foto bij post van narcisme.blog VKoN

Een nieuw gezichtspunt op het liefdesbombardement.

Ik heb een belofte voor je. Waar je ook bent op je reis van vrijheid van de narcistisch misbruik je boekt vooruitgang door dit te lezen en begrijpen. Er zal een dag komen waarop je terugkijkt.

Als gevolg daarvan zal je je afvragen wat je in godsnaam ooit hebt gezien tijdens het liefdesbombardement in die persoon.

Er zal geen gelijkspel zijn tussen positieve en negatieve herinneringen. De goede herinneringen die je probeerde vast te houden, zullen uiteindelijk gezien worden als de leugens en het bedrog die ze waren.

Je zult jouw ex-narcist in een heel ander licht zien. De idealisatie en liefdesbombardementen (lovebombing) waarin je gevangen zat vertroebelen jouw kijk. Je zal ze fysiek bekijken. Daarna vraag je je af wat je in de verleiding heeft gebracht. Bovendien zal je elke fout en elke reden zien die je nooit zou hebben aangetrokken tot hen maar ze hebben je bedrogen.

Wat ze van binnen zijn, zul je zo duidelijk zien. Vandaag was die dag voor één van mijn gesprekspartners op Facebook.

Het raakte haar gewoon toen hij in haar gedachten opkwam dat aha-moment.

“Wat de HEL? Hij was zo niet haar type. Wannabe David Bowie. Dwerg. Mammas jongen. Alcoholist.  Om nog maar te zwijgen van fysiek niet eens in de buurt van iets waar zij tot aangetrokken zou voelen.” Hoe kwam het dat hij in godsnaam zelfs een kans maakte? “

Ik bedoel, ik moest er echt om lachen want zij was wel een mooie verschijning.

Nu klinkt het misschien raar. Maar ontwaken is voor iedereen die betrokken is bij het psychologische misbruik van een narcist, een nieuwe vrijheid. Het meest belangrijkste is als je die sprong nog niet hebt meegemaakt, blijf dan vooruitgang boeken met de geen contact regel en genezing.

Het komt er zeker aan!

Jij betekende nooit zoveel voor hem of haar als hij of zij voor jou.

Als je het moeilijk hebt om Geen Contact te behouden met de narcist, is dat omdat je op een bepaald niveau nog steeds het idee hebt dat je op een bepaald moment eigenlijk zoveel voor haar of hem betekende als zij voor jou betekende.

En haar of zijn voortdurende liefdesbombardement versterkt dit. Alles wat ze tegen je zei, heeft ze ook tegen de andere vrouwen in haar leven gezegd, en we hebben het hier allemaal ook gehoord.

“Je bent de beste die ik ooit heb gehad.” “We hadden echt iets bijzonders.” “Ik mis je nog steeds, je was lange tijd het belangrijkste deel van mijn leven.” “Ik vertel je alles (omdat we zulke goede vrienden zijn).” Blah, blah, blah ….

Als je regelmatig terugkomt naar mijn website kan de kennis gebruikt worden in jouw leven. Dus is mij volgen aan te raden. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte.

Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Laat me weten of je enkele inzichten creatief kon toepassen met dit artikel. Wat zijn jouw bevindingen over het liefdesbombardement?

Daarnaast kun je nu ook dit artikel downloaden in de audioversie. Als je liever dit artikel beluistert met als titel “Gevangen door een liefdesbombardement ” doe het met aandacht.

Ook bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties, liken en delen.

Laat me weten hoe jij nu het liefdesbombardement ervaart als je volledig bent losgekomen van jouw narcist.

Aanverwante teksten.

Ben ik nou gek? De invloed van de narcistische ouder op het kind.

Emotional Blackmail. When the People in Your Life Use Fear, Obligation, and Guilt to Manipulate You.

Kahlil Gibran: De Profeet.

De edele kunst van not giving a fuck de tegendraadse aanpak voor een goed leven (Nederlandstalig).

De logica van geluk ontdek de formule.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!