Een uitweg uit deze nachtmerrie met de narcist.

Mijn innerlijke wezen genezen.

Wanneer narcisten vertrekken, geven ze je misschien geen reden, of ze zijn gewoon plots vermist, of ze vertellen dat ze weg zijn voor zaken en dat het werkcontract wordt verlengd of wat dan ook. Beschouw dit als een uitweg uit deze nachtmerrie met de narcist, ook al hou je nog van hem.

Of hij of zij kan gewoon zeggen: ‘Ik heb tijd nodig om na te denken over onze relatie’.

Maar als een narcist dat zegt betekent dat: ‘Ik test nu een andere toeleveringsbron (vrouw of man)  of ga nu terug naar een ex om te zien hoe dat afloopt en  daarom blokkeer ik alles met jou als het niet goed afloopt.’

‘Of hij of zij kan een ruzie met u aanzetten, u ertoe brengen uw geduld te verliezen, en het allemaal weer op u te richten met te zeggen dat dat is waarom ze vertrekken’.

De waarheid was dat het voor hen heel gemakkelijk is om dit te doen.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie. Klik hier voor de volledige lijst met afbeeldingen en attributies:

https://link.attribute.to/cc/377886

Het kan met een handomdraai gebeuren, omdat de narcist er nooit echt was.

Het is mij ook overkomen, iemand die me regelmatig verliet en vertrok, en ik ben er zeker van dat zo velen van jullie dit ook hebben meegemaakt.

En wat ik nu weet — behalve dat ik moest genezen — is dat we moeten beginnen met vragen te stellen en te onderzoeken als iets niet goed voelt.

anonymous man driving car in red lights, een uitweg uit deze nachtmerrie met de narcist
Photo by Wherbson Rodrigues

Geloof niet zomaar iemand als er iets verkeerd “in” je voelt.

Onze intuïtie is vaak juist, zaken kunnen ongewenst zijn, en echt als een persoon geen narcist is, zolang je kalm en eerlijk blijft over je twijfels, als ze niets te verbergen hebben, zou dat geen probleem moeten zijn.

Ok dus laten we nu eens kijken hoe we dit verwoestende, hartverscheurende patroon in ons leven kunnen voorkomen.

We kunnen de narcist niet veranderen. We kunnen een vals zelf nooit sussen of tevreden stellen, het is niet persoonlijk – het is gewoon niet mogelijk.

De enige persoon die we kunnen veranderen, is onszelf.

En dit is het punt wat narcisten altijd doen dat ze met ons (altijd) de delen van onszelf naar voor brengen die onderontwikkeld en ongenezen. Het zijn delen van onszelf die onze eigen aandacht, liefde en toewijding vereisen om in heelheid te genezen.

Voor mij was mijn kwetsbaarheid de verschrikking van verlaten te worden, omdat dit deel niet genezen was, die me keer op keer onderdrukte, door iemand die ervan hield me regelmatig in de steek te laten.

Net als ik dacht dat het goed ging, zou hij ontploffen en van de ‘gelukkigste man ter wereld’ gaan naar ‘opnieuw uit elkaar gaan’.

ash blaze bonfire burn, een uitweg uit deze nachtmerrie met de narcist
Photo by Pixabay

Ik was woest en in shock.

Ik kon niet eten, denken of slapen. Natuurlijk zag hij op deze momenten andere bevoorradingsbronnen. Dan zou hij zweven en terugkomen. Opnieuw zou ik capituleren en het ongelooflijke geloven en het onvergeeflijke vergeven.

Dat was totdat ik eindelijk zei: ‘Genoeg! Niet meer! Nooit meer!’

Ik werkte eraan om mijn innerlijke wezen te genezen over haar schrik om verlaten te worden.

Toen verloor ik de verslaving aan hem.

Ik was in staat alle psychische banden met hem te verbreken en volledig los te laten. Dat zou ik nooit meer ervaren.

In schril contrast is mijn partner nu zo solide als een rots. Hij wil me nooit in de steek laten. Dat patroon is verdwenen in mijn leven en ik beloof je dat mijn nieuwe verbeterde zelf het nooit meer zal tolereren!

Dus, misschien gaan je diepe, niet-genezen trauma’s die hier aan het spelen zijn vervangen worden door een ander, of als onbeduidend beschouwd, of over het hoofd gezien.  Misschien is het ook verlatingsangst, of angst om alleen te zijn.

woman in green jacket and brown shorts standing under gray sky, een uitweg uit deze nachtmerrie met een narcist
Photo by cottonbro

Wat ze ook zijn, ze zullen naar je blijven komen totdat je ze geneest en de pijn uit je lichaam krijgt.

Als je weet dat het de hoogste tijd is om eindelijk te begrijpen waarom je dit tolereert of smacht naar iemand die je wreed heeft weggegooid – in de hoop dat ze zullen terugkeren — is er een uitweg uit deze nachtmerrie.

Je kunt ons ook volgen op Facebook,  waar ik dol op ben om met je in contact te komen om eventuele vragen over Narcistisch misbruikherstel te beantwoorden. Dus tot de volgende keer … blijf glimlachen, blijf genezen en blijf bloeien, want er is niets anders te doen.

Vragen, suggesties of commentaren, laat het ons weten.

Delen is zorgzaam.

De werkwijze om te herstellen door zelfgenezing kun je hier vinden.

 

cover boek dagboek van een getuige

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is Annemie-en-Johan-met-Milan-in-Amelscheid-forest-1_tiny-1080x720.jpg

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’.

2 Feedbacks on “Een uitweg uit deze nachtmerrie met de narcist.”

  1. Ik heb verscheidene keren het “no contact” geprobeerd, geloof me. En telkens keerde ik terug. Nu heb ik opnieuw sinds enkele weken het contact volledig verbroken, ik kom zelfs niet meer in de stad waar hij woont, waar ik trouwens ook een buitenverblijf heb. Dit buitenverblijf heb ik nu te koop gesteld want ik wil er nooit meer komen uit angst om hem tegen het lijf te lopen. Als ik nog maar aan hem denk dan keert mijn maag om van angst!!! Wat een ellende.

  2. Beste Vera, No contact is heel moeilijk wanneer je dat probeert te doen met wilskracht. Wanneer je echter alle aandacht brengt naar jezelf door aan je kwetsuren te werken door het innerlijk proces toe te passen dan boor je de kracht van je onderbewustzijn aan die honderden keren krachtiger is dan je motivatie of wilskracht gebruiken. Als je de angst en pijn kunt wegnemen uit je onderbewustzijn door het doen van het innerlijk proces verandert alles. Het innerlijk proces vind je door de zoekfunctie te gebruiken op onze website. Het is een beschrijving van hoe NARP werkt. Als je de Engelse taal goed begrijpt suggereer ik dat je even kijkt op het einde van de pagina naar de links naar NARP en Melanie en kijkt of dit resoneert met jou. Liefs en sterkte Johan

Geef een reactie, vraag of antwoord.