Afhankelijkheid aan de narcist & een gebrek aan zelfliefde. Deel 2

Afhankelijkheid aan de narcist & een gebrek aan zelfliefde. Deel 2

Zonder zelfliefde kom je vast te zitten in relaties die hoge conflict met zich meebrengen!

Heb je het gevoel dat daarin een denkpatroon of gedragspatroon zat? Zie je ook bij andere familieleden dergelijke moeilijkheden opduiken? Op een moment ontdekte je het concept narcisme en zeg je aha. Maar besef je dan onmiddellijk dat je zelf ook een zelfliefde tekort hebt?

‘Chemistry’, of het intuïtieve weten van perfecte compatibiliteit, is synoniem met het Humaan Magneet Syndroom.

Dit is de aantrekkingskracht die uitwisselbaar is, die prachtig gematchte liefhebbers samenbrengt: SLD’s (mensen met een zelfliefde tekort) en pathologische narcisten.

Net als twee kanten van een magneet verbinden de zorgzame, opofferende SLD (zelfliefde tekort stoornis) en de zelfzuchtige, gerechtigde narcist krachtig met elkaar – soms permanent.

SLD’s worden herhaaldelijk aangetrokken tot, of vinden zichzelf onhoudbaar in een relatie met een narcist. Ondanks de lessen die ze zelf willen blijven leren, trekt hen dit terug aan.

Het is alsof ze verslaafd zijn aan het berijden van achtbanen.  Ze herinneren zich de opwinding en opgetogenheid. Echter, vergeten ze de terreur en hun volgende belofte om het nooit meer te doen. Toch blijven ze weer in de rij voor een nieuwe rit.

SLD’s voelen zich gevangen in hun relaties, omdat ze opoffering en onzelfzuchtige zorg verwarren met toewijding, loyaliteit en liefde. Het vervormde denk- en waardesysteem van de SLD (zelfliefde tekort) wordt gevoed door een irrationele angst voor verlating, eenzaamheid en schaamte.

Passieve of agressieve vergelding.

Wanneer een SLD een grens vaststelt, aandringt op eerlijkheid of wederkerigheid, of zichzelf probeert te beschermen tegen schade, straft de pathologische narcistische partner hen met enige vorm van actieve of passieve agressieve vergelding.

Het gevolg, of de dreiging ervan, bevriest de SLD (zelfliefde tekort) in hun ongelukkige disfunctionele relatie. In de loop van de tijd bereikt de pathologische narcist dominantie over de relatie. Door hun activiteiten halen ze systematisch enige schijn van zelfvertrouwen en moed uit de SLD, soms heel langzaam, bijna ongemerkt.

SLDD (zelfliefde tekort stoornis) manifesteert zich als een verslaving.

Het boeiende emotionele drama van disfunctionele relaties. Soms is het ook de steevaste overtuiging dat de SLD een pathologische narcist kan besturen, veranderen, verbeteren. Dit drama en die droom is het ‘medicijn’ waaraan SLD (zelfliefde tekort) verslaafd raken.

Ondanks verliezen en gevolgen streeft de SLD verslaafde hypnotiserend naar hun favoriete medicijn.

“Terugval” is onvermijdelijk als de SLD de pathologische narcist moet verlaten voordat de onderliggende moeilijkheden die verantwoordelijk zijn voor de verslaving worden opgelost.

Pathologische eenzaamheid en de angst voor pathologische eenzaamheid voedt de SLDD verslaving. Het is het primaire ontwenningsverschijnsel van SLDD verslaving dat tussen de twee en zes maanden aanhoudt.

Deze giftige vorm van eenzaamheid is tergend pijnlijk en wordt fysiek, emotioneel, existentieel en spiritueel ervaren. In de greep van een pathologische eenzaamheid voelt de SLD zich geïsoleerd, onbemind, onveilig en fundamenteel onwaardig.

Kernschaamte leidt tot pathologische eenzaamheid.

Het is het gevoel diepgaand beschadigd, slecht en / of onbeminnelijk te zijn. Deze kernbeschadiging werd veroorzaakt door complex gehechtheidstrauma. (C-PTSS).

C-PTSS wordt veroorzaakt door de traumatische jeugdervaring van het opgevoed worden door een beledigende of nalatige pathologische narcistische ouder.

Deze vorm van trauma wordt grotendeels onderdrukt.

Het ligt haast buiten het vermogen van de persoon met SLD om zich te onthouden. Het oplossen van dit soort trauma vereist een psychodynamisch gezin en een op verslavingen en een op trauma geïnformeerde psychotherapeut.

De kracht van zelfliefde Met de Selfin Way in 11 stappen (weer) van jezelf houden
klik op de cover voor meer info

De zelfliefde tekort piramide illustreert hoe en waarom SLDD geen primair psychologisch of emotioneel probleem is.

Het is een symptoom van andere onderliggende en ernstigere psychische problemen. Met de oplossing van SLDD verslaving, pathologische eenzaamheid, kernschaamte en uiteindelijk het gehechtheidstrauma, zal de SLD voor de eerste keer instaat zijn zichzelf lief te hebben.

Volgens de regels van “relatiestudie” is de toevoeging van ½ + ½ (een SLD en pathologische narcist) = 1, wat een verhouding is van een relatie bestaande uit vervlochten en afhankelijke partners.

Maar de toevoeging van een 1 + 1 (twee zelf-minnende individuen) = 2, wat 1 hele relatie is die bestaat uit wederzijds en wederzijds liefhebbende, van onderling afhankelijke volwassenen.

Als zelfliefde tekort stoornis of SLDD de nieuwe “diagnose” is voor co-dependentie, dan moet een andere dergelijke klinische aanduiding worden gemaakt voor de oplossing van het probleem.

Waarom zouden mensen de rest van hun leven een negatieve term moeten dragen, zoals “herstel van de co-dependentie” of “herstellende SLD”?

Daarom is het doel van SLDD-herstel, of “de Co-dependentie behandeling”, het genezen van het trauma dat verantwoordelijk is voor iemands zelfliefde-tekort (SLDD) en het krijgen van eigenliefde of “zelfliefde overvloed” of SLA.

Zelfliefde overvloed.

Eigenliefde is het tegengif tegen co-dependentie of zelfliefde tekort stoornis. Omdat de menselijke geest in staat, is om verbazingwekkende prestaties te leveren, is het de moeite, de pijn en het leed waard dat nodig is om zelfliefde te bereiken.

www.ClinicalCareConsultants.com


www.AdvancedClinicalTrainers.co


www.youtube.com/user/clinicalcareconsult 

Human Magnet Syndrome Why We Love People Who Hurt Us
klik op de cover voor meer info

Human Magnet Syndrome Why We Love People Who Hurt Us

Daarom dat we veel aandacht besteden aan het hechtingsprobleem. Uiteindelijk willen we door inzicht, zelfhulp en therapie tot de mogelijke oplossingen komen. Hoe gaat jij ondertussen met dit probleem omgaan?

Hoe zorg jij voor jezelf?

En dan hebben we het niet over heerlijke schoonheidsbehandelingen of nieuwe kleren. Ook hier merken we dat we meer focus leggen op ‘externe vormen van zelfliefde’. Ook wij hebben onze nodige uurtjes (lees: dááágen) nodig gehad om echt naar binnen te keren en onze schaduwkant onder ogen durven komen. Het vergt een hoop lef, zelfkennis en verantwoordelijkheid.

cover  boek
Klik op de foto voor meer info

Dit is allemaal onderdeel van een veel duurzamere vorm van zelfliefde. Merel Teunis vertelt in Self Love Talk hoe je langdurig een liefdevolle levensstijl voor jezelf kunt scheppen. “Self Love Talk” is een boek boordevol mooie inzichten, prachtige quotes, simpele praktische tips en openhartige anekdotes over hoe je meer liefde in je leven kunt brengen.

Ben jij klaar voor de meest pure vorm van liefde? Je kunt het boek of het e-boek bestellen via bol.com op volgende links boek: 

paperback :https://bit.ly/35qkLh7

e-boek: https://bit.ly/36u7q73

Wat voor u was nieuw in dit concept, en hoe resoneert dit met jouw ervaringen?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma