Categorieën
Begrippen Narcisme narcist Nederland België Nederlandstalig Recent video

De herinneringen van de narcist zonder echte emoties! video

Hoe kan iemand zoiets doen?

Weggooien gaat niet over onthechting. Het gaat niet over verder gaan. Het gaat zelfs niet over loslaten. Weggooien gaat over het volledig wissen van een slachtoffer uit de geest van de narcist. De herinneringen van de narcist aan zijn ex worden letterlijk gewist.

Ze “vergeten” letterlijk een eerdere voorraad en bereiden zich voor op een nieuwe. U vraagt ​​zich af ​​hoe iemand dat kan doen? Voor een narcist is alles wat hun valse imago niet dient, nutteloos en moet het worden weggegooid. Het is voor hem of haar een overlevingsmechanisme ten gevolge van zijn grote onzekerheid.

Ze kunnen zo gemakkelijk verder gaan omdat de herinneringen van de narcist die ze over je hebben geen echte emoties met zich meebrengt. Ze slaan deze herinneringen op net als andere gewone gebeurtenissen, waardoor ze gemakkelijk kunnen vergeten.

Maar voor een slachtoffer is het niet zo eenvoudig.

Een slachtoffer wordt in absolute shock en ongeloof achtergelaten doordat de herinneringen van de narcist volledig gewist zijn. Ze vragen zich af hoe iemand die deed alsof hij of zij van hen hield, kan doen alsof het slachtoffer helemaal niet bestaat.

Hoe kan iemand zo gemakkelijk in de volgende relatie springen? Het kost iemand veel tijd om vrede te sluiten met deze realiteit en het te accepteren. Een narcist voelt zich superieur, maar vindt de realiteit ook gemakkelijk saai, daarom is hij op zoek naar steeds betere voorraad. Hij of zij heeft immers geen last van loyaliteit.

Wat zijn uw ervaringen? – Hebben ze je weggegooid? Hoe is het gelukt om dat al dan niet te verwerken? Laat het ons weten in de commentaren.

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren