Categorieën
Recent zelfgenezing zelfzorg

Hyperwaakzaamheid en angst

Angst is de beleving van een zenuwstelsel dat niet soepel loopt. Het is de ervaring van hyperwaakzaamheid en angst die wordt gecommuniceerd naar en vanuit lichaam en geest.

Veel dingen kunnen angst veroorzaken in het huidige moment, maar angst komt meestal van één plek: onze kindertijd.

Onze nerveuze stam herhaalt patronen die hij leerde toen we jong waren en niet anders leert totdat we het laten zien hoe. In deze blog deel ik verschillende simpele somatische praktijken om het zenuwstelsel te kalmeren.

Elk nodigt bewustwording zachtjes uit in het lichaam en kan helpen om ervaringen van veiligheid en kalmte te scheppen. Je kunt deze middelen thuis gebruiken, of overal waar je een moment hebt, en daarna oefenen om ze terug te gebruiken tijdens stressvolle ervaringen.

Deze praktijk – het ontwikkelen van je middelen en toegang krijgen tot je middelen – kan een centrale rol spelen bij het systemisch verminderen van angst.

Zoals bij elke somatische oefening, let op als het niet goed voelt, en stop als je ongemakkelijk wordt of je angst toeneemt.

In de groeitaken vind je een uitgebreide bron voor angsthealing. Het helpt je lichaam om te duiken in leerveiligheid, herouderschap, zelf kalmerend en resourcing.

Het zal je een raamwerk geven om te gaan gebruiken naast enkele van de somatische praktijken die ik deel. Het werk van het herbedraden van het zenuwstelsel is niet 1 hulpmiddel, 1 oefening…

Het is een combinatie van hulpmiddelen die cognitieve en somatische ervaring vereisen.

Het herbedraden van de interne ervaring van ons geestlichaam kost enige tijd en oefening en is erg individueel. Mijn chronische angst was vroeger erg slopend – het helen en het consistent veranderen van mijn interne ervaring heeft mijn levenservaring voor altijd veranderd.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren