Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Wees de meester van je geest.

De betekenis van jouw leven: Wees de meester van jouw geest.

“De waarheid is dat elk mens beslist hoe ze hun leven gaan leven, omdat we allemaal beslissen welke betekenis we geven aan elk moment in ons leven. We beslissen niet wat er gebeurt, maar we bepalen wel hoe we het laten zien. In die zin ben je de meester van jouw geest.”

De betekenis van je leven – Word Meester van je geest.

Het lijkt er tegenwoordig op dat steeds minder mensen verantwoordelijkheid nemen voor hun leven. Het lijkt erop dat steeds minder mensen hun emoties beheersen. Ze creëren hun leven niet. Ze laten het leven toe en ze voeren het uit.

Hun problemen worden aan iedereen en alles toegeschreven, maar ze nemen nooit verantwoordelijkheid voor hun eigen leven. Het belangrijkste is dat ze nooit verantwoordelijkheid nemen voor hoe ze zich voelen.

Lukt het leven JOU of gebeurt er iets VOOR jou?

Het antwoord dat je aan die vraag geeft, zal je leven vormgeven. Geloof je dat alles gebeurt om een ​​reden die je op de één of andere manier ten goede komt? Of geloof je dat het leven moeilijk is en ben je overgeleverd aan een kleinigheidje dat ‘geluk’ heet?

Als elke pijnlijke ervaring in je leven daadwerkelijk werd gestuurd om je te helpen, om je sterker te maken, om je wijzer te maken, om je beter te maken, wat is het gevolg dat je dan zou geven?

Wanneer de uitdaging waar je voor staat werd gestuurd om je sterker te maken?

Wat als de moeilijke persoon daadwerkelijk is gestuurd om je iets te leren. Compassie, geduld, een herinnering aan hoe je mensen niet moet behandelen? Wat als het verlies dat je ervoer, werd verzonden om je het leven meer te laten waarderen?

De manier waarop we over alles in ons leven voelen is ons leven.

De waarheid is dat elk mens beslist hoe ze hun leven gaan leven, omdat we allemaal beslissen welke betekenis we geven aan elk moment in ons leven. We beslissen niet wat er opduikt. Maar we bepalen zelf hoe we opdagen. We bepalen niet de omstandigheden die elke dag aankomen.

Maar we beslissen absoluut hoe we zullen reageren op elke omstandigheid. Door onze reactie ben je al dan niet de meester van je geest.

Er bestaat niet zoiets als de werkelijke realiteit. Er is alleen onze perceptie van de realiteit. Denk daar eens over na. Er bestaat niet zoiets als realiteit. Er is alleen je versie ervan. Er is natuurlijk wel objectieve realiteit, maar die kun je dan omzetten in fysische en wiskundige formules zodat er geen interpretatie mogelijk is.

Als je denkt aan iets of een evenement, zal je versie ervan, of je mening erover, compleet anders zijn dan bij veel andere mensen.

Twee mensen konden dezelfde gebeurtenis bijwonen, dezelfde dingen zien, met dezelfde mensen spreken en met volkomen tegengestelde gedachten over die gebeurtenis vertrekken, als ze de mensen die ze spraken leuk vonden, als ze genoten van de gebeurtenis.

Hoe kan dit zo zijn. Het was hetzelfde evenement? Het is een interpretatie. De betekenis die beide mensen aan het evenement gaven, is anders.

Die betekenis is gebaseerd op een leven van conditionering, een leven van het absorberen van meningen van anderen. Het dan vormen van onze eigen meningen, maar het punt is dat we die betekenis besluiten.

Bob Marley zei dat sommige mensen dansen in de regen, anderen worden gewoon nat. Hetzelfde geldt voor alles in het leven. Sommige mensen sjokken door het leven. Anderen leven hun leven, ze maken er het beste van, ze waarderen de kleine dingen, die een groot verschil maken in hun leven.

Maar maak je geen zorgen over wat andere mensen doen.

Wat doe je? Waardeer je al het goede in je leven? Kijk je elke dag naar het goede? Als je wakker wordt verwacht je dan grote dingen die elke dag zullen komen? Voel je mededogen wanneer iemand handelt op een manier die niet aan je normen voldoet?

de keuze leven in vrijheid, de meester van jouw geest
klik voor meer info

Geloof je dat elk moeilijk moment in je leven is verzonden om je sterker te maken en op de één of andere manier je leven te verbeteren?

Elke betekenis die je geeft, aan alles in je leven, maakt je leven. Kies opbouwende betekenissen, want hoe beter je betekenissen geeft, hoe beter je leven!

Hoe sterker je betekenissen, hoe meer meester van je geest!

Hoe sterker je leven! Het zijn onze beslissingen en niet onze omstandigheden die ons leven en onze uitkomst beheersen. Ben je het beu bent om je slachtoffer te voelen, dan is het vandaag een goede dag om de pijn te doen stoppen.

We hopen dat deze post over onoverwinnelijk worden je van dienst is! Als je het goed vond, vergeet dan niet om het te delen.

Zoals altijd, erg bedankt voor het zijn van een mooie ziel. Wil je deze post liken en sharen? Zo kunnen we het bewustzijn doen groeien en waarde bij elkaar toevoegen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma
knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees