Geen toegang tot logica en empathie als we ons in traumalichaam bevinden. +video

Wanneer we ons in het traumalichaam bevinden, verliezen we ons vermogen om een ​​andere persoon te horen of om toegang te krijgen tot logica of redeneren. We benoemen dit traumalichaam omdat het trauma zich in het lichaam bevindt, en niet noodzakelijk in ons denken.

Ons sympathisch zenuwstelsel wordt geactiveerd en hormonen door onze bloedbaan lopen, krijgen we signalen dat ons lichaam in gevaar is.

Het traumalichaam wordt het meest geactiveerd binnen intieme/nauwe relaties.

Deze intieme relaties veroorzaken onze vroegste gehechtheidsverwonding.

Dit is de reden waarom zovelen van ons verzanden in cycli van heropvoeringen van trauma’s met hetzelfde ‘type’ mensen.

Het verleden wil genezen, gerepareerd en aangepakt worden, zelfs als wij dat niet willen.

Ons lichaam onthoudt alles. Zelfs als we dat zelf niet meer weten.

Wanneer iemand zich in het traumalichaam – herbeleefde traumatische toestand bevindt, kunnen ze ons niet horen.

Als we in het traumalichaam zijn, kunnen we ze niet horen. Als je koppels ziet ruziën, zul je vaak zien dat ze allebei in het traumalichaam zitten. Ze proberen punten te scoren, de motieven van anderen te weerleggen, het verleden ter sprake brengen om hun punt te verzekeren.

Deze herhalingscycli van trauma’s kunnen zeer verslavend zijn, zelfs als we ons ervan bewust zijn dat ze ‘giftig’ zijn.

Of misschien zie je één persoon zich volledig afsluiten. Hij/zij bouwt een muur om zich. Hij /zij doet of spreekt alsof de andere persoon er niet is.

De oefening is om ons bewust te worden van ons eigen traumalichaam.

Hierdoor kun je ook zien wanneer iemand anders in dat van hen zit.

Herinneringen komen op als je bewust wordt:

  • “kleine” dingen die voor anderen geen groot probleem lijken, kunnen als een grote deal aanvoelen als ze een kernwond raken. Maak je emoties niet ongeldig, sta ze toe.
  • hoewel je emoties geldig zijn, is het coping-mechanisme/ coping-reacties in het traumalichaam dat misschien niet. Ze kunnen kwetsend zijn voor anderen. Excuses aanbieden en verantwoordelijkheid nemen door naar de andere persoon te luisteren terwijl ze hun reactie delen, de impact geneest.

Wat kun je er aan doen?

Beweging, diepe ademhaling en de gewaarwordingen voelen en ze benoemen of opschrijven zullen je in staat stellen jezelf terug te aarden naar je ware, bewuste, liefdevolle zelf.

Communiceren met je partners (terwijl je niet in het traumalichaam bent) zal jullie beiden meer compassie en bewustzijn geven over hoe jullie beiden trauma’s uiten.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees