Een uitweg uit deze nachtmerrie met de narcist.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie. Klik hier voor de volledige lijst met afbeeldingen en attributies:

https://link.attribute.to/cc/377886

Mijn innerlijke wezen genezen.

Wanneer narcisten vertrekken, geven ze je misschien geen reden, of ze zijn gewoon plots vermist, of ze vertellen dat ze weg zijn voor zaken en dat het werkcontract wordt verlengd of wat dan ook.

Of hij of zij kan gewoon zeggen: ‘Ik heb tijd nodig om na te denken over onze relatie’.

Maar als een narcist dat zegt betekent dat: ‘Ik test nu een andere toeleveringsbron (vrouw of man)  of ga nu terug naar een ex om te zien hoe dat afloopt en  daarom blokkeer ik alles met jou als niet goed afloopt.’

‘Of hij of zij kan een ruzie met u aanzetten, u ertoe brengen uw geduld te verliezen, en het allemaal weer op u te richten met te zeggen dat dat is waarom ze vertrekken’.

De waarheid was dat het voor hen heel gemakkelijk is om dit te doen.

Het kan met een handomdraai gebeuren omdat de narcist er nooit echt was.

Het is mij ook overkomen, iemand die me regelmatig verliet en vertrok, en ik ben er zeker van dat zo velen van jullie dit ook hebben meegemaakt.

En wat ik nu weet – behalve wat ik moest genezen – is dat we moeten beginnen met vragen te stellen en te onderzoeken als iets niet goed voelt.

Geloof niet zomaar iemand als er iets verkeerd “in” je voelt.

Onze intuïtie is vaak juist, zaken kunnen ongewenst zijn, en echt als een persoon geen narcist is, zolang je kalm en eerlijk blijft over je twijfels, als ze niets te verbergen hebben, zou dat geen probleem moeten zijn.

Ok dus laten we nu eens kijken hoe we dit verwoestende, hartverscheurende patroon in ons leven kunnen voorkomen.

We kunnen de narcist niet veranderen. We kunnen een vals zelf nooit sussen of tevreden stellen, het is niet persoonlijk – het is gewoon niet mogelijk.

De enige persoon die we kunnen veranderen, is onszelf. En dit is het punt wat narcisten altijd doen dat ze met ons (altijd) de delen van onszelf naar voor brengen die onderontwikkeld en ongenezen zijn en die onze eigen aandacht, liefde en toewijding vereisen om in heelheid te genezen.

Voor mij was mijn kwetsbaarheid de verschrikking van verlaten te worden, omdat dit deel niet genezen was, die me keer op keer onderdrukte, door iemand die ervan hield me regelmatig in de steek te laten.

Net als ik dacht dat het goed ging, zou hij ontploffen en van de ‘gelukkigste man ter wereld’ gaan naar ‘opnieuw uit elkaar gaan’.

Ik was woest en in shock.

Ik kon niet eten, denken of slapen. Natuurlijk zag hij op deze momenten andere bevoorradingsbronnen. Dan zou hij zweven en terugkomen, en opnieuw zou ik capituleren en het ongelooflijke geloven en het onvergeeflijke vergeven.

Dat was totdat ik eindelijk zei: ‘Genoeg! Niet meer! Nooit meer!’

Ik werkte eraan om mijn innerlijke wezen te genezen over haar schrik om verlaten te worden.

Toen verloor ik de verslaving aan hem en was in staat alle psychische banden met hem te verbreken en volledig los te laten. Dat zou ik nooit meer ervaren.

In schril contrast is mijn partner nu zo solide als een rots. Hij wil me nooit in de steek laten. Dat patroon is verdwenen in mijn leven en ik beloof je dat mijn nieuwe verbeterde zelf het nooit meer zal tolereren!

Dus, misschien gaan je diepe, niet-genezen trauma’s die hier aan het spelen zijn vervangen worden door een ander, of als onbeduidend beschouwd, of over het hoofd gezien, of misschien is het ook verlatingsangst, of angst om alleen te zijn.

Wat ze ook zijn, ze zullen naar je blijven komen totdat je ze geneest en de pijn uit je lichaam krijgt.

Als je weet dat het de hoogste tijd is om eindelijk te begrijpen waarom je dit tolereert of smacht naar iemand die je wreed heeft weggegooid – in de hoop dat ze zullen terugkeren – is er een uitweg uit deze nachtmerrie.

En ik zou je heel graag laten zien hoe met ons 21-daagse programma dat kan starten. Bekijk ook het nieuwe programma van Melanie als je de Engelse taal begrijpt.

Je kunt ons ook volgen op Facebook,  waar ik dol op ben om met je in contact te komen om eventuele vragen over Narcistisch misbruikherstel te beantwoorden. Dus tot de volgende keer … blijf glimlachen, blijf genezen en blijf bloeien, want er is niets anders te doen.

Vragen, suggesties of commentaren, laat het ons weten.

Delen is zorgzaam.

Liefs xx

 

Annemie Persyn Declercq

 

PS De werkwijze om te herstellen door zelfgenezing kun je hier vinden.

cover boek dagboek van een getuige

 

 

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.