Kuan Yin Liefde voor de kleine baby & Luke Skywalker.

Wat weet Kuan Yin ons te vertellen?

De dood is als het geven van geboorte. Geboorte kan pijnlijk zijn. Soms sterven vrouwen aan de bevalling. Echter, wanneer de baby geboren is, is al die pijn – die werd verdragen verdwenen in een handomdraai.

Liefde voor die kleine baby maakt dat men de pijn en de angst vergeet.

En zoals ik al eerder heb gezegd, de liefde tussen moeder en kind is de hoogste ervaring, het dichtst bij de goddelijke liefde. Als de moeder niet narcistisch is.

Je kunt je afvragen welke parallel ik maak tussen geboorte en dood.

Maar Ik zeg je, de angst en pijn bij een vreselijke dood is snel voorbij. Buiten dat portaal komt men plotseling in het licht, in eenheid en gelukzaligheid … Dat zou het derde leven kunnen zijn.

Net zoals een vrouw die snel geneest na de bevalling en daarna in staat is om verliefd te worden op haar baby, die overgang  maakt ons ook in staat zijn om verliefd te worden op een nieuw leven. “

Kuan Yin (van het Orakel van Mededogen: het Levende Woord van Kuan Yin “.

Wie is een Jedi?

De  Jedi is  een bewaker van vrede en gerechtigheid in zijn rijk.

Hij is de meester van de mystieke krachten van De Kracht.

Een van de manieren waarop de Jedi leert om te weten is om het gebruik van het lichtzwaard, die is een mes van pure energie  dat hij als instrument van meditatie gebruikt.

Het lichtzwaard is niet alleen een wapen van verdediging. Het is belangrijk voor het richten van de geest.

Een Jedi gebruikt zijn lichtzwaard om zijn verbinding met de Force te helpen tot stand te brengen.

Onthoud, een Jedi vecht alleen als een laatste redmiddel.

Als je gedwongen wordt om je lichtzwaard te trekken, heb je al een groot deel van jouw voordeel veranderd.

Een Jedi vertrouwt op de Force en in het begin probeert hij  andere manieren te vinden om de problemen op te lossen: geduld, logica, tolerantie, goed luisteren, onderhandelen, overtuigingskracht, kalmerende technieken.

Maar er zijn momenten waarop een Jedi moet vechten zegt Luke Skywalker

Als je met een narcist te doen hebt, is dat zeker waar. Waarschijnlijk zal een vechtscheiding ontstaan als je wenst te breken. Ben je het daarmee eens of oneens. Laat het me weten in de commentaren. Ik antwoord graag.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!