Hoe verder met de ouder van kinderen met een narcist? Deel 2a video

Beslissen welke energie we toelaten.

De belofte voor een ouder van kinderen met een narcist is er dat diegene die zal winnen tegenover de narcist(e) diegene is die afstand kan scheppen tussen hemzelf en de rest van de energieën die circuleren en waarover we beslissen of we ze wel of niet toelaten.

Als je het niet van dag tot dag ziet, wat soms het beste is, maar nu eens over een langere tijdspanne dan ga je moeten beseffen dat er moeilijke dagen zullen komen.

Er zullen dagen komen dat je voelt dat je niet meer weet hoe de kennis die je hebt opgedaan over narcisme zult gaan gebruiken, of dat je zelfs twijfelt aan je oorspronkelijke test die je hebt uitgevoerd en al je ervaringen die je deden inzien dat je met een narcist(e) had te doen.

Maar als je dan zo’n slechte dag hebt, beloof me dat je nooit of te nooit zult zelfmedelijden hebben.

Wat je nooit of te nooit zal doen is opgeven.

Wat je nooit of te nooit zal doen is de opgeven.

Je zult ook niet je lip laten hangen. In tegendeel je gaat voor de spiegel staan en eens hartelijk lachen naar jezelf.

De Strijd is nog niet gedaan, het beste krijt moet nog worden gebruikt. Je kunt het niet opgeven of je oren laten hangen. Je gaat alles grondig opnieuw observeren.

Van flauw doen is er geen sprake. Je bent geen wussy.

Door je studie van het gedrag van de narcist(e), zet je jezelf op een hoger niveau waar jij je niet laat kennen.

Je hebt je niet laten kisten toen je werd geconfronteerd, maar je zal je vrijheidsvlag uithalen.

Je bent het jezelf en je kinderen verschuldigd om je huid duur te verkopen en je niet te laten kennen.

Jouw kinderen hebben een held, hun niet narcistische ouder en dat zal diegene zijn die hen ten goede zal vormen. Voortaan geef je geen krimp meer van zwakte in hun bijzijn.

Je kunt je waarden behouden,  en het niet laten bij de leugens en brainwashing. Niemand zegt dat je het plezant moet vinden, maar het hoofd zal je niet buigen, want je hebt hier geen schuld aan.

Nu is de tijd om je tanden te zetten om jouw situatie en die van de kinderen op te klaren.

Heb je nog enkele suggesties?

Deel 1

Naar deel 2 b

Deel 3

Het leven terugwinnen ?

Trauma en traumazorg in Europa

Geef nooit op na narcistisch misbruik! video

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!