Chester Bennington dat licht dat ben jij.

De dood van Chester Bennington zal altijd pijn doen.

Chester Bennington

Chester Bennington
Bennington tijdens Rock im Park (2014)
Bennington tijdens Rock im Park (2014)
Algemene informatie
Volledige naamChester Charles Bennington
BijnaamChazy ChazThe ChemistChester the Molester
Geboren20 maart 1976
Overleden20 juli 2017
LandVlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief1992-2017
Genre(s)Alternatieve metal, alternatieve rock, grunge, post-grunge, elektronische rock, nu metal, rap metal
BeroepMuzikant, kledingontwerper, acteur, producer
Instrument(en)Vocalen, gitaar, keyboard
Invloed(en)Depeche Mode, Stone Temple Pilots
Label(s)Warner Bros. Records
Act(s)Linkin ParkDead by SunriseJulien-K, Chris Cornell, Ryan Shuck, Stone Temple Pilots
 
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
Actief in Linkin Park
Functie(s)Zanger, ritmisch gitarist, schrijver
Jaren actief in formatie1998-2017
Actief in Dead by Sunrise
Functie(s)Zanger, ritmisch gitarist, schrijver, producer
Jaren actief in formatie2005-2017
            
  
  
  
  
 

Chester Charles Bennington (Phoenix (Arizona), 20 maart 1976 – Palos Verdes Estates, 20 juli 2017) was een Amerikaanse muzikant, singer-songwriter, producer en multi-instrumentalist. Hij was de leadzanger en medesongwriter van de rockband Linkin Park en bracht in oktober 2009 met zijn sideproject Dead by Sunrise zijn debuutalbum uit.

Chester Bennington heeft een agenda opgesteld met zijn woorden en stem, dus waarom heeft hij dan zelf zijn leven beëindigd? Hij die ons zoveel licht gaf.

Na alles wat Chester Bennington had, alles wat hij gaf en alles wat hij moest brengen, waarom zou het zo compleet eindigen met een zelfmoord?

Met alleen deze pijn voor iedereen die hield van wat Chester Bennington was.

Bovendien zullen allemaal heel lang pijn hebben als we daaraan terugdenken. Wees alsjeblieft veilig! Voor iedereen die het nu moeilijk heeft, ga naar een goede vriend als je pijn te groot wordt om te dragen.

Vrede voor jou en bekijk mijn pagina noodsituatie. Heb je dringend nood aan een gesprek klik dan hier. Heb je hulp nodig of denk je aan zelfmoord en woon je in Nederland klik dan hier.

Kijk in deze ogen van een video 36 uur voor Chesters dood. Ik zie achter de lach toch ook een groot verdriet.

Laten we het aantal mensen met een depressie niet vergeten dat Chester Bennington en Linkin Park via hun muziek hebben geholpen.

Voor de meeste mensen is dit een goede reden om hem te missen, inclusief mijzelf.

Er zijn altijd veel mensen die vragen “Waarom?” in een situatie als deze, vooral wanneer de persoon beroemd is.

Ze proberen erop te wijzen dat ze een goed gezin hadden / heel veel geld / wat dan ook, alsof dat genoeg had moeten zijn om te voorkomen dat ze zelfmoord zouden plegen.

Grimaldi.

Ik herinner me een verhaal van enkele jaren geleden.  Een psychiater liet op een dag een nieuwe patiënt binnenkomen en tijdens de sessie kon de dokter vaststellen dat zijn nieuwe patiënt ongelofelijk ongelukkig was.

De dokter had in de stad posters gezien van een circus dat op die dag zou komen.  Hij had ook gehoord van een legendarische clown die daar Grimaldi heette.

Dus dacht de dokter even na en besloot dat het eerste wat zijn patiënt moest doen was echt weer lachen. De dokter vertelde zijn patiënt over het circus en vertelde hem om de show te gaan bekijken, vooral de delen waar Grimaldi optrad, en zelfs aangeboden om het patiëntenkaartje voor hem te kopen.

De patiënt keek echter alleen naar de dokter en zei, gewoon dat zijn ‘recept’ niet voor hem zou werken.

Toen stond de patiënt op en stond op het punt te vertrekken toen de Dr. erop aan drong dat de patiënt het zou proberen, omdat hij niets te verliezen had door te gaan.

Voordat de patiënt het kantoor verliet, bleef hij voor de deur staan, keek de dokter aan en zei: “Ik kan niet kijken hoe Grimaldi presteert omdat ik Grimaldi ben.”

Ik zag hetzelfde verhaal weer door mijn hoofd flitsen toen ik hoorde over Robin Williams en zijn zelfmoord. Alleen omdat iemand anders alles lijkt te hebben (geld, roem, liefde, familie, enz.) Wil nog niet zeggen dat ze helemaal geen problemen hebben.

Ik moet me bijna afvragen of sommige van de meest depressieve mensen in de buurt anderen graag proberen te vermaken. Als zij anderen vermaken hoeven die andere mensen zich niet zo slecht te voelen zoals zij.

Depressie is en zal altijd een van de meest sluipende en gevaarlijke ziekten zijn die de mensheid ooit zal moeten doorstaan. Een van die aandoeningen die geen respect heeft voor leeftijd, geslacht, sociale status, enz.

Het kan en zal iedereen slaan. Niemand is er immuun voor.

Sommige mensen hebben geluk en hoeven er nooit persoonlijk mee om te gaan of als ze dat doen, ze eindigen met een geval dat mild genoeg is om te doen alsof het niet gebeurt.

Anderen worden hard genoeg geraakt zodat hun hele leven uit elkaar kan vallen. Daarbij hebben ze het nog steeds moeilijk om er over te praten wat er gebeurt.

Erger nog, degenen zijn in een stadium waar hulp beschikbaar is, maar ze zoeken nooit naar hulp omdat ze denken dat alleen een zwakkeling er zelf niet uit kan komen.

makechesterproud, changedirection, fuckdepressie, chesterbennington, posttraumatisch, talindabennington, ripmyhero, music, verdrietig, legendsneverdi

Complex Post Traumatische Stoornis.

Ze voelen diep van binnen een grote eenzaamheid.  Was dat niet ook zo bij Amy Winehouse?

Een van de minst begrepen problemen waarmee de mensheid vandaag wordt geconfronteerd is depressie als gevolg van een complex post traumatische stoornis. De gevolgen daarvan hebben het grootste potentieel voor tragedie.

Een fan van Chester Bennington schrijft:

Nu voel ik je wanhoop en ik wil je knuffelen. Ik ben ook verkracht als kind. Ik heb vaak geprobeerd zelfmoord te plegen. Telkens wanneer ik je stem hoor, voel ik je woede, pijn, angst, liefde en hoop in al zijn gruwelijke schoonheid. Ik probeer ook vast te houden. Ik hou van je Chester Bennington. RUST IN VREDE.

Heb je vragen over complex post traumatische stoornis, laat ze me weten. Heb je dikwijls een gevoel van tekort aan zelfliefde?  Wat is jouw mening over de zelfmoord van Chester Bennington?

One More light live @Werchter 2017

One More Light Live Een ode aan Chester Bennington CD

One More Light live is een eerbetoon aan Chester Bennington, die zijn hart en ziel heeft gestoken in het laatse studioalbum van Linkin ParkOne More Light. De shows die de band speelde tijdens hun One More Light tour waren volgens de band uitzonderlijk. Chester zelf gaf aan dat hij het idee had dat dit misschien wel de beste tour is die ze ooit gedaan hadden.

Linkin Park

Dit hele album werd opgenomen tijdens die tour, en zo zijn ook enkele nummers opgenomen tijdens hun Ziggo Dome show in Amsterdam op 20 juni 2017. Naast nummers van het laatste album komen ook Linkin Parkfavorieten als CrawlingNumbWhat I’ve Done en In The End aan bod op het album.

Post Traumatic cd Mike Shinoda.

Mede frontman van Linkin Park Mike Shinoda brengt voor het eerst in tijden weer nieuwe muziek uit. Op Post Traumatic hoor je hoe Mike Shinoda in de maanden na het overlijden van mede-frontman Chester Bennington zijn verdriet verwerkte door zich volledig te storten op kunst. Shinoda sloot zich op in zijn huis in LA en begon te schrijven, schilderen en opnemen.

In Januari bracht hij zijn Post Traumatic EP uit die waanzinnig positief werd ontvangen en hem ertoe spoorde om zijn EP verder uit te werken tot een volledig album.

De nummers gaan over Shinoda’s eigen ervaring met verlies maar zijn door iedereen te begrijpen dankzij zijn pure eerlijkheid: “If people have been through something similar, I hope they feel less alone, If they haven’t been through this, I hope they feel grateful.”

Tracklist.

1. Mike Shinoda – Place to start

2. Mike Shinoda – Over again

3. Mike Shinoda – Watching as I fall

4. Mike Shinoda – Nothing makes sense anymore

5. Mike Shinoda & Blackbear – About you

6. Mike Shinoda – Brooding (Instrumental)

7. Mike Shinoda – Promises I can’t keep

8. Mike Shinoda – Crossing a line

9. Mike Shinoda – Hold it together

10. Mike Shinoda – Ghosts

11. Mike Shinoda & K. Flay – Make it up as I go

12. Mike Shinoda & Chino Moreno & Machine Gun Kelly – Lift off

13. Mike Shinoda – I.O.U.

14. Mike Shinoda & Grandson – Running form my shadow

15. Mike Shinoda – World’s on fire

16. Mike Shinoda – Can’t hear you now

Rip Chester Bennington

banner over kunst: alle artikelen op narcisme.blog over kunst

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees