Complexe familierelaties en grenzen stellen.

Complexe familierelaties en grenzen stellen.

Onze familierelaties zijn uniek voor ons. Ze kunnen complex zijn, veranderen, groeien en voor sommigen, spannen. De dynamiek kan behoorlijk veel veranderen naarmate we door moeilijke tijden en persoonlijke groei gaan. Ook je bepaling op een bepaald moment hoe je familierelaties je grenzen respecteren is aan verandering toe.

We zouden kunnen leren om deze relaties te steunen voor steun op sommige gebieden en niet op andere gebieden. Ik zeg altijd een algemene vuistregel wanneer je ruimte neemt van iemand in een relatie die je wilt behouden is om ze te laten weten of je oké bent als je gewoon echt tijd voor jezelf nodig hebt.

Voor onze zeer betekenisvolle relaties gaan mensen zich zorgen maken en willen ze weten of alles goed met je gaat en wanneer ze het beste weer inchecken. Zoals altijd is dit geen uitputtende lijst van scripts om te gebruiken en ze zijn op dit moment misschien niet van toepassing op je persoonlijke situatie.

Je bent misschien niet eens in een ruimte om op deze manier met je familie te praten en dat is oké.

Neem afstand wanneer we een soort ruimte nodig hebben van familieleden: verantwoording nemen, gevoelens kennen en etiketteren, een tijdlijn geven van hoelang je nodig zou kunnen hebben (grofweg), helder zijn over wat je nodig hebt.

Elke keer als we communiceren op deze manier oefenen we de grensstelling met enkele van de complexte relaties die we zullen hebben, onze familierelaties.

Je krijgt misschien een duwtje in de rug, maar dit kunnen je eerste stappen zijn om je mentale gezondheid te prioriteren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

familie
trainingsprogramma over familiekwetsuren
nieuw boek van Melanie Tonia Evans
klik

In this paperback e-book audiobook you will find Melanie’s method of recovery that we highly recommend. After all, we have applied that blooming method to ourselves. For that reason, many personal experiences are the result of the daily use of Melanie’s method that we describe in our texts.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees