Een narcistische moeder zo wraakzuchtig, wreed en meedogenloos.

 

Heb je het al meegemaakt dat een narcistische moeder totaal haar kind niet kent?

Zo’n narcistische moeder is niet geïnteresseerd in wat haar kind heeft te zeggen, behalve wanneer het een effect heeft op haar. De moeder kan in een bepaalde mate zorgen voor het kind.

Zelden zal ze luisteren naar wat haar kind te zeggen heeft of wat de lichaamstaal van het kind duidelijk maakt. Als het kind spreekt, is het net alsof de moeder recht door het kind kijkt.

Eerder zal ze als een antwoord op wat het kind zegt reageren over haar zelf.  De narciste zal het kind vergelijken met iemand anders. Ze zegt wat het kind verkeerd heeft gedaan of compleet van onderwerp veranderen.

De manier hoe een narcistische moeder argumenteert tegen wel of niet haar volwassen kind is meestal sarcastisch, eisend en competitief.

Ze zal op een antwoord zeer frequent onderbreken. Ze zal belangrijke informatie achterhouden, ze zal nadrukkelijk ondervragingstechnieken gebruiken, en pesterijen.

Dikwijls zal de narcistische moeder gedurende zo’n vernederend gesprek  zo snel praten dat het slachtoffer niet de tijd of de energie heeft om elk punt te weerleggen. Dat is precies wat de narcist wilt.

Op de minste onvolmaaktheid heeft de narcistische moeder commentaar.  Zij rakelt constant het verleden op van het slachtoffer.  De narcistische moeder wilt niet dat het kind een eigenheid heeft.  Haar doel is haar schuldig te laten en vol schaamte over wie zij of hij is.

 

De narcistische moeder is vol van kritiek op haar slachtoffer.

 

Ze controleert het fysiek en emotioneel en denkt niet na over de behoeften van het kind.

Voor elke nood laat ze het kind vechten alsof het kind iets abnormaals vraagt.

Ze laat het slachtoffer gewond, gekneusd, gekwetst en verscheurd achter nadat ze de grenzen van het kind of de volwassene heeft overschreden.

Zelfs als je nee zegt, of iets niet toelaat heeft ze daar geen respect voor.

Ze houdt geen rekening met je gevoelens, en ze houdt ervan om je te laten lijden.

 

Het gaat altijd over de narcistische moeder, wat zij denkt, wat zij voelt en wilt.

 

Het is heel makkelijk om narcisten en hun nog meer meedogenloze nichten, psychopaten over het hoofd te zien. Dit gebeurt vooral als het moeders zijn.

Narcisten houden zich bezig met dezelfde soort van relationele agressie die tienermeisjes soms doen. Daardoor kunnen ze gemakkelijk onder de radar vliegen. Wie gaat er immers niet van uit dat met ouder worden dit gedrag uiteindelijk  eruit zal groeien?

Maar onderzoek wijst uit dat adolescente meisjes die gebruik maken van een hoge mate van relationele agressie ook lage niveaus van empathie hebben en weinig zorg tonen vergeleken met anderen (Centifanti,  2015).

Dit suggereert dat roddelen, uitsluiting en saboteren van relaties eigenlijk vaker voorkomt bij mensen met bestaande narcistische en antisociale kenmerken.

Het probleem is, de kwaadaardige narciste ontgroeit zelden haar overdreven gevoel van recht, gebrek aan empathie. Ze dorst naar de interpersoonlijke uitbuiting. Ze past alleen deze eigenschappen aan aan haar veranderende omgeving.

 

Een narciste (of sociopate) is net zo gevaarlijk als haar mannelijke tegenhanger.

 

Toch wordt zij beschermd door de heersende stereotypen van het “zachte jong meisje”, de “moederlijke moeder”, de “zoete oude grootmoeder. ” Soms wordt ze geminimaliseerd door archetypen, zoals de “kattige beste vriend.”

Niemand vermoedt dat de oudere vrouw of moeder wraakzuchtig, wreed en meedogenloos kan zijn.

Ook verwachten de meesten niet dat moeders hun kind kunnen verlaten, verwaarlozen of misbruik maken van hun kinderen.

Maar wat gebeurt er als de kattig beste vriendin van de middelbare school de achterbakse medewerker wordt in het bedrijfsleven? Als ze gebruik maakt van slinkse tactieken om haar collega’s te saboteren?

Of wanneer de dementerende narcistische moeder haar volwassen kinderen tot zelfmoord brengt na jaren van chronische kindermishandeling?

Of wanneer de kwaadaardige narcistische vriendin of moeder gebruikt maakt van haar harem van mannelijke bewonderaars om haar familie te terroriseren?

Narcisten zijn hun jeugdagressie niet ontgroeid.

 

Griezelig genoeg, groeien narcisten uit met nog effectiever agressief gedrag in de volwassenheid.  Uiteindelijk kunnen ze haast ongestraft door hun manipulatieve tactieken hun zelfzuchtige agenda dienen om anderen te misbruiken.

Er wordt geschat dat 75% van de narcisten mannen zijn.

Alleen 25% narcisten?

Er is een vooringenomenheid dat vrouwen meer kans hebben borderline te hebben.

 

De narcist hoeft niet altijd de ‘sterke’ te spelen, maar kan zich ook ‘zwak’ voordoen.

Bepaalde aandoeningen kunnen verwarrend worden voorgesteld, omdat ze niet overeenkomen met de gender rollen in de maatschappij.

Wellicht zijn er een veel groter aantal vrouwelijke narcisten dan men zou aannemen door dat heilige aureooltje van de ‘moeder’.

Narcistische moeders kunnen net zo veel psychische schade toebrengen als mannelijke kwaadaardige narcisten veroorzaken. Narcistische moeders kunnen immers ook  over anti-sociale trekken beschikken.

Laat me weten in de commentaren wat jij denkt dat de voornaamste kenmerken en gedragingen zijn van narcistische moeders?  Waarop ga je in de toekomst moet letten als u vermoedt dat een moeder een kwaadaardige narciste is?

Heb je ook enkele tips over hoe je daar mee zou moeten omgaan?

 

Liken en sharen is niet alleen een teken van uw waardering voor wat ik breng. Door te liken en sharen geeft u ook de mogelijkheid om sommigen van uw vrienden en kennissen te helpen.

 

Aanverwante teksten.

 

Het miskende kind in onszelf
klik voor meer info

Het Miskende Kind In Onszelf invloeden van de kindertijd op het latere leven.

foto van cover boek afscheid zonder begrafenis

Afscheid zonder begrafenis Over rouwen voor de dood; Over narcisme en schizofrenie.

 

NARCISME DE ONTKENNING VAN HET WARE ZELF De ontkenning van het ware zelf

NARCISME DE ONTKENNING VAN HET WARE ZELF .

 

Mindfulness zo doe je dat

stichting gezondheid nederland mindfulness

Music For Mindfulness

 

cover DVD Music For Mindfulness

 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd, hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon, en zelfs als ze nog steeds in je leven zijn.

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten en hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik (dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!)

klik voor meer info

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar steeds een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Je krijgt ook een aantal spannende bonussen wanneer u nu inschrijft! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”, die een uitstekend startpunt biedt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

1 Feedback on “Een narcistische moeder zo wraakzuchtig, wreed en meedogenloos.”

 1. Inmiddels ben ik 58 en verzorg ik mijn kwaadaardige narcistische dementerende moeder.
  Het is de hel op aarde.
  Als ik kon zou ik terug gaan naar mijn 21e waarop ik definitief afscheid wilde nemen van mijn ouders (mijn vader hield mijn moeder de handen boven haar hoofd).
  Het vervelende is dat je twijfelt aan jezelf als je jong bent; liefde en zelfvertrouwen krijg je niet mee in zo’n opvoeding.
  In mijn volwassen leven heb ik veel geleerd over narcisme/sociopathie en uiteindelijk ook ingezien dat mijn moeder kwaadaardig en gewetenloos is; inderdaad om haar zelfzuchtige agenda te dienen.
  Wat ik tot nu toe heb gelezen op dit platvorm klopt en met dit bericht wil ik jonge mensen aanmoedigen om zulke ouders te laten voor wat ze zijn. (het zal nooit, ik herhaal nooit! beter worden) Ga je eigen weg en neem één kompas mee; zorg dat je hart lacht en zich veilig voelt! (niet opgewonden!)

Geef een reactie, vraag of antwoord.