Is dit het apengedrag van een narcist?

Wat is Monkey Branching? Wat zijn de duidelijke tekens van apengedrag en wat te doen daarmee?

“Hoe heeft mijn ex iemand zo snel gevonden?” Dit is een van de meest voorkomende vragen waarmee therapeuten en relatiecoaches te maken krijgen wanneer ze werken met cliënten van wie de exen veel te snel vooruit lijken te gaan.

Als je deze vraag eerder hebt gehad of je je momenteel afvraagt ​​​​hoe je ex zo snel verder kon gaan naar een nieuwe relatie, kan het zijn dat ze apengedrag vertonen en dat je de tekenen hebt gemist. Laten we dat niet nog een keer laten gebeuren.

In dit bericht leer je alles wat je moet weten over apengedrag.

Dit bevat:
Wat is apengedrag?
Waarom mensen apengedrag vertonen?
Wat zijn de tekenen van monkey branching?
Wat te doen als je een monkey branching relatie hebt?

Stadia van apengedrag:

Fase één: eerste attractie
Fase twee: consistente gesprekken en sms’en
Fase drie: geheimen
Fase vier: verbale argumenten
Fase vijf: teleurstellingen
Fase zes: weglopen

12 tekenen van vertakking van apengedrag

1. Verandering in fysieke verschijning

2. Kan geen rekening houden met tijd

3. Ongewoon te veel tijd op hun telefoon doorbrengen

4. Verandering in genegenheid

5. Gebruik van dating-apps

6. Plotselinge verandering in gedrag en hobby’s

7. Verhoogde controle van uw negatieve eigenschappen

8. Angst en verhoogde beschuldigingen projecteren

9. Veel ex-partners

10. Verhoogd flirten

11. Je hebt hun vrienden niet ontmoet

12. Communicatie wanneer uit elkaar zijn vertraagd

Wat te doen als je een Monkey Branching-relatie hebt?

Bepaal hoe je over jouw partner denkt
Confronteer ze
Trek niet aan een dood paard
Zoek professionele hulp

Wat te doen als jij de One Monkey Branching bent?

Praat met iemand die je vertrouwt.
Bouw je zelfvertrouwen op
Focus meer op je zelfverbetering
Werk aan je morele waarden
Zoek professionele hulp

Veelgestelde vragen over Monkey Branching

Houden Monkey Branching-relaties stand?
Zal mijn ex terugkomen na Monkey Branching?
Is Monkey-Branching een vorm van rebound?

Wat is Monkey Branching?

Apengedrag is wanneer iemand in een toegewijde monogame relatie met andere mensen begint te daten terwijl ze nog in hun huidige relatie zijn. Iemand die apengedrag heeft, zal sms’en, bellen, flirten en zelfs uitgaan met mensen die niet hun partner zijn.

Een partner met een apengedrag zal één voet binnen en één buiten de deur hebben. Deze persoon houdt zijn opties open en legt zich niet volledig toe op de relatie. Maar waarom zou iemand dat doen? Dat beantwoorden we in de volgende paragraaf.

apengedrag
Meer over @zelfzorgHelp

Waarom doen mensen Monkey Branch?

Mensen die apen vertakken hebben de neiging om het te doen omdat ze het gevoel hebben dat er iets ontbreekt in hun huidige relatie of dat er een kans is om iemand te vinden die beter is dan hun huidige partner.

Iemand kan apengedrag doen omdat ze niet het gevoel hebben dat aan hun behoeften wordt voldaan in de relatie en hopen dat iemand anders dat wel zal doen.

Monkey branching kan ook gebeuren wanneer mensen zich vervelen met hun huidige partner of ze jaloers willen maken door andere potentiële partners te pronken.

Dit kan te wijten zijn aan woede, wraak of gekwetste gevoelens.

Iemand kan ook apengedrag vertonen vanwege interne factoren zoals een laag zelfbeeld en lage morele normen.

Een te grote afhankelijkheid van anderen voor emotionele steun en geluk kan er ook toe leiden dat iemand op zoek gaat naar een andere relatie dan de huidige.
Een onwil om eerdere problemen op te lossen kan er ook toe leiden dat iemand een back-up of vangnet zoekt als een relatie eindigt.

Monkey branching is niet iets wat per ongeluk zal gebeuren. Als je waakzaam bent, is het mogelijk om je partner te vangen tijdens de beginfase van hun apengedrag.

Maar wat zijn de stadia van monkey branching?

