Geleide meditatie om je schadelijke overtuigingen te veranderen! +Video

Geleide meditatie om je schadelijke overtuigingen te veranderen! +Video

Of we het nu beseffen of niet, we zijn allemaal tot op zekere hoogte gehypnotiseerd wel of niet door een geleide meditatie. Als je schadelijke overtuigingen wilt veranderen kun je daarvoor een geleide meditatie methode gebruiken?

We zijn gehypnotiseerd hetzij door ideeën die we kritiekloos van anderen hebben aanvaard, of door ideeën die we voor onszelf hebben herhaald. Helaas in sommige gevallen geloven we dat ze waar zijn. Dat kan bijvoorbeeld niet anders omdat we als kind volledig afhankelijk zijn en dat kritisch denken niet ontwikkeld hebben. Trouwens ook reclame kun je beschouwen als een geleide meditatie, net als de slaapliedjes in onze kinderjaren.

Deze verkeerde ideeën hebben hetzelfde effect op ons gedrag als de ideeën die een professionele hypnotiseur subliminaal in onze geest zou planten.

Ieder van ons heeft echter ook het vermogen en de macht om alles te doen wat we moeten doen om gelukkig en voorspoedig te zijn met het gebruik van geleide meditatie. Binnenin je is op dit moment de kracht om dingen te doen waarvan je denkt dat ze onmogelijk zijn.

Dit vermogen van geleide meditaties komt voor je beschikbaar zodra je jouw overtuigingen over jezelf en over het leven kunt veranderen.

Deze verandering doe je door jezelf te de-hypnotiseren. Met andere woorden, de kwaadaardige verhalende scripts die je in je onderbewustzijn hebt, kun je herschrijven. Je kunt nieuwe ideeën programmeren over je capaciteiten en je waarde.

Fysieke ontspanning speelt een cruciale rol bij het herschrijven van onze verhalende scripts.

De overtuigingen die we vandaag hebben, goed of slecht, waar of onwaar, zijn gevormd zonder enige echte inspanning van onze kant. Onze gedachten zijn gevormd toen we kinderen waren met wat onze ouders en de samenleving ons vertelden.

Toen we kinderen waren, wisten we niet dat we konden debatteren over wat mensen ons vertelden. We gingen er gewoon van uit dat ze de waarheid vertelden. Deze overgenomen overtuigingen werden sterker naarmate we groeiden.

Deze overgenomen overtuigingen kunnen werken als een filter. Het gevolg is dat we vervolgens naar bewijs zochten dat bevestigde wat ons over onszelf werd verteld. Zonder “out of the box denken” doen we dit ongeacht of deze overtuigingen waar of onwaar waren.

Hier is een voorbeeld van hoe onze perceptie ervoor kan zorgen dat we dingen zien die er niet zijn.

Stel je voor dat je in een restaurant bent. Je ex zit met een nieuwe partner. Je weet dat ze je hebben gezien, maar ze weigeren naar je tafel te kijken. Bovendien probeer je diner binnen te slikken, maar je begint je onaantrekkelijk, onbeduidend en onzichtbaar te voelen.

Daarbij worden je gevoelens van afwijzing zo sterk dat je met je cheque naar de serveerster zwaait en haastig vertrekt. Je merkt gaandeweg een grijns op het gezicht van je ex. In je auto vecht je om je tranen te bedwingen. Je komt thuis, je herinnert je nauwelijks de rit. Zodra je de oprit oprijdt, laat je je emoties stromen. Je blijft in je auto, huilend en met het gevoel dat niemand ooit geïnteresseerd zal zijn in iemand die zo saai en onaantrekkelijk is als jij.

Ik bedoel, als je ex-partner zo over jou dacht, dan zouden de meeste andere mensen dat waarschijnlijk ook doen. Dat is een heel flinke generalisatie. Die je op dat moment niet kritisch in vraagt stelt.

Hypnotische beeldmeditatie

Wat je niet opviel toen je in het restaurant was: Er waren twee andere klanten die je aandacht probeerden te trekken.

Eén van hen stond op het punt om langs te komen. Hij wilde zich voorstellen, maar merkte dat je overstuur begon te lijken. Hij besloot het niet te doen. De andere geïnteresseerde stond op het punt een drankje naar je tafel te sturen. Toen zag hij hoe je opstond en haastig vertrok.

Denk daar maar eens aan. Terwijl je in je auto huilt omdat je afgewezen wordt en je onaantrekkelijk voelt, hopen twee andere mensen dat ze je weer tegenkomen in het restaurant.

Kun je zien hoe we onszelf ellendig kunnen maken op basis van overtuigingen die we hebben die niet eens waar zijn?

Gelukkig kunnen we nieuwe overtuigingen of nieuwe gewoonten vormen- en een gemakkelijke manier om te beginnen is met geleide meditaties.

Definitie Geleide Meditatie

Geleide meditaties zijn een vorm van meditatie waarbij de luisteraar naar een bepaalde bewustzijnsstaat wordt geleid door de woorden van een gids, live of opgenomen.

Deze beoefening van meditatie vereist:

1. dat de luisteraar verbale instructies opvolgt die hen begeleiden om het lichaam te ontspannen,

2. de geest leeg te maken, zich te concentreren op de ademhaling en

3. zich te concentreren op iemands opmerkzaamheid – mindfulness.

Begeleide meditaties omvatten doorgaans ook positieve en bekrachtigende affirmaties voor iemands waardigheid, bekwaamheden en potentieel voor geluk en vrede.

Slaaptekort en slaapproblemen ten gevolge van narcistisch misbruik, en PTSS of C-PTSS komen heel frequent voor. Het is dus essentieel voor je herstel dat je voldoende slaap kunt verkrijgen en daar is geleide meditatie een zeeg goed hulpmiddel bij. Zonder voldoende slaap zullen geleide meditaties die dienen om goed wakker te worden, om je angst gedurende de dag te verminderen en om je pijn te verlichten niet optimaal werken.

Hypnoses

Het is wetenschappelijk bewezen dat dagelijks luisteren naar geleide meditaties niet alleen psychologische stress vermindert, maar ook fysiologische voordelen biedt.

De belangrijkste reden dat ik geleide meditaties promoot:

Ze helpen bij het herschrijven van de kwaadaardige, zelfbeperkende verhalende scripts die we in ons onderbewustzijn met ons meedragen – of die scripts nu voor het eerst werden geschreven of alleen werden versterkt tijdens onze tijd met de narcist.

Als je deze negatieve verhalen uit je hoofd verwijderd zijn door het gebruik van geleide meditaties, krijg je een groter gevoel van eigenwaarde en een positievere kijk op het leven.

Consistent – consequent – regelmatig geleide meditaties doen

Om deze resultaten te krijgen, moeten geleide meditaties echter consequent worden beoefend. Je kunt alleen door regelmatig te oefenen nieuwe gewoonten van denken en voelen aanleren. Ook negatieve houdingen en reactiepatronen kunt je tegengaan met geleide meditaties.

Je kunt snel positieve resultaten ervaren in maar tien minuten, vooral als je loslaat, je zich overgeeft en jezelf toestaat te ontspannen. Als je eenmaal in de dagelijkse gewoonte bent, zal 30 minuten gemakkelijk zijn, als je dat wilt.

Veel mensen beginnen met een ochtendtraining.

Veel mensen vinden dat de beste tijden om te mediteren zijn bij het opstaan ​​en voordat ze naar bed gaan, een tijd waarin je hersenen en zenuwstelsel het beste in staat zijn om nieuwe suggesties te doen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer over geleide meditatie

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees