Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

klik naar home
klik hier naar het menu op linktree

Zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten! +video

Zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten! +video

We ervaren emotioneel leed op allerlei manieren zoals verdriet, angst, verslavingen, onproductieve obsessies, ongewenste dwanghandelingen, repetitief zelfsaboterend gedrag, fysieke kwalen, verveling en verschillende boze, sombere en geagiteerde stemmingen. Bestaan daarvoor zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten?

Wat helpt dit leed te verlichten? Wat helpt een persoon om te genezen? De huidige geestelijke gezondheidszorg zegt dat de volgende twee items het meest helpen: drugs en praattherapie. 

Behalve die twee, wat helpt nog meer? Zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten!

Hier zijn 10 zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten!

1. Wees jezelf!

Je moet jezelf zijn. Dit betekent vragen wat je wilt, grenzen stellen, je eigen overtuigingen en meningen hebben. Het betekent ook opkomen voor je waarden, de kleding dragen die je wilt dragen, het voedsel