Complexe familierelaties en grenzen stellen.

Onze familierelaties zijn uniek voor ons. Ze kunnen complex zijn, veranderen, groeien en voor sommigen, spannen. De dynamiek kan behoorlijk veel veranderen naarmate we door moeilijke tijden en persoonlijke groei gaan. Ook je bepaling op een bepaald moment hoe je familierelaties je grenzen respecteren is aan verandering toe.

We zouden kunnen leren om deze relaties te steunen voor steun op sommige gebieden en niet op andere gebieden. Ik zeg altijd een algemene vuistregel wanneer je ruimte neemt van iemand in een relatie die je wilt behouden is om ze te laten weten of je oké bent als je gewoon echt tijd voor jezelf nodig hebt.

Voor onze zeer betekenisvolle relaties gaan mensen zich zorgen maken en willen ze weten of alles goed met je gaat en wanneer ze het beste weer inchecken. Zoals altijd is dit geen uitputtende lijst van scripts om te gebruiken en ze zijn momenteel misschien niet van toepassing op je persoonlijke situatie.

Je bent misschien niet eens in een ruimte om op deze manier met je familie te praten en dat is oké.

Take away wanneer we een soort ruimte nodig hebben van familieleden: verantwoording nemen, gevoelens kennen en etiketteren, een tijdlijn geven van hoelang je nodig zou kunnen hebben (grofweg), helder zijn over wat je nodig hebt.

Elke keer als we communiceren op deze manier oefenen we de grensstelling met enkele van de meest complexe relaties die we zullen hebben, onze familierelaties.

Je krijgt misschien een duwtje in de rug, maar dit kunnen je eerste stappen zijn om je mentale gezondheid te prioriteren.

familie
trainingsprogramma over familiekwetsuren
nieuw boek van Melanie Tonia Evans
klik

In this paperback e-book audiobook you will find Melanie’s method of recovery that we highly recommend. After all, we have applied that blooming method to ourselves. For that reason, many personal experiences are the result of the daily use of Melanie’s method that we describe in our texts.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees