Geen widgets gevonden in de zijbalk
liefdesbombardement

Een nieuw gezichtspunt op het liefdesbombardement.

Ik heb een belofte voor je. Waar je ook bent op je reis van vrijheid van de narcistisch misbruik je boekt vooruitgang door dit te lezen en begrijpen. Er zal een dag komen waarop je terugkijkt.

Als gevolg daarvan zal je je afvragen wat je in godsnaam ooit hebt gezien tijdens het liefdesbombardement in die persoon.

Er zal geen gelijkspel zijn tussen positieve en negatieve herinneringen. De goede herinneringen die je probeerde vast te houden, zullen uiteindelijk gezien worden als de leugens en het bedrog die ze waren.

Je zult jouw ex-narcist in een heel ander licht zien. De idealisatie en het liefdesbombardement (lovebombing) waarin je gevangen zat vertroebelen jouw kijk. Je zal ze fysiek bekijken. Daarna vraag je je af wat je in de verleiding heeft gebracht. Bovendien zal je elke fout en elke reden zien die je nooit zou hebben aangetrokken tot hen maar ze hebben je bedrogen.

Wat ze van binnen zijn, zul je zo duidelijk zien. Vandaag was die dag voor één van mijn gesprekspartners op Facebook.

Het raakte haar gewoon toen hij in haar gedachten opkwam dat aha-moment.

“Wat de HEL? Hij was zo niet haar type. Wannabe David Bowie. Dwerg. Mammas jongen. Alcoholist.  Om nog maar te zwijgen van fysiek niet eens in de buurt van iets waar zij tot aangetrokken zou voelen.” Hoe kwam het dat hij in godsnaam zelfs een kans maakte? “

Ik bedoel, ik moest er echt om lachen want zij was wel een mooie verschijning.

Gevangen door een liefdesbombardement slachtoffers van narcisme Om eerlijk te zijn, je bent niet zo speciaal als je denkt te zijn.

Nu klinkt het misschien raar. Maar ontwaken is voor iedereen die betrokken is bij het psychologische misbruik van een narcist, een nieuwe vrijheid. Het meest belangrijkste is als je die sprong nog niet hebt meegemaakt, blijf dan vooruitgang boeken met de geen contact regel en genezing.

Het komt er zeker aan!

Jij en zijn liefdesbombardement betekende nooit voor hem of haar als hij of zij voor jou.

Als je het moeilijk hebt om Geen Contact te behouden met de narcist, is dat omdat je op een bepaald niveau nog steeds het idee hebt dat je op een bepaald moment eigenlijk zoveel voor haar of hem betekende als zij voor jou betekende.

En haar of zijn voortdurende liefdesbombardement versterkt dit. Alles wat ze tegen je zei, heeft ze ook tegen de andere vrouwen in haar leven gezegd, en we hebben het hier allemaal ook gehoord.

“Je bent de beste die ik ooit heb gehad.” “We hadden echt iets bijzonders.” “Ik mis je nog steeds, je was lange tijd het belangrijkste deel van mijn leven.” “Ik vertel je alles (omdat we zulke goede vrienden zijn).” Blah, blah, blah ….

Als je regelmatig terugkomt naar mijn website kan de kennis gebruikt worden in jouw leven. Dus is mij volgen aan te raden. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Laat me weten of je enkele inzichten creatief kon toepassen met dit artikel.

Wat zijn jouw bevindingen over het liefdesbombardement?

Als je liever dit artikel beluistert met als titel “Gevangen door een liefdesbombardement” doe het met aandacht.

Ook bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties, liken en delen.

Laat me weten hoe jij nu het liefdesbombardement ervaart als je volledig bent losgekomen van jouw narcist.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.