Gehechtheidsstrategieën om opnieuw te bedraden.

Je hebt een liefdevolle relatie met een veilige partner, maar merk dat je constant in paniek raakt alsof je in gevaar bent. Ons lichaam ‘kent’ de tijd niet. Als we gehechtheidstrauma hebben, voelt het alsof het nu gebeurt. Iedereen kan zich bij ons onveilig voelen. Als we onveilige zorgverleners hebben meegemaakt toen we opgroeiden, kunnen we iedereen als onveilig ervaren in de poging van ons lichaam om ons tegen gevaar te beschermen. Om dit opnieuw te bedraden, kunt u oefenen om het veiligheidsvermogen van uw lichaam uit te breiden met gehechtheidsstrategieën.

Hier zijn een paar oefeningen:

Gebruik je handen om een ​​luchtbel om je heen te creëren. Voel in je lichaam hoe het voelt om deze veiligheidsbubbel te hebben. Kijk nu of je je partner zou kunnen toelaten, zelfs voor een moment.
Vergroot elke dag samen de tijd die je in je ingebeelde veiligheidsbubbel doorbrengt, maar forceer jezelf niet. Geef het de tijd en zet elke dag kleine stapjes!
Sluit je ogen en stem je af op de veiligheid van je lichaam. Stel je nu je partner voor in de kamer, zo ver weg als goed voelt. Sta ze elke dag toe om nog een stap naar je toe te zetten, terwijl je je nog steeds afstemt op de veiligheid in je lichaam.

gehechtheidsstrategieën
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Het opnieuw bedraden van een bijlage is een langzaam en voorzichtig proces.

Hechtingsstijlen worden gevormd wanneer we klein zijn, en ze zijn volledig onbewust, bepaald door de relaties die we hadden met onze verzorgers.

We hebben vaak de neiging om mensen in ons leven op dezelfde manier te zien als onze verzorgers tijdens onze kinderjaren.

Deze oefeningen kunnen je ondersteunen bij het veranderen van deze percepties.

Onthoud, dit kost tijd en het vereist dat je jezelf niet pusht, maar heel langzaam gaat!

Als je merkt dat je echt worstelt, werk dan samen met een coach of therapeut om je gehechtheidsstrategieën opnieuw te bedraden.

Bewustzijn beoefenen en je bewustzijn vergroten! video

Je wereld krimpt als je vertoeft met een narcist.

Trauma en traumazorg in Europa

Hoe na misbruik door een narcist worden wat je ooit hebt gedroomd? video

Kracht terugnemen van een giftige liefdespartner.

Opnieuw een narcist in je leven vermijden hoe doe je dat? Deel 2

Voortijdige hechting en hechtingsonzekerheid


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees