Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
borderline-persoonlijkheidsstoornis

Hoe je je empathie kunt gebruiken om jezelf te beschermen tegen borderline

Hier is wat informatie over een systematisch literatuuronderzoek waarin ik ben gedoken in wat bekend staat als ‘borderline empathie’: verbeterde empathie ondanks verminderd interpersoonlijk functioneren.

Journal of persoonlijkheidsstoornissen (in druk, juli 2012)

De borderline-empathieparadox:

bewijs en conceptuele modellen voor empathische verbeteringen in borderline-persoonlijkheidsstoornis

Door Natalie Dinsdale en Bernard Crespi

Abstracte verklaring:

Op basis van de resultaten van de review en eerdere verklaringen voor BPS-symptomen, stellen we een nieuw model voor om de borderline-paradox te verklaren: dat een combinatie van verhoogde aandacht voor sociale stimuli en disfunctionele sociale informatieverwerking gedeeltelijk verantwoordelijk kan zijn voor de specifieke empathische verbeteringen en verminderd algemeen sociaal functioneren bij BPS.

Instellen van grenzen aan hun borderline empathie

Voor velen is het herstellen van deze symptomen van hun zogenaamde borderline-stoornis het instellen van grenzen aan hun empathie. Grenzen aan empathie kan ervoor zorgen dat je dan stopt om op een ongezonde manier een extreme pleaser en onbaatzuchtig te zijn.

Ik leer je helen en bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren!

Door zelfgenezingstechnieken zoals ego-werk kun je veel meer ruimte creëren tussen de onmiddellijke interpretaties van de interpersoonlijke interacties waardoor je jezelf meer controle en meer waarheid kunt geven in jouw analyse van de situatie en jouw reactie.

Onthoud deze twee dingen: je bent in de eerste plaats een MENS. Je onbewuste kan zichtbaar worden als je reflecteert over je gedragspatronen.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees