Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Je kunt de realiteit van de narcist niet geloven. Deel 2 +video

De narcist(e) dreigt met ontrouw als je niet voldoet aan hun escalerende seksuele verlangens, of je uiterlijk verandert. Er is nooit genoeg seks voor de narcist(e). Geen frequentie of stijl van seks is ooit genoeg. Net als je gelooft dat je je grenzen hebt bereikt, duwt de narcist(e) je steeds verder. Wanneer je bezwaar maakt, word je belachelijk gemaakt voor jouw standpunt. Dat is de realiteit van de narcist.

Daarna worden alle tactieken in het vroege stadium samengevat tot één aanval,  totdat je toegeeft. Om hun dominantie te bewijzen, gebruiken ze je oppositie als een excuus om je nog meer te pushen.

Je begint je over te geven aan ongewenste seksuele handelingen uit angst dat de narcist(e) je slaat, je verlaat, je vernedert, je straft, je verraadt of geld achterhoudt.

Dat is de realiteit van de narcist(e): De druk om seks te hebben is onverbiddelijk en meedogenloos, ongeacht je fysieke conditie en seksuele verlangens.

Ze zullen ook plots switchen tussen overmatige seks en volledige onthouding. Daardoor kunnen ze de controle over jou behouden door een verslaving te programmeren. Op die manier manipuleren ze, omdat jij zou doen wat ze maar vragen.

Voor de narcist(e), is jouw lichaam van hen en hun lichaam is van hen.

Daarom hebben ze het recht om ultimatums over je lichaam te geven.

Voordat je de narcist(e) ontmoette, had je normen voor wat seksueel acceptabel was. Maar nu lijkt het argument van de narcist(e) om je keuzes te veranderen overtuigend.

Je begint de leugens te geloven dat als je je eenmaal aan de daad overgeeft, ze tevreden zullen zijn.

Het klopt echter niet dat ze je niet “meer” zullen vragen, omdat het nooit genoeg is. Als je seks onthou door de walging, omdat ze je uitgangspunten hebben overtreden, worden ze boos, strijdlustig en soms gewelddadig.

Zodra de narcist(e) het gewelddadige stadium bereikt, kan seks niet langer terugkeren in het vorige stadium.

Ze zijn niet meer in staat om opgewonden te zijn door dergelijke emotionele gevoelens of eenvoudige intieme handelingen. Het gaat nu over intimidatie, controle, overheersing, macht, marteling en terreur. Niet elke narcist(e) escaleert naar dit niveau.

Velen blijven gewoon volledig in de opdringerige fase. Maar voor degenen die verder gaan, zijn deze daden vaak crimineel.

Het is de daad die misdadig is, niet de aard van je relatie.

Je kunt getrouwd zijn en het slachtoffer zijn van seksuele misdrijven.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke seksuele daad die geen overeenstemming is als verkrachting wordt beschouwd.

De realiteit van de narcist(e) is dat hij of zij zijn daden niet beschouwd als pijnlijk, vernederd en misbruikend.

Degradatie handelingen worden gedaan om je te vernederen.

Zij zorgen ervoor dat je je gevangen voelt in de relatie. De narcist(e) zal zeggen: “Wie anders zou jou nog willen dan ik, nadat je dit hebt gedaan.”

Sommige van deze beledigende handelingen wil je niet met anderen delen. Alhoewel ze een reden zijn voor vertrek. Het kan onnodige verlegenheid veroorzaken. Je vernedering vergroten en het genezingsproces verlengen.

Je bent niet verplicht om aan iemand uit te leggen waarom je weggaat van de narcist(e).

Het is waarschijnlijk dat je professionele hulp nodig heeft om te genezen. Seksueel misbruik laat littekens achter die vaak niet volledig worden gezien. Maar komen dan opnieuw boven als je een gezonde seksuele relatie hebt.

Misbruikers gebruiken seks als een “reset” knop.

Met seks kan de narcist(e) de relatie hervatten alsof het misbruik nooit heeft plaatsgevonden.

Naarmate de devaluatie- en weggooi fase van de relatie ingang vindt, zijn narcisten geneigd om seks te gebruiken als een snelle en gemakkelijke ‘reset’-knop.

Met seks hervatten ze de relatie.  Beledigende ervaringen worden onder het tapijt geveegd.  Daardoor kunnen ze de misbruikcyclus blijven bestendigen.

Ze kunnen het slachtoffer overtuigen om deel te nemen aan wilde, gepassioneerde make-up seks om “opnieuw contact te maken”.

Ze kunnen plotseling hun partners verleiden direct na een gewelddadig gebeurtenis om de herinnering aan pijn en genot samen te smelten.

Vergis je niet: het is allemaal een patroon van destructieve conditionering.

Het is ontworpen om het gevoel van veiligheid van het slachtoffer in de relatie te vernietigen en je als slaaf te kunnen uitbuiten.

De emotionele achtbaan wordt aangemoedigd door het angstaanjagende en onvoorspelbare gedrag van de misbruiker. Dit onvoorspelbaar gedrag bestaat uit dat afwisselende vriendelijkheid en genegenheid gecombineerd met waanzinnige handelingen van volledig frontale wreedheid.

anti-narcist, je kunt de realiteit van de narcist niet geloven.
De juiste tools voor stimulering van je zelfgenezend vermogen.

Ze vergelijken hun slachtoffers met eerdere partners over hun lichaam.

Maar daar houdt het niet op: seksuele voorkeuren, attitudes en vermogen om bepaalde seksuele handelingen uit te voeren krijg je ook te horen.

Dit is misschien wel één van de meest gemene manieren waarop narcistische misbruikers hun slachtoffers verminderen in de devaluatie- of weggooi fase.

De ex-partner die de narcistische misbruiker ooit heeft gedevalueerd in termen van uiterlijk of seksuele prestaties wordt plotseling vergeleken met het nieuwe slachtoffer.

Hij of zij doet dat op een manier die onpeilbaar kwetsend en verontrustend is. Hij of zij begint daaraan zodra het nieuwe slachtoffer de ontvanger van het misbruik wordt.

De devaluatie van het huidige slachtoffer door het prijzen van de ex-partner.

  1. het uiterlijk.
  2. de seksuele vermogens.
  3. het seksuele uithoudingsvermogen.
  4. de frequentie van seksuele betrokkenheid van de ex-partner prijzen.

Het kan eveneens compleet gefantaseerd zijn wat ze vertellen.

De beweringen van de narcist(e): ”Hij of zij heeft dit gedaan, waarom kan jij dat niet?”

Al te vaak komt deze vorm van afschuwelijke triangulatie voor. Die is bedoeld om het seksuele vertrouwen van het slachtoffer te ondermijnen.

Het wordt gebruikt door de narcist om ervoor te zorgen dat je minder vertrouwen hebt in je seksuele vaardigheden.

Immers, hoe minder seksueel zelfvertrouwen je hebt, hoe kleiner de kans dat je naar een andere partner gaat.

Tenminste in de geest van de narcist(e).

Vreemd genoeg zijn ze bang dat je snel met iemand anders in het bed zult springen nadat hun relatie met jou voorbij is. Dus door je seksuele prestaties te verminderen en te beledigen, doden ze twee vogels in één klap. Dat is de realiteit van de narcist(e).

realiteit van de narcist
De juiste tools voor het zelfgenezend vermogen te stimuleren!

Ze kleineren niet alleen je seksualiteit.

Ze dwingen je zonder je goedkeuring in de slaapkamer. De narcist in bed wordt vreselijk. Vaak in die mate dat ze tegen je eigen grenzen ingaan.

Door je gevoel van eigenwaarde en vertrouwen in dit gebied te verlagen, krijgen ze voldoening. Ze weten dat daardoor je minder kans hebt om seksueel contact te hebben met iemand anders.

Vooral als je hun beledigende opmerkingen nog steeds als een record in je hoofd herhaalt.

Tezelfdertijd zorgen ze voor trauma binding  en weten ze dat ze een stap verder kunnen gaan.

Om het hoofd te bieden aan hun harde opmerkingen, moeten overlevenden van narcistische mishandeling leren zichzelf te valideren.  Zelfrespect dienen ze te herwinnen over hun seksuele vermogens en hun lichaamsbeeld.

Dit kan zelfs gebeuren in het geval van een breuk.

Een recente studie toonde aan dat mensen met narcistische persoonlijkheidstrekken om praktische redenen contact onderhouden met hun ex-partners.

Daardoor hebben ze de mogelijkheid tot seks. Terwijl ze daar ook de toegang tot de verschillende bronnen van die partner blijven behouden.

Verwondert het je dat een onschuldige ontmoeting met hun slachtoffers meestal in bed eindigt? Zelfs na een uiteengevallen of tumultueuze periode in de relatie?

NARP SILVER

Dit is de reden waarom het handhaven van Geen Contact (of grey rock als er kinderen zijn) zo belangrijk is: om jezelf te ‘ontdoen’ van de verslavende cyclus.

Zodra het slachtoffer weer in de traumatische maalstroom van de relatie is gestofzuigd, begint de devaluatie en het misbruik opnieuw. De cyclus van lovebombing en devaluatie herhaalt zich totdat de narcist(e) het slachtoffer verlaat.

Het slachtoffer voelt zich dan gebruikt en meer gedevalueerd als hij of zij zich realiseert dat hun seks geen moment van liefde was. Dat wijst niet alleen op een onbeheersbare passie.

Dat is eerder een opzettelijke truc om terug in het hoofd te komen van het slachtoffer. Maar de narcist(e) wil je ook terug in zijn of haar bed.

Hoe veerkrachtig dien je te zijn om dit te doen stoppen?

In dit heldere, met grote intensiteit geschreven boek laat Annemarie Postma zien wat zelfcompassie is.

Ze laat je zien hoe een gebrek aan zelf-compassie je afhoudt van persoonlijke groei.

Dat beperkt je in je mogelijkheden en hoe ingrijpend meer begrip en liefde voor jezelf je leven kan veranderen.

Een zeer persoonlijk, eerlijk verslag van de auteur die als elfjarig meisje plotseling in een rolstoel belandde en zich na jaren van interne revalidatie een weg terugvocht naar het normale leven.

Ze studeerde rechten, werd het eerste professionele fotomodel in Europa met een zichtbare handicap, trouwde met de liefde van haar leven, schreef inmiddels menig bestseller over persoonlijke groei en spiritualiteit en wordt wereldwijd gelezen.

Een aangrijpend boek met inzichten die voor iedereen en openbaring zou kunnen zijn.

Van internationaal bestsellerauteur Annemarie Postma. Persoonlijk en herkenbaar geschreven. Geheel herziene versie van de gelijknamige bestseller uit 1996 ‘Helder en authentiek verslag van een zoektocht naar herwonnen eigenwaarde’.

foto cover book hou van jezelf

Hou van jezelf. Doorbreek je oude denkpatronen en vind het ware geluk in jezelf.

Een inspirerende handleiding om het ware geluk te vinden in jezelf.

Kunt u in alle eerlijkheid zeggen ‘ik houd van mezelf’?

Of is dit soort liefde door allerlei ongelukkige gebeurtenissen niet meer mogelijk? Van jezelf houden, is toegeven: Ik ben de enige die de pijn die ik voel kan stoppen. Het is me om het even hoe het tot nu toe was: ik ben geen slachtoffer.

Ik heb de kracht om mijn leven te veranderen, ook al voel ik me op dit moment zwak, hulpeloos en gekwetst.

Het hoeft niet altijd zo te blijven. Ik neem mijn verdriet serieus, verdring mijn gevoelens en problemen niet. Ik luister naar de taal van mijn lichaam.

Ik bepaal mijn eigen grenzen, benut de kracht van de gedachte en hoef anderen niet dwangmatig te controleren. Ik dwarsboom mezelf niet langer en heb geleerd: ‘wat ik denk, voel en doe telt. Ik ben belangrijk’.

movie dvd gone girl

Gone Girl DVD

Op de dag dat ze vijf jaar samen zijn geeft Nick Dunne zijn charmante vrouw, Amy, als vermist op. Wanneer de plotselinge verdwijning van zijn vrouw ongelooflijk veel aandacht van de media krijgt, wijzen alle bewijzen naar Nick zelf.

Onder druk van de groeiende media-aandacht begint het positieve beeld dat iedereen van zijn huwelijk had, te verwateren.

Zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag zorgen ervoor dat iedereen zich hetzelfde begint af te vragen: Heeft Nick Dunne zijn eigen vrouw vermoord?

movie dvd mommies dearest

Mommie Dearest DVD

Dit is het ongehoorde en controversiële verhaal van de legendarische filmster Joan Crawford (Dunaway) en haar strijd met de dubbele rol van verblekende filmster en getergde moeder.

De Crawford uit het openbare leven had een sterke wil en glamour. Ze was bewonderenswaardig, maar “Mommie Dearest” onthult de privé persoon Crawford. Je ziet de vrouw die wanhopig probeerde moeder te zijn. Een vrouw die als ongehuwde haar kinderen adopteerde. Ze probeerde te overleven in de vernietigende filmindustrie.

De passie, de afmattende druk, en haar afschuwelijke neergang in het alcoholisme en kindermishandeling worden treffend – en onvergetelijk – uitgebeeld in deze film.

the devil wears prada dvd

The Intern & The Devil Wears Prada.

Intern: Robert De Niro speelt Ben Whittaker, een 70 jaar oude weduwnaar die de kans krijgt om als stagiair aan de slag te gaan bij een online fashion start-up.

Aan het hoofd: de ambitieuze oprichtster Jules Ostin, gespeeld door Anne Hathaway. Het is een botsing van generaties, maar de twee blijken goed op elkaar te kunnen bouwen en langzaam maar zeker ontstaat er een hechte vriendschap.

Devil wears Prada: Als assistente van de gevreesde en veeleisende moderedactrice Miranda Priestley heeft Andy Sachs een baan waar ‘een miljoen vrouwen een moord voor zouden doen’.

Helaas blijkt deze baan als Miranda’s voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees