Categorieën
Afkicken van de narcist Boeken CD DVD Nederland België Nederlandstalig Recent relax

Stress-niveau verlagen in een narcistische situatie? Hoe?

Radical Acceptance Embracing Your Life with the Heart of a Buddha.   Ebook

Door de uitgangspunten van psychotherapie te combineren met de leer van het boeddhisme, legt deze verhelderende gids uit hoe je de persoonlijke conflicten en gevoelens van “niet goed genoeg” kunt elimineren en je stress-niveau verlagen.

De minderwaardigheidsgevoelens kunnen problemen veroorzaken als verslaving, overwerk en perfectionisme. Door de uitgangspunten van psychotherapie en de leer van het boeddhisme te combineren  zal je balans, mededogen, aanvaarding ontwikkelen. Precies daardoor komt zelfgenezing en een meer vervullend leven

Verlamd van angst.  Herstellen na seksueel misbruik

Waarom heb ik niet geschreeuwd? Waarom heb ik me niet verzet? Waarom heb ik niemand iets verteld? Waarom deed ik wat de dader vroeg? Waarom ging ik keer op keer terug?

Veel vrouwen – en mannen – die slachtoffer zijn van seksueel misbruik kampen met deze vragen. Bovendien durven zich uit schaamte niet uit te spreken, zelfs niet tegenover vrienden of hulpverleners.

In het taboedoorbrekende boek “Verlamd van angst” wordt precies uitgelegd welke instinctieve overlevingsreacties zoals verlammen, vluchten, vechten of vermijden in werking treden tijdens en na seksueel misbruik.

Het begrijpen van deze overlevingsreacties betekent vaak een grote opluchting voor slachtoffers. Ze hebben wel degelijk een functie. Dat inzicht helpt bij de verwerking. Op deze manier kan de cirkel van misbruik worden doorbroken. Precies daardoor neemt de kans op herhaling af.

Een toegankelijk boek met uitleg, tips, mythen die worden ontkracht en voorbeeldverhalen.

Over de auteur.

Agnes van Minnen is klinisch psycholoog en expert op het gebied van PTSS/trauma en angst, en heeft honderden slachtoffers van seksueel misbruik behandeld. Ze is als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit.

Het Miskende Kind In Onszelf: invloeden van de kindertijd op het latere leven

Het miskende kind in onszelf is een eerlijk boek met een duidelijk uitgangspunt: de afwijzing van elke vorm van onderdrukkende opvoeding, én een principiële opstelling achter de affectieve belangen dan het (ongeboren) kind. Het is een controversieel boek omdat het de wortels van ons opvoedingssysteem onverhuld blootlegt

1001 antwoorden op stress en burn-out.

Burn-out. Als geen ander kennen Luc en Dirk het onderwerp: als sprekers en auteurs, Luc ook als consulent.

Stress en stretching zijn hen niet vreemd.

1001 antwoorden op stress en burn-out is niet zomaar nog een boek over stress en burn-out. Door het Q & A-principe is het een praktische publicatie waarin al je vragen over het onderwerp eindelijk worden beantwoord.

Wat zijn bijvoorbeeld de eerste signalen van een burn-out? Kun je van te veel te studeren ook een burn-out krijgen? En hoe ga je om met mensen die het maar aanstellerij vinden?

1001 antwoorden op stress en burn-out is geschreven voor mensen met én zonder ervaring. Als je al een burn-out hebt gehad, zul je veel hebben aan de structuur en de methodiek van werken en informeren.

Heb je er nog geen gehad, dan duik je er meteen best in, want de kans is groot dat je er ooit een burn-out krijgt of iemand kunt bijstaan die er een heeft. Bij burn-out geldt nog meer dan bij elk medisch fenomeen: beter voorkomen dan genezen

Fit For Life.  Het Anti Stress – Plan.

‘Ontspan, ontstres en herstel je lichaam…’ Dit programma is een combinatie van beproefde en geteste oefeningen om te ontspannen, de stress te vergeten en je lichaam te herstellen van ons drukke en hectische leven. –

helpt om vermoeide en pijnlijke spieren te versterken, te ontspannen en kalmeert je geest.

Tai Chi:

bied je de steun om de hectische wereld van vandaag het hoofd te bieden. Bij Tai Chi leer je je ontspannen door ademhaling en beweging.

Meditatie:

kalmeert en ontspant je hele lichaam en laat je afstand nemen van vervelende problemen.

Hoofdmassage:

kan op jezelf of op een partner worden uitgevoerd. Een eenvoudige, maar geweldig doeltreffende methode om te ontspannen en ontstressen

Fit For Life. – Yoga voor Beginners.

U hebt al van yoga gehoord, maar u voelt dat uw zelfvertrouwen nog wat moet groeien om die unieke houdingen onder de knie te krijgen? Goed, dan is dit baanbrekende programma iets voor u!

Yoga is zowat de meest populaire, alternatieve lifestyle geworden met een scala aan voordelen. Van een strakker lichaam tot meer ontspanning je krijgt het als resultaat. Susan Fulton toont u hoe het moet. Zij leidt u door een reeks van lichaamsoefeningen die speciaal zijn ontworpen voor diegenen onder u die nieuw zijn in de wereld van de yoga.

Emotional Thinking test.

Emotionele intelligentie emoties als sleutel tot succes.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren