Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Een verborgen narcist of een geheime narcist. Deel 3

Laten we dieper gaan. Ik wil dat je jezelf afvraagt,

‘Wat dacht ik dat ik van de geheime narcist zou winnen door hen zo snel te vertrouwen?’ Nogmaals, wees liefdevol en zelf-eerlijk.  Was het liefde en gezelschap? Zocht je een beter leven dan het leven dat je voelde zonder hen?  Was het verlichting van eenzaamheid en verdriet? Wat was het? Stem je echt af en ga hier dieper op in. En schrijf hier zoveel over als je zich gedwongen voelt om te schrijven.

Laten we nu verder gaan naar ons volgende niveau van diep begrip en zelftransformatie …

Luisteren naar je innerlijke stem wanneer er ‘dingen’ gebeuren

Geloof het of niet, al het leven en je ziel is ontworpen om je hoogste en beste leven te ondersteunen. Bovendien krijgen we de waarschuwingen die we nodig hebben. Deze komen in de vorm van innerlijke signalen. Het grootste probleem is dat we zo zijn losgekoppeld van onze innerlijke wezens dat we ze niet vertrouwen.

Narcisten weten dit, en wanneer ‘dingen’ bij hen opduiken – de gebruikelijke scheuren die alle narcisten vertonen, en / of we diep voelen in de vorm van ‘er klopt iets niet’, zullen ze je in de ogen kijken. Ze weten dat de meeste mensen – ondanks de innerlijke waarschuwingen zullen ervoor kiezen om de geheime narcist te geloven.

Of als de geheime narcist de relatie naar een ander niveau moeten tillen.

Bijvoorbeeld er naar streven om samen te wonen, hebben ze al een innerlijke kloof geïdentificeerd die je hebt, zoals angst voor confrontatie, onvermogen om te spreken, het gevoel te hebben dat je geen recht hebt om gehoord te worden.

Of je verkeerd doen voelen wanneer je probeert om onafhankelijk te zijn. Ze zullen je schuldig doen voelen en verwarren als je start met het onderzoeken en achterhalen van de waarheid. Als je begint met het leggen van duidelijke, niet-onderhandelbare grenzen zullen ze je verkeerd doen voelen.

Dit was enorm voor mij. 

Daarbij was ik de persoon die het leuk vond om nederig te zijn, tegen me te praten voelde als groots, veeleisend. Ik had zelfs het gevoel dat iemand die ‘fout’ was, te ongemakkelijk en afschuwelijk was om te doen. Ik gaf er de voorkeur aan om dingen onder het tapijt te borstelen en gewoon het beste te hopen.

Nu weet ik hoe dodelijk dat is. Dat patroon in mijn leven heeft me bijna gedood. 

We moeten het er echt mee eens zijn dat nadat we zijn verpletterd en bijna zijn vernietigd door narcisten, de prijs veel te hoog is om dit te blijven doen. Als je dit leest- en je bent klaar om op te staan ​​en hiermee te stoppen – schrijf dan in de reacties hieronder – De prijs is TE groot om te spelen met mijn leven! Niet meer!’

Als er momenten zijn waarop ik me ongemakkelijk voel, zal ik er alles aan doen om mezelf te ondersteunen.

De nodige moeilijke gesprekken te voeren en te weten dat echte mensen hier niet door worden bedreigd, wanneer het wordt gedaan met liefde, authenticiteit en zelfrespect. Dus dit is echt een enorm mijnenveld voor ons – vanwege de angst voor CRAP, de angst voor kritiek, afwijzing, achterlating en straf als we ons uitspreken tegenover anderen. 

De oude ik zat hier zwaar mee – ik heb helemaal niets gezegd of onderzoek gedaan of mijn rechten verdedigd. Ik moest hier veel werk aan mijn innerlijk doen, wat velen van ons na narcistisch misbruik moeten doen.

Onze noodzakelijke innerlijke reflectie begint met deze vragen:

‘Als ik mijn innerlijke wezen negeer – waarom doe ik dat?’ ‘Waar ben ik bang voor als ik moet confronteren en spreken?’ ‘Laat ik mensen me uitpraten om te onderzoeken en door te gaan om de waarheid te achterhalen? Waarom?’ ‘Als ik waarheden ontdek die niet zijn afgestemd op mijn waarden, moet ik dan zelf opgeven en excuses maken? Waarom?’

Je begint te weten waaraan je moet werken om nooit meer door een verborgen narcist of een geheime narcist opgenomen te worden.

Weet alsjeblieft door je liefdevol en ondersteunend te verbinden met je Innerlijke Wezen en echt diep meevoelen in de ware redenen waarom je vastzit in deze patronen.

De waarheid is dat als je dit werk niet doet, het Leven je de ene geheime narcist na de andere, blijft leveren, ongeacht wat je over hen leert, want deze mensen zijn slechts katalysatoren; dit gaat echt over het genezen van JOU.

Oké dus laten we nu eens kijken naar dit enorme inzicht.

Het verlaten van de geheime narcist en de deal die u dacht dat u met hen zou hebben!

Ik ga hier meteen op jacht met een waarheidsbom. De enige reden waarom mensen dat misbruik blijven tolereren en hen verantwoordelijk houden voor ons leven, is wanneer we niet “de Bron zijn” van wat we van hen willen in ons eigen leven.

Ik weet dat zovelen van jullie misschien zeggen: Maar het is niet zo eenvoudig, ik heb kinderen, we hebben samen een bedrijf en onroerend goed.

Ik kan deze persoon niet zomaar verlaten.

De waarheid blijft, die levenswijze geeft geen verlichting, geluk of gezondheid.

En veel van de mensen in deze gemeenschap die hebben losgelaten, ondanks verlies aan eigendom en zelfs een moeilijke co-ouderschap, ontdekten dat toen ze genazen en in hun macht kwamen om de bron voor zichzelf en hun kinderen te zijn zonder te vertrouwen op de geheime narcist dat de narcist ophield macht over hen te hebben.

Verlies aan eigendom en een omgangsregeling wordt dikwijls gebruikt als een haak.

Dat vanaf dat moment zij en hun kinderen het zoveel beter deden. De echte waarheid is, er zijn haken die ons verbonden houden en totdat we accepteren dat dit de dingen zijn die we nodig hebben om naar binnen te keren en in onszelf te genezen, zullen we vasthouden aan mensen die ons pijn doen. Bovendien gaan we eenzelfde geheime narcist ervaren in de toekomst.

Ik hoop zo dat je dit nu vanuit een dieper perspectief krijgt. 

Geen hoeveelheid onderzoek naar of leren over narcisten zal je van dit lot redden. Alleen jezelf helen doet dat! En we kunnen hier echt misleid over zijn. Ik dacht omdat ik intelligent en capabel was dat ik niet behoeftig, niet leeg was en niet aan overlevingsangsten leed.

Toch was ik dat absoluut. Ik had schokkende innerlijke overtuigingen en trauma’s dat er iets mis met me was als ik alleenstaand was, en ook dat ik een man nodig had om te overleven.

Ik was ook verschrikkelijk bang om in de steek gelaten te worden.

Pas toen ik deze schrik opruimde, wist ik 100%, ongeacht wie het in mijn leven was, dat ik weg zou gaan van misbruik.

En ik ben gestopt met relaties, vriendschappen, zakelijke deals en iedereen (ook familieleden) die mijn grenzen en waarden overschrijden. Het is nu schoon en gemakkelijk omdat ik niets van deze mensen nodig heb. 

Integendeel, ik ben nu een stevige en solide bron voor mezelf om mijn leven met gezonde anderen te delen. Ik kan je verzekeren dat het veel NARP-werk kostte om daar te komen.  Godzijdank heb ik het gedaan! De voldoening is niet te beschrijven! 

Taak om de verandering in te zetten.

Oké, dus dit zijn de vragen, om jezelf hierover te vragen en je ogen te sluiten, verbind je met die diepe innerlijke waarheid van jezelf en stel deze vragen. ‘Wat zijn / waren mijn angsten om te vertrekken?

‘Waarom heb ik volgehouden, zelfs als het ongelooflijk misbruik is / was?’ ‘Wat was het of heb ik niet het gevoel dat ik voor mezelf kan zorgen?’

Weet alsjeblieft dat deze vragen je enkele zeer waardevolle aanwijzingen zullen geven over wat je moet genezen?

Als je volledig geneest, zal je nooit meer de macht geven aan mensen die je pijn doen.  Als je deze innerlijke delen tot een gezonde, solide innerlijke volwassene geneest, zul je gemakkelijk zeggen wanneer het misbruik begint: ‘GEEN deal. En jij bent NIET mijn realiteit! ‘

Oké, dus dit leidt er allemaal toe dat we bereid zijn alles te verliezen om alles te krijgen.

Dat betekent dat we het idee van “Leven moeten opgeven” zoals we dachten dat het zou gaan, terwijl het duidelijk niet gezond is voor ons – en bereid zijn om deze overtuiging  los te laten.

Dat betekent leeg te raken, en in lijn te zijn met onze waarheid en waarden. De hele Bron, het Leven en de Schepping zelf zal ons meer laten zijn van Wie we ZIJN. Dat is wat deze krachten altijd doen.

Wat je zult tolereren en accepteren is Wie je bent.

Wat je al zo warm, solide en compleet voelt als een gevoel in jezelf, is Wie je bent, ongeacht enig echt fysiek bewijs daarvan. DAT is je organische toestand wanneer je de trauma’s loslaat en herprogrammeert die je niet toestaan ​​deze persoon te zijn.

Een geheime narcist of welke aard dan ook, voor innerlijke ontwikkeling zullen narcisten absoluut geen rol in ons leven spelen.

Helpt dit?

Heb je al genoeg pijn van het proberen om ze op te lossen, de narcisten – in plaats van jezelf uit te zoeken – om je leven te veranderen? 

Als dat zo is, is het tijd voor innerlijke ontwikkeling. Ik beloof je dat het ongelooflijk bevrijdend en leuk is. Het is een opluchting om te doen.

Je Ware Zelf en Leven zullen gloeien in een korte periode en op een manier die je zal verbazen.

Als je dit artikel leuk vond, klik je op ‘Vind ik leuk’. Deel het ook met uw groepen zodat we mensen kunnen helpen wakker te worden voor deze waarheden.

En zoals altijd beantwoord ik graag uw opmerkingen en vragen hieronder. Als je vragen hebt of commentaar laat het me weten.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

Eén reactie op “Een verborgen narcist of een geheime narcist. Deel 3”

  1. Cindy avatar
    Cindy

    De prijs is TE groot om te spelen met mijn leven! Niet meer!’

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees