Gevangen door een liefdesbombardement!

Gevangen door een liefdesbombardement!

Een nieuw gezichtspunt op het liefdesbombardement. Ik heb een belofte voor je. Waar je ook bent op je reis van vrijheid van de narcistisch misbruik je boekt vooruitgang door dit te lezen en begrijpen. Er zal een dag komen waarop je terugkijkt. Als gevolg daarvan zal je je afvragen wat je in godsnaam ooit hebt gezien tijdens het liefdesbombardement in die persoon.

Als je resoneert met deze titel of zelfs maar een voorbijgaande nieuwsgierigheid hebt naar deze titel, hebben we veel om over te praten. Maar iedereen is welkom, als je het met me eens of oneens bent, wil ik je standpunt horen, want als individuen zijn we net zo belangrijk als ieder ander op deze aarde.

Voordat we beginnen, wil ik het een en ander duidelijk maken. Ik heb zeker niets uitgevonden van de concepten waar ik het over heb. Zoveel van wat ik hier zeg, zal een aanpassing zijn, een uitbreiding van andermans concept over complex trauma, het genezen van schaamte en het opbouwen van gezonde relaties.

Op deze blog gebruiken we verschillende psychologische modellen als middel om onszelf beter te begrijpen en andere mensen beter te begrijpen en in het algemeen te proberen de gezondheid van onze relaties en ons leven in het algemeen te verbeteren.

Dus wat betekent, is dat we meer krijgen van wat we wel willen in ons leven en onze relaties en minder van wat we niet willen en hier verwijs ik naar het model van complexe posttraumatische stressstoornis.

Nu ga ik niet te diep in op wat cptss is of toxische relaties zijn.

Als je het niet weet, vind je meer in de categorieën en tags, zodat je wat meer kunt leren voordat je terugkomt. Maar ik wil er ook voor zorgen dat je geen cptss of toxische relatie hoeft te hebben om je te verhouden tot wat ik in dit artikel ga zeggen. Zoveel van wat ik zeg, zal van toepassing zijn op iedereen die worstelt met gevoelens van giftige schaamte, evenals op iedereen die een zeer onveilige hechtingsstijl heeft.

Dus de reden dat ik de term regelmatig cptss gebruik, is omdat ik geloof dat waar ik het over ga hebben het directst van toepassing is op mensen met cptss. (ten gevolge van narcistisch misbruik of langdurige toxische relaties. Maar als je jezelf herkent in dit artikel, betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat je cptss hebt, want de situatie dat ik ga beschrijven zal van toepassing zijn op mensen in een breed scala aan contexten. Dus waar ik het vandaag over wil hebben, kan inspirerend voor je zijn. Ik hoop dat je neemt wat goed voor je is, en dat je vermijdt om te doen wat op dit moment niet met je resoneert.

Welk pad je ook hebt gevolgd, ik ben echt blij dat je er bent.

Deze site staat vol met ongelooflijke bronnen en ideeën die u kunnen helpen uw complex trauma te stoppen en een gelukkig leven op te bouwen. Ik ben geen filosoof, wel ontwikkelaar van deze site en ik heb niet alle antwoorden.

Ik maak fouten, heb slechte dagen en raak verwikkeld in angst en twijfel aan mezelf, net als de rest van de mensheid. Maar het is mijn toewijding om u het allerbeste te bieden van wat ik leef en leer, terwijl ik het tegelijkertijd reëel en eerlijk houd. Verwacht dus geen perfectie (daar ben ik te openhartig voor), maar verwacht wel tot nadenken stemmende ideeën, tijdloze wijsheid, wat gekke capriolen en een niet aflatende toewijding om je te helpen zoeken naar antwoorden en werktuigen om om te gaan met complex trauma.

Er zal geen gelijkspel zijn tussen positieve en negatieve herinneringen. De goede herinneringen die je probeerde vast te houden, zullen uiteindelijk gezien worden als de leugens en het bedrog die ze waren.

Je zult jouw ex-narcist in een heel ander licht zien. De idealisatie en het liefdesbombardement (lovebombing) waarin je gevangen zat vertroebelen jouw kijk. Je zal ze fysiek bekijken. Daarna vraag je je af wat je in de verleiding heeft gebracht. Bovendien zal je elke fout en elke reden zien die je nooit zou hebben aangetrokken tot hen maar ze hebben je bedrogen.

Wat ze van binnen zijn, zul je zo duidelijk zien. Vandaag was die dag voor één van mijn gesprekspartners op Facebook.

Het raakte haar gewoon toen hij in haar gedachten opkwam dat aha-moment.

“Wat de HEL? Hij was zo niet haar type. Wannabe David Bowie. Dwerg. Mammas jongen. Alcoholist.  Om nog maar te zwijgen van fysiek niet eens in de buurt van iets waar zij tot aangetrokken zou voelen.” Hoe kwam het dat hij in godsnaam zelfs een kans maakte?”

Ik bedoel, ik moest er echt om lachen, want zij was wel een mooie verschijning.

Nu klinkt het misschien raar. Maar ontwaken is voor iedereen die betrokken is bij het psychologische misbruik van een narcist, een nieuwe vrijheid. Het meest belangrijkste is als je die sprong nog niet hebt meegemaakt, blijf dan vooruitgang boeken met de geen contact regel en genezing.

Het komt er zeker aan!

Jij en zijn liefdesbombardement betekende nooit voor hem of haar als hij of zij voor jou.

Als je het moeilijk hebt om Geen Contact te behouden met de narcist, is dat omdat je op een bepaald niveau nog steeds het idee hebt dat je op een bepaald moment eigenlijk zoveel voor haar of hem betekende als zij voor jou betekende.

En haar of zijn voortdurende liefdesbombardement versterkt dit. Alles wat ze tegen je zei, heeft ze ook tegen de andere vrouwen in haar leven gezegd, en we hebben het hier allemaal ook gehoord.

“Je bent de beste die ik ooit heb gehad.” “We hadden echt iets bijzonders.” “Ik mis je nog steeds, je was lange tijd het belangrijkste deel van mijn leven.” “Ik vertel je alles (omdat we zulke goede vrienden zijn).” Blah, blah, blah ….

Als je regelmatig terugkomt naar mijn website kan de kennis gebruikt worden in jouw leven. Dus is mij volgen aan te raden. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Laat me weten of je enkele inzichten creatief kon toepassen met dit artikel.

Wat zijn jouw bevindingen over het liefdesbombardement?

Als je liever dit artikel beluistert met als titel “Gevangen door een liefdesbombardement” doe het met aandacht.

Ook bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties, liken en delen.

Laat me weten hoe jij nu het liefdesbombardement ervaart als je volledig bent losgekomen van jouw narcist.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees