Sidney Blatt: Inspirerende bron over complex trauma

Polarities of Experience Relatedness and Self-definition in Personality Development, Psychopathology, and the Therapeutic Process Hardcover

Sidney Blatt stelt dat psychologische ontwikkeling een levenslange persoonlijke onderhandeling is tussen de twee diepgaande dimensies van verbondenheid en zelfbepaling.

Sidney J. Blatt polarities of experience

Sidney Blatt past dit model tot in detail toe op het proces van therapeutische verandering, met opvallende gevolgen voor verder onderzoek.

 

Relatedness, Self-Definition and Mental Representation EBOOK Essays in honor of Sidney J. Blatt Hardcover
Sidney J. Blatt

In de loop van een lange en gedistingeerde carrière heeft psycholoog en psychoanalyticus Sidney J. Blatt belangrijke bijdragen geleverd aan de cognitieve ontwikkelingstheorie, psychoanalytische objectrelatie theorie, toegepaste psychoanalyse en huidig ​​onderzoek over psychopathologie en psychotherapie.

Dit boek presenteert hoofdstukken van de vele collega’s en studenten van Dr. Blatt die ingaan op de belangrijkste gebieden waarop Dr. Blatt zijn intellectuele inspanningen richt:

*Persoonlijkheidsontwikkeling

  • Psychopathologie
  • Problemen met psychologisch testen en beoordelen
  • Psychotherapie en het behandelingsproces
  • Toegepaste psychoanalyse en bredere culturele trends

Verbondenheid, zelfdefinitie en mentale representatie onderzoekt de unieke bijdragen van Sidney Blatt binnen de psychoanalyse, waar empirisch onderzoek vaak wordt verwaarloosd, en klinische psychologie, waar de psychoanalyse steeds meer wordt genegeerd.

Het is boeiende lectuur voor psychoanalytici en klinisch psychologen, maar ook voor iedereen die zich bezighoudt met psychotherapie en persoonlijkheidstheorie en — ontwikkeling.

Attachment-based family therapie with suicidal adolescents — Prof. Gary Diamond

“Why Do People Die By Suicide?” — Lecture by Thomas E. Joiner, Ph.D.

Handbook of Psychodynamic Approaches to Psychopathology Paperback

Gezaghebbend en uitgebreid, biedt dit boek een eigentijds psychodynamisch perspectief op vaak voorkomende psychische stoornissen bij volwassenen, kinderen en adolescenten.

Sidney J. Blatt handbook psychodynamic approaches to pasychopathology

Toonaangevende internationale autoriteiten bespreken de groeiende bewijsbasis voor psychoanalytische theorieën en therapeutische modellen. Hoofdstukken onderzoeken de etiologie en psychologische mechanismen van elke aandoening en beschrijven grondig effectieve behandelstrategieën. Zeer toegankelijk, het boek is rijk geïllustreerd met klinisch casusmateriaal.

Het toont manieren waarop de psychodynamische theorie en therapie worden verbeterd door het integreren van ideeën en bevindingen uit de neurowetenschappen, sociale en persoonlijkheidspsychologie, cognitieve gedragstherapie en andere gebieden.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!