Een vals geloofssysteem toen de narcist verscheen?

We kennen allemaal lijden en pijn. Er zit zoveel lijden en pijn in narcistische relaties. In feite is het synoniem met narcistisch misbruik en de naschok van misbruik. Ik wil echter graag dat je begrijpt wat pijn en lijden echt is en dat je eventueel een vals geloofssysteem bijstelt.

Pijn is onvermijdelijk; het maakt deel uit van het leven. Emotionele pijn doet zich voor in ons leven wanneer er iets gebeurt dat ons niet bevalt. Pijn ontstaat wanneer dat ‘wat is’ niet is wat ‘we willen dat het is’.

Bij narcistisch misbruik doet de pijn zich in de eerste plaats voor wanneer we vernederd zijn. We hebben ook pijn wanneer er tegen ons wordt gelogen, wanneer de feiten worden verdraaid en veranderd.

Wanneer we voortdurend de schuld krijgen, en wanneer we de narcist gewoon niet kunnen laten zien wat hij of zij ons aandoet hebben we zeker pijn.

Zoals we weten, hoe meer we proberen dat ‘wat er gebeurt’ in ‘wat we zouden willen gebeuren’ te veranderen met de narcist, hoe meer en meer pijn we ervaren. Wanneer dit gebeurt, betreden we het rijk van lijden.

Lijden is pijnversterkend.

De definitie van lijden is pijn blijven verdragen. De reden dat we lijden verdragen, is dat we op een verkeerde manier met de pijn proberen om te gaan.  Dan escaleert de pijn, raakt geaccentueerd en wordt langdurig of wordt voor onbepaalde tijd verlengd.

Pijn is een signaal

Het laat ons weten dat iets over wat we denken, hoe we ons voelen, wat we doen of wat we ervaren niet in overeenstemming is met de waarheid over wie we zijn.

Het is alsof onze interne GPS begint te piepen en zegt: “Je hebt een verkeerde afslag genomen, je moet stoppen en omdraaien en terugkeren naar je Ware Zelf, ga niet verder op deze weg!”

Een voorbeeld van hoe dit signaal gebeurt, kan zijn, omdat je valse gedachten over jezelf hebt, zoals “Ik ben niet goed”, “Ik ben een mislukking”, of “Wie zou ooit van me kunnen houden – kijk naar mij?!”

Deze gedachten zijn niet afgestemd op ons ware zelf.

Ze zijn niet hoe de Bron, Energie, God  ons ziet en ze zijn niet wat we willen zijn.

Toch kunnen we gemakkelijk in de val lopen door aan deze gedachten te denken, het maakt niet uit dat we weten dat ze pijnlijk zijn.

Natuurlijk beginnen we dit te denken, omdat de narcist ons dit vertelt of ons dit altijd heeft verteld. We hebben de mening van de narcist over onszelf overgenomen, en ons zelfrespect is ernstig verminderd.

Dus we denken dan dat die gedachten juist zijn. En de pijn wordt gevoeld in ons lichaam. En als we doorgaan met deze gedachten te denken, worden ze langdurig lijden.

Het belangrijkste om te begrijpen is dat de pijn onvermijdelijk is wanneer we ons in een omgeving bevinden waarin we worden vernederd en geprojecteerd.

We beginnen met het aannemen van beledigingen en degradaties.

Echter, lijden is niet onvermijdelijk, het is optioneel.

Zie je, als je begrijpt dat de pijn het signaal is dat je zegt dat je niet op het goede spoor zit, dan kun je stoppen en een nieuwe bocht maken, niet in de richting van lijden, maar eerder terug naar wie je echt bent.

Het komt allemaal neer op geloofssystemen en de afstemming op waar je naartoe wilt.

Dit betekent dat je begrijpt dat pijn een signaal is dat je moet weten dat het nodig is om je overtuigingen te veranderen die je pijn doen.

En als u het signaal van pijn niet begrijpt en er niet naar handelt, zult u lijden.

En het lijden zal je niet ophouden, totdat je de negatieve overtuigingen aanpast.

Het lijden is een harder en persistent signaal.

Er staat: “Je snapt het niet, je doet niet wat je moet doen!”

Lijden voorkomen.

Laten we eens kijken naar het voorbeeld van jezelf vertellen: “Ik ben niet goed”,”Ik ben een mislukking”, of “Wie kan ooit van me houden – kijk naar mij?!”

Het doet pijn – het presenteert het signaal en het signaal is dat dit valse geloofssystemen zijn.

Een vals geloofssysteem is alles wat je wegneemt van je Ware Zelf, en niet er naartoe.

We weten dat het vals is, omdat het pijn doet; alles wat niet in overeenstemming is met je Ware Zelf veroorzaakt pijn.

Dus naar je emotionele lichaam luisteren en het signaal van pijn voelen is iets dan niemand anders voor je kan doen, omdat zij niet jouw geloofssysteem over jezelf hebben en zij niet jouw pijn hebben.

Daarom zijn de ware overtuigingssystemen die de pijn zullen verlichten de volgende aanpassingen.

Bijvoorbeeld: “Ik ben niet goed”, “Ik ben een mislukking”, of “Wie kan ooit van me houden – kijk naar mij?!” Is een pijnlijke valse overtuiging.

familie
trainingsprogramma over familiekwetsuren
nieuw boek van Melanie Tonia Evans
klik

In this paperback e-book audiobook you will find Melanie’s method of recovery that we highly recommend. After all, we have applied that blooming method to ourselves. For that reason, many personal experiences are the result of the daily use of Melanie’s method that we describe in our texts.

De juiste weg op het pad terug naar het ware zelf

“Ik weet wie ik ben en de meningen van niemand anders hebben macht over mij. Wat belangrijk is, is dat ik mezelf geloof, liefheb en respecteer ”

Het loslaten van het valse geloof en het vervangen door het ware geloof (degene die ons ziet als bron), zal de komst van langdurig lijden stoppen en ook alle pijn overstijgen.

Dan krijg je oplossingen, opluchting, empowerment en evolutie.

We hadden een vals geloofssysteem lang voordat de narcist in ons leven verscheen, daarom dat hij of zij zich aangetrokken voelde tot ons leven en in staat was een zwakheid in ons te identificeren en te misbruiken.

Nu je je ervan bewust bent, kun je het oude valse geloofssysteem overstijgen naar een systeem dat je vreugde en vrijheid brengt.

En dit geldt voor elk aspect van ‘pijn’ dat je in deze relatie voelt.

Dat is als je het volhoudt.

Dat betekent dat je het signaal van pijn blijft gebruiken als hulpmiddel om te identificeren wanneer je met een vals geloof werkt dat niet in lijn is met je ware overtuigingen.

Dit is waarom je pijn hebt, dit is wat het ware doel is.

Dit is hoe we groeien.

Ik herhaal het nog eens, pijn is onvermijdelijk, lijden is optioneel.

Empowerment is het ticket wanneer je naar de pijn luistert en de veranderingen omarmt die het aangeeft dat je moet maken.

Daarom is pijn zo nodig.

Gevolgtrekking

Ik wil de manier waarop je vroeger dacht over het vrezen van narcisten echt uitdagen, ze zijn wat ze zijn, parasitaire wezens die in het leven van mensen komen door hun onderontwikkelde innerlijke wezen en grensvaardigheden. Wat dit werkelijk betekent, is dat dit gaat over JOUW bekrachtigde, levensbevredigende evolutie.

Kun je je voorstellen hoe bevrijdend het is om gewoon JEZELF te ZIJN, wat iemand anders ook doet of niet doet en weet dat ze geen macht over je hebben?

Na mijn herstel met Thriver – NARP, beleef ik deze vreugde elke dag, en dat wil ik ook zo graag voor JOU!

Als dit diep resoneert en je je relaties en leven onbeschrijflijk wilt transformeren, dan raad ik het 10-stappen diepe innerlijke genezingsproces, bekend als NARP, ten zeerste aan.

Als je al een NARP-lid bent, bekijk dan het Empowered Self-programma (ENG).Dit brengt uw relatiecapaciteit naar een hoger niveau (inclusief 3 volledige modules over grensontwikkeling en -implementatie). Alle links en nog veel meer vind je in het menu.

Ik hoop dat deze informatie je hoop heeft gegeven en je heeft geïnspireerd om te weten dat er een ONGELOOFLIJKE weg is om te nemen die je absoluut bevredigende, oprechte en liefdevolle relaties zal opleveren, van een veel hoger trillingsniveau dan je ooit hebt meegemaakt.

Ja, het is uitdagend. Maar uitdagingen leveren de grootste beloningen in het leven op!

Ze zijn het ZO waard!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees