Een narcistische moeder zo wraakzuchtig, wreed en meedogenloos.

De narcistische moeder is vol van kritiek op haar slachtoffer. Heb je het al meegemaakt dat een moeder totaal haar kind niet kent?

Heb je het al meegemaakt dat een narcistische moeder totaal haar kind niet kent?

Zo’n narcistische moeder is niet geïnteresseerd in wat haar kind heeft te zeggen, behalve wanneer het een effect heeft op haar. De moeder kan in een bepaalde mate zorgen voor het kind.

Zelden zal ze luisteren naar wat haar kind te zeggen heeft of wat de lichaamstaal van het kind duidelijk maakt. Als het kind spreekt, is het net alsof de moeder recht door het kind kijkt.

Eerder zal ze als een antwoord op wat het kind zegt reageren over haar zelf.  De narciste zal het kind vergelijken met iemand anders. Ze zegt wat het kind verkeerd heeft gedaan of compleet van onderwerp veranderen.

De manier hoe een narcistische moeder argumenteert tegen wel of niet haar volwassen kind is meestal sarcastisch, eisend en competitief.

Ze zal op een antwoord zeer frequent onderbreken. Ze zal belangrijke informatie achterhouden, ze zal nadrukkelijk ondervragingstechnieken gebruiken, en pesterijen.

Dikwijls zal de narcistische moeder gedurende zo’n vernederend gesprek  zo snel praten dat het slachtoffer niet de tijd of de energie heeft om elk punt te weerleggen. Dat is precies wat de narcist wilt.

Op de minste onvolmaaktheid heeft de narcistische moeder commentaar.  Zij rakelt constant het verleden op van het slachtoffer.  De narcistische moeder wilt niet dat het kind een eigenheid heeft.  Haar doel is haar schuldig te laten en vol schaamte over wie zij of hij is.

De narcistische moeder is vol van kritiek op haar slachtoffer.

Ze controleert het fysiek en emotioneel en denkt niet na over de behoeften van het kind.

Voor elke nood laat ze het kind vechten alsof het kind iets abnormaals vraagt.

Ze laat het slachtoffer gewond, gekneusd, gekwetst en verscheurd achter nadat ze de grenzen van het kind of de volwassene heeft overschreden.

Zelfs als je nee zegt, of iets niet toelaat heeft ze daar geen respect voor.

Ze houdt geen rekening met je gevoelens, en ze houdt ervan om je te laten lijden.

Het gaat altijd over de narcistische moeder, wat zij denkt, wat zij voelt en wilt.

Het is heel makkelijk om narcisten en hun nog meer meedogenloze nichten, psychopaten over het hoofd te zien. Dit gebeurt vooral als het moeders zijn.

Narcisten houden zich bezig met dezelfde soort van relationele agressie die tienermeisjes soms doen. Daardoor kunnen ze gemakkelijk onder de radar vliegen. Wie gaat er immers niet van uit dat met ouder worden dit gedrag uiteindelijk  eruit zal groeien?

Maar onderzoek wijst uit dat adolescente meisjes die gebruik maken van een hoge mate van relationele agressie ook lage niveaus van empathie hebben en weinig zorg tonen vergeleken met anderen (Centifanti,  2015).

Dit suggereert dat roddelen, uitsluiting en saboteren van relaties eigenlijk vaker voorkomt bij mensen met bestaande narcistische en antisociale kenmerken.

Het probleem is, de kwaadaardige narciste ontgroeit zelden haar overdreven gevoel van recht, gebrek aan empathie. Ze dorst naar de interpersoonlijke uitbuiting. Ze past alleen deze eigenschappen aan aan haar veranderende omgeving.

Een narciste (of sociopate) is net zo gevaarlijk als haar mannelijke tegenhanger.

Toch wordt zij beschermd door de heersende stereotypen van het “zachte jong meisje”, de “moederlijke moeder”, de “zoete oude grootmoeder. ” Soms wordt ze geminimaliseerd door archetypen, zoals de “kattige beste vriend.”

Niemand vermoedt dat de oudere vrouw of moeder wraakzuchtig, wreed en meedogenloos kan zijn.

Ook verwachten de meesten niet dat moeders hun kind kunnen verlaten, verwaarlozen of misbruik maken van hun kinderen.

Maar wat gebeurt er als de kattig beste vriendin van de middelbare school de achterbakse medewerker wordt in het bedrijfsleven? Als ze gebruik maakt van slinkse tactieken om haar collega’s te saboteren?

Of wanneer de dementerende narcistische moeder haar volwassen kinderen tot zelfmoord brengt na jaren van chronische kindermishandeling?

Of wanneer de kwaadaardige narcistische vriendin of moeder gebruikt maakt van haar harem van mannelijke bewonderaars om haar familie te terroriseren?

Narcisten zijn hun jeugdagressie niet ontgroeid.

Griezelig genoeg, groeien narcisten uit met nog effectiever agressief gedrag in de volwassenheid.  Uiteindelijk kunnen ze haast ongestraft door hun manipulatieve tactieken hun zelfzuchtige agenda dienen om anderen te misbruiken.

Er wordt geschat dat 75% van de narcisten mannen zijn.

Alleen 25% narcisten?

Er is een vooringenomenheid dat vrouwen meer kans hebben borderline te hebben.

De narcist hoeft niet altijd de ‘sterke’ te spelen, maar kan zich ook ‘zwak’ voordoen.

Bepaalde aandoeningen kunnen verwarrend worden voorgesteld, omdat ze niet overeenkomen met de gender rollen in de maatschappij.

Wellicht zijn er een veel groter aantal vrouwelijke narcisten dan men zou aannemen door dat heilige aureooltje van de ‘moeder’.

Narcistische moeders kunnen net zo veel psychische schade toebrengen als mannelijke kwaadaardige narcisten veroorzaken. Narcistische moeders kunnen immers ook  over anti-sociale trekken beschikken.

Laat me weten in de commentaren wat jij denkt dat de voornaamste kenmerken en gedragingen zijn van narcistische moeders?  Waarop ga je in de toekomst moet letten als u vermoedt dat een moeder een kwaadaardige narciste is?

Heb je ook enkele tips over hoe je daar mee zou moeten omgaan?

Liken en sharen is niet alleen een teken van uw waardering voor wat ik breng. Door te liken en sharen geeft u ook de mogelijkheid om sommigen van uw vrienden en kennissen te helpen.

Aanverwante teksten.

klik voor meer info

Het Miskende Kind In Onszelf invloeden van de kindertijd op het latere leven.

klik op de foto

Afscheid zonder begrafenis Over rouwen voor de dood; Over narcisme en schizofrenie.

klik op de foto

NARCISME DE ONTKENNING VAN HET WARE ZELF

Mindfulness zo doe je dat

klik op de foto

Music For Mindfulness

klik op de foto

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Bekijk commentaren

 • Inmiddels ben ik 58 en verzorg ik mijn kwaadaardige narcistische dementerende moeder.
  Het is de hel op aarde.
  Als ik kon zou ik terug gaan naar mijn 21e waarop ik definitief afscheid wilde nemen van mijn ouders (mijn vader hield mijn moeder de handen boven haar hoofd).
  Het vervelende is dat je twijfelt aan jezelf als je jong bent; liefde en zelfvertrouwen krijg je niet mee in zo'n opvoeding.
  In mijn volwassen leven heb ik veel geleerd over narcisme/sociopathie en uiteindelijk ook ingezien dat mijn moeder kwaadaardig en gewetenloos is; inderdaad om haar zelfzuchtige agenda te dienen.
  Wat ik tot nu toe heb gelezen op dit platvorm klopt en met dit bericht wil ik jonge mensen aanmoedigen om zulke ouders te laten voor wat ze zijn. (het zal nooit, ik herhaal nooit! beter worden) Ga je eigen weg en neem één kompas mee; zorg dat je hart lacht en zich veilig voelt! (niet opgewonden!)

Recent Posts

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Meditatie: ons afscheiden van onze geest (taak)

Iedereen bedankt voor het volgen van narcisme.blog. Degenen onder jullie die dat niet hebben gedaan: als het je bevalt wat… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

Bodyscan-meditatie een methode om emoties los te laten (taak)

Dit artikel gaat over een bodyscan-meditatie. Geschatte leestijd: 6 minuten Dus eerst ga ik een beetje praten over wat het… Read More

%%footer%%