naar zes ademhalingen per minuut).

Adem dieper, vanuit de buik. Denk aan het uitzetten van je buik en het verbreden van je ribbenkast terwijl je inademt.

Adem langer uit dan je inademt.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees