Inspirerende bron over complex trauma : Sidney J. Blatt

 
polarities of experience
Polarities of Experience Relatedness and Self-definition in Personality Development, Psychopathology, and the Therapeutic Process Hardcover

Deze auteur stelt dat psychologische ontwikkeling een levenslange persoonlijke onderhandeling is tussen de twee diepgaande dimensies van verbondenheid en zelfbepaling.

De auteur past dit model tot in detail toe op het proces van therapeutische verandering, met opvallende gevolgen voor verder onderzoek.

 

 
Relatedness, Self-Definition and Mental Representation EBOOK Essays in honor of Sidney J. Blatt Hardcover

In de loop van een lange en gedistingeerde carrière heeft psycholoog en psychoanalyticus Sidney J. Blatt belangrijke bijdragen geleverd aan de cognitieve ontwikkelingstheorie, psychoanalytische objectrelatie theorie, toegepaste psychoanalyse en huidig ​​onderzoek over psychopathologie en psychotherapie.

Dit boek presenteert hoofdstukken van de vele collega’s en studenten van Dr. Blatt die ingaan op de belangrijkste gebieden waarop Dr. Blatt zijn intellectuele inspanningen richt:

*Persoonlijkheidsontwikkeling

  • Psychopathologie
  • Problemen met psychologisch testen en beoordelen
  • Psychotherapie en het behandelingsproces
  • Toegepaste psychoanalyse en bredere culturele trends

Verbondenheid, zelfdefinitie en mentale representatie onderzoekt de unieke bijdragen van Dr. Blatt binnen de psychoanalyse, waar empirisch onderzoek vaak wordt verwaarloosd, en klinische psychologie, waar de psychoanalyse steeds meer wordt genegeerd.

Het is boeiende lectuur voor psychoanalytici en klinisch psychologen, maar ook voor iedereen die zich bezighoudt met psychotherapie en persoonlijkheidstheorie en — ontwikkeling.

 

Attachment-based family therapie with suicidal adolescents — Prof. Gary Diamond

 

 

“Why Do People Die By Suicide?” — Lecture by Thomas E. Joiner, Ph.D.

handbook psychodynamic approaches to pasychopathology
Handbook of Psychodynamic Approaches to Psychopathology Paperback

Gezaghebbend en uitgebreid, biedt dit boek een eigentijds psychodynamisch perspectief op vaak voorkomende psychische stoornissen bij volwassenen, kinderen en adolescenten.

Toonaangevende internationale autoriteiten bespreken de groeiende bewijsbasis voor psychoanalytische theorieën en therapeutische modellen. Hoofdstukken onderzoeken de etiologie en psychologische mechanismen van elke aandoening en beschrijven grondig effectieve behandelstrategieën. Zeer toegankelijk, het boek is rijk geïllustreerd met klinisch casusmateriaal.

Het toont manieren waarop de psychodynamische theorie en therapie worden verbeterd door het integreren van ideeën en bevindingen uit de neurowetenschappen, sociale en persoonlijkheidspsychologie, cognitieve gedragstherapie en andere gebieden.

 

Wat zijn de 5 illusies van “ik ben een slachtoffer” of slachtofferschap? Deel 1

 

Kun je jezelf radicale vergeving bieden dat je een relatie begon met een narcist?

 

Inspirerende bronnen van gezonde zelfliefde. deel 2

 

Luisteren op een actieve manier met effectieve communicatie.

 

Zal een veerkrachtige persoon het narcistisch misbruik stoppen? Deel 1

 

Is hij hetzelfde monster achter een beter masker?

 

Waarom heeft de narcist niet de middelen om voor jou te zorgen?

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.