Fase één: eerste attractie

De eerste fase van apengedrag is wanneer je partner zich aangetrokken begint te voelen tot een ander individu. Tijdens deze fase wisselt je partner nummers uit met hun nieuwe verliefdheid en begint te flirten.

Fase twee: consistente gesprekken en sms’en.

Zodra nummers zijn uitgewisseld, wil je partner de interesse van zijn geliefde behouden. Tijdens deze fase is je partner altijd op zijn telefoon. Hoewel ze misschien niet voor dates gaan, zullen ze constant aan het chatten of praten zijn via de telefoon. En het is niet met hun vrienden.

Fase drie: geheimen

Tijdens deze fase begint een “apentaker” geheimen te bewaren. Ze zullen geheimzinnig beginnen raar te doen over hun verblijfplaats en mogelijk meer privé worden met hun telefoon.

Fase vier: verbale argumenten

Hierop zul je merken dat er iets mis is. Je partner kan kritischer worden en kan regelmatig ruzie met je krijgen in een poging je ertoe aan te zetten de relatie te beëindigen.

Fase vijf: teleurstellingen

Als je de relatie nu nog niet hebt beëindigd, zal je monkey branching partner je actief gaan teleurstellen. Als jullie afspraken plannen, annuleren ze dat op het laatste moment. Opeens zullen ze het te druk voor je krijgen. Als je dit opmerkt, wacht dan niet op fase zes.

Fase zes: weglopen

De laatste fase van apengedrag is wanneer je partner eindelijk uit de relatie stapt. Tijdens deze fase blijf je achter met vragen over waarom je de signalen niet hebt gezien.
Laten we dat niet laten gebeuren. Hier zijn twaalf tekens om op te letten om ervoor te zorgen dat je apengedrag vroeg opmerkt.

12 tekenen van apengedrag

1. Verandering in fysieke verschijning

Een van de eerste tekenen dat jouw partner monkey branching doet, is een plotselinge verandering in hun fysieke verschijning. Als je partner zich zelden kleedt, maar zich plotseling scherp begint te kleden wanneer ze het huis verlaten, kan hij proberen indruk op iemand anders te maken.

En het is niet alleen aankleden! Een plotselinge verandering in fysieke verschijning kan ook leiden tot meer bezoeken aan de sportschool, een nieuw kapsel of een verfbeurt.

2. Kan geen rekening houden met tijd

Als je partner je niet kan vertellen wat ze hebben gedaan, met wie en waar ze zijn geweest, is de kans groot dat ze uit je relatie stappen. Wanneer iemand een apengedrag is, liegen ze vaak over waar ze zijn geweest en wat ze hebben gedaan.

Ze zijn ook niet in staat om hun tijd te verantwoorden, wat een duidelijk teken is dat er iets aan de hand is. Als je partner beweert dat ze aan het werk of aan het studeren waren, maar hun telefoon was uit, kan dit het teken zijn van apengedrag.

Als je merkt dat je je afvraagt ​​waar je partner zou kunnen zijn, kan dit ook duiden op apengedrag. Wie stuurt er immers geen “Ik ben onderweg”- sms of belt als je vastzit in het verkeer?

3. Ongewoon te veel tijd op hun telefoon doorbrengen

Als je merkt dat je partner abnormaal veel tijd op zijn telefoon doorbrengt, kan dit een teken zijn dat ze monkey branchers zijn.
Het is normaal dat mensen de hele dag op hun telefoon kijken, maar als ze er constant naar staren wanneer ze voor je zijn of wanneer ze met vrienden rondhangen, kan er een andere reden zijn.

En als je merkt dat ze telefoontjes blijven aannemen van een onbekend nummer, kan dit ook duiden op apengedrag. Behalve dat je te veel tijd aan de telefoon doorbrengt, kan je partner meer privé worden met zijn telefoon.

Als je gedeelde wachtwoorden had, zou je kunnen opmerken dat ze hun wachtwoorden hebben gewijzigd. En bij de confrontatie met hen nemen ze een defensieve houding aan. Het verwijderen van het oproeplogboek en berichten kan ook een teken zijn dat jouw partner apengedrag heeft.

4. Verandering in genegenheid

Als uw partner een monkey brancher is, kunt u een plotselinge verandering in genegenheid opmerken. Iemand die zo is, zal minder fysieke intimiteit en aandacht voor jouw behoeften tonen. Dit kan inhouden dat ze minder seks hebben of meer aandacht besteden aan de buitenwereld dan aan jou. Je merkt misschien ook dat je partner een beetje afstandelijk is en minder om je geeft.

En hier is het interessante deel! Een verandering in genegenheid betekent niet noodzakelijk minder genegenheid. Iemand met een apengedrag kan je plotseling meer aandacht geven dan verwacht in een poging je van hun geur af te brengen.

5. Gebruik van dating-apps

Dit is het meest voor de hand liggende teken dat je partner een monkey brancher is. Als je dating-apps op hun telefoon opmerkt of een e-mail van een datingwebsite tegenkomt, is de kans groot dat je partner een vangnet wil creëren voor het geval jullie niet trainen.

Waarom zouden ze anders op een datingsite zitten? Ik weet zeker dat het niet op zoek is naar een baan! Zelfs als je elkaar op een datingsite hebt ontmoet, moeten jij en je partner je profielen verwijderen om betrokkenheid bij je relatie te tonen.

6. Plotselinge verandering in gedrag en hobby’s

Een ander teken dat je partner een monkey brancher zou kunnen zijn, is een plotselinge verandering in gedrag en hobby’s. Als je merkt dat je partner nieuwe hobby’s begint waar ze nooit interesse in hebben getoond, kan er apengedrag plaatsvinden.

Je merkt misschien ook dat hij niet zoveel moeite doet als eerder. En dat is niet alles! Een gedragsverandering kan ook een verandering inhouden in de plaatsen die hij bezoekt. Als je partner niet echt een nachtclub- en barpersoon was, maar nu deze etablissementen gaat bezoeken, is de kans groot dat ze op zoek zijn naar opties.

7. Verhoogde controle van jouw negatieve eigenschappen

Iemand die monkey brancher is, zal elke reden gebruiken om zijn gedrag te verontschuldigen. Dit is de reden waarom een ​​veelvoorkomend teken van een zo’n partner een verhoogde controle van je negatieve eigenschappen is.


Zodra het apengedrag begint, zal de monkey brancher alles vinden wat je verkeerd doet en het gebruiken als een excuus om weg te komen met hun gedrag. Elke keer dat je ruzie maakt, is het nooit hun schuld. Volgens hen ben jij degene die altijd fouten maakt. Als je dergelijke tekenen bij jouw partner opmerkt, is de kans groot dat ze monkey branchers zijn.

En het zijn niet alleen de dingen die je doet. Als je partner extra kritisch begint te worden over je fysieke verschijning, is de kans groot dat ze zich aangetrokken voelen tot iemand anders aan de zijkant.

8. Angst en toenemende beschuldigingen projecteren

Wanneer het gedrag van de aap begint, zal je partner zijn angst op je projecteren.
Dit is de reden waarom een ​​ander teken van monkey branching verhoogde beschuldigingen en beschuldigend gedrag zou kunnen zijn. Hij of zij kan je beschuldigen van dingen die ze zelf doen om het te laten lijken alsof ze onschuldig zijn.

Ze zullen ook zonder reden proberen schuld op je te projecteren. Als je partner zich zo begint te gedragen, wees dan voorzichtig. Je zou in apengedrag-gebied kunnen zijn. Niemand beschuldigt immers anderen zonder reden. De monkey brancher zal elk mogelijk excuus gebruiken om schuld op je te projecteren, omdat ze diep van binnen weten dat wat ze doen verkeerd is.

9. Veel ex-partners

Een monkey brancher zal veel ex-partners hebben. Daarom moet je voorzichtig zijn als je partner te veel relaties in het verleden heeft gehad. Als ze al met zoveel mensen zijn uitgegaan, is de kans groot dat ze seriële verleiders zijn.

Dit kan met name het geval zijn als ze zeer korte perioden tussen de scheidingen hadden. Als iemand het gemakkelijk vindt om van de ene relatie naar de andere te springen, is de kans groot dat ze nooit volledig toegewijd zijn aan de relatie.

10. Verhoogd flirten

Als je relatie erg soepel lijkt te verlopen en je plotseling merkt dat hij flirt met de serveerster of een vrouwelijke voorbijganger, kan er sprake zijn van gedrag van de aap. En het zijn niet alleen mannen. Als je merkt dat je vriendin graag met andere mannen flirt, kan ze zich voorbereiden op Monkey Branch.
En het hoeft geen fysiek flirten te zijn.

Flirten kan ook in de vorm van sms’jes, online berichten en nachtelijke telefoontjes zijn. Als je een van deze tekenen van flirten opmerkt, wees dan voorzichtig, want je kunt op weg zijn om gekwetst te worden.

11. Je hebt hun vrienden niet ontmoet

Als je partner een monkey brancher is, zullen ze vaak proberen hun vrienden bij je weg te houden.
En als hun vrienden je al hebben ontmoet, zal je partner zich er niet prettig bij voelen en kan hij zijn best doen om te voorkomen dat je met jullie allebei tegelijk afspreekt.
Dit kan ook gebeuren, zelfs als het lijkt alsof alles goed gaat.
Als dit het geval is, kan jouw partnerzo zijn en voelen ze zich niet op hun gemak als u hun vrienden of familie ontmoet.

En kijk niet alleen naar wat ze doen als je samen bent. Als het lijkt alsof ze je in sommige weekenden niet uitnodigen om met hun vriend af te spreken, kan er ook apenvertakking optreden.
Een monkey brancher zal ook actief vermijden om je vrienden te ontmoeten.
Of ze zullen het te druk hebben, of er zal iets gebeuren wanneer je van plan bent om hem je vrienden te laten ontmoeten.
Als je merkt dat je hun vrienden zelden kent, en ze zelden de jouwe willen kennen, is de kans groot dat ze niet volledig toegewijd zijn aan je relatie.

12. Communicatie wanneer uit elkaar zijn vertraagd

Als je merkt dat jouw partner je langzaam begint te vermijden om met je te communiceren wanneer ze uit elkaar zijn, kan apengedrag optreden. Monkey branchers hebben vaak geen probleem om fysiek dichtbij of intiem te zijn, maar worstelen om emotioneel verbonden te blijven.

Ze hebben geen probleem om je een paar sms’jes te sturen als ze uit elkaar zijn, maar naarmate het apengedrag begint plaats te vinden, vertraagt ​​hun communicatie. En als je het probleem van verminderde communicatie ter sprake brengt, worden ze ofwel defensief of beweren ze het te druk te hebben met hun werk.

Geloof ze niet op hun woord. Pas op voor andere tekens in deze lijst, en als je ze opmerkt, weet dan dat je een relatie hebt met iemand met apengedrag.
Maar wat doe je als je je realiseert dat je partner apengedragingen heeft?
Wat te doen als je een apengedrag-relatie hebt?

Bepaal hoe je over jouw partner denkt.

Als je de meeste van de bovenstaande symptomen opmerkt en er zeker van bent dat je partner een monkey brancher is, is het eerste wat je moet doen, uitzoeken wat je ervan vindt. Hou je nog steeds van ze? Is deze relatie de moeite waard om voor te vechten? Zie jij een toekomst met hen? (Huwelijk. kinderen, samen oud worden)

Als je begrijpt hoe je over jouw partner denkt, kun je de confrontatie aangaan als je kalm bent en zeker weet wat je moet doen.
Als je weet wat je van deze persoon vindt, zorg je er ook voor dat je een eenvoudig gesprek voert en dat je er niet omheen draait als je hem of haar confronteert.

Confronteer ze

Als je eenmaal duidelijk bent over je gevoelens, is het tijd om je partner te confronteren met hun apengedrag.
Benader het gesprek echter niet op een confronterende manier. Kies voor een meer diplomatieke benadering.
Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je het juiste moment kiest om te praten. Dit zou een tijd moeten zijn waarin jullie allebei ontspannen zijn en jullie geen van beiden haast hebben. Het gesprek moet ook face to face worden gevoerd.
Begin het gesprek niet boos. Vertel ze wat je denkt en wat je hebt gezien.
Geef ze de kans om te praten en naar ze te luisteren.
Als ze toegeven dat ze apengedragingen doen, kun je gaan werken aan het verbeteren van je relatie of besluiten om ermee op te houden.
Als ze je intelligentie beledigen en het ronduit ontkennen, maar je weet zeker dat ze monkey branching doen, is het misschien tijd om de relatie te beëindigen.

Trek niet aan een dood paard

Als apengedrag optreedt in je relatie, en je hebt je partner ermee geconfronteerd, maar ze ontkennen nog steeds dat het gebeurt, doe dan geen moeite om een ​​lang gesprek aan te gaan.

Ze zijn niet geïnteresseerd in het oplossen van het probleem; ze zijn ook niet in staat om dit te doen, omdat apengedrag niet iets is kan gemakkelijk kan worden gerepareerd.
Stop gewoon met het verspillen van je tijd met de Monkey Brancher.
Dump ze en ga verder.
Zoek professionele hulp

Een relatie beëindigen is nooit makkelijk. Je komt in de verleiding om jezelf de schuld te geven van het apengedrag van je partner. Onthoud echter dat het nooit jouw schuld was. Jouw partner was de schuldige. De hulp inroepen van een therapeut of hulpverlener kan je helpen het gevoel te krijgen dat het jouw schuld is.
De hulp inroepen van een coach kan je ook helpen om aan je relatieproblemen te werken en je op zijn beurt helpen om meer waardevolle partners aan te trekken.

Wat te doen als jij The One Monkey Branching bent?

Hoewel het oké is om een ​​vangnet in het leven te hebben, zal het hebben van een voor je relatie waarschijnlijk meer kwaad dan goed doen.
Maar hoe stop je het vertakken van apen?
Praat met iemand die je vertrouwt.
Zodra je je realiseert dat apengedrag een probleem is dat moet worden gestopt, is de eerste stap om met iemand te praten die je vertrouwt. Dit kan een vriend, een naast familielid of een religieuze leider zijn. Door met deze mensen over je probleem te praten, kun je een ander perspectief op je probleem krijgen.
Zoals het adagium luidt, is een gedeeld probleem een ​​half opgelost probleem.
Bouw je zelfvertrouwen op
Zoals hierboven vermeld, kan monkey branching te wijten zijn aan een laag zelfbeeld of lage morele waarden.
Als je chronische apengedrag vertoont en je wil dat stoppen, kan het helpen om aan je eigenwaardeproblemen te gaan werken.

Enkele dingen die u kunt doen om uw zelfrespect te verbeteren, zijn onder meer:

Gezond eten
Regelmatig sporten
Veel water drinken
Genoeg slaap krijgen.
Tijd doorbrengen met goede vrienden

Een andere manier om je zelfvertrouwen op te bouwen is door:


Concentreer je meer op jouw zelfverbetering

Een van de beste tijden om aan je zelfverbetering te werken, is wanneer je niet aan het daten bent.
Op dit moment heb je alle tijd om je vaardigheden te verbeteren. Dus, in plaats van van de ene relatie naar de andere te springen, gebruik de tijd na een breuk om aan een vaardigheid of nieuwe hobby te werken.
Zelfs als je een relatie hebt, moet je altijd aan je zelfverbetering werken.
Neem deze tijd om een ​​boek te lezen in plaats van met andere mensen te kletsen. In plaats van afspraakjes te plannen met mensen die niet je partner zijn, kun je de tijd gebruiken om lid te worden van een sportschool of een bijbaantje op te bouwen.
Door aan jezelf te werken, heb je geen tijd om aandacht te schenken aan andere mensen die niet je partner zijn.
Werk aan je morele waarden

Er wordt gezegd dat apengedrag een vorm van bedrog is.

En een ding dat mensen die vals spelen, doen, is hun partner en de relatie waarin ze zich bevinden niet respecteren door apengedrag.
Dus, als je apengedrag wilt stoppen, werk dan aan je morele waarden. Vraag jezelf af waarom je nooit bij één partner kunt blijven en wat vreemdgaan voor jou betekent.
Als je het moeilijk vindt om deze vragen te beantwoorden, is het misschien tijd om professionele hulp te zoeken.

Zoek professionele hulp

Trauma uit je kindertijd kan de reden zijn waarom je het altijd moeilijk vindt om je te binden. Misschien ben je als kind in de steek gelaten of heb je nooit genoeg aandacht gekregen, wat ertoe heeft geleid dat je liefde zoekt bij iedereen die bereid is te bieden.
Als dat voor jou het geval is, kan het zoeken naar de hulp van een therapeut je helpen om eindelijk een einde te maken aan je gedrag van de aap.
Met de hulp van een therapeut kun je ontdekken waarom je je niet kunt binden. Werken met een professional betekent ook dat je een [plan ontwikkelt om je vertakkingsgedrag van apen te overwinnen.

Veelgestelde vragen over Monkey Branching

En als je een aantal van deze signalen bij je partner hebt opgemerkt, hopen we dat dit artikel je zal helpen om de weg vooruit te bepalen.
Ken je andere tekenen van monkey branching? Vertel het ons alsjeblieft in de reacties hieronder.
En als je vragen hebt over dat monkey gedrag, stel ze dan alsjeblieft in het commentaargedeelte hieronder. Ik zal graag reageren op elke gestelde vraag.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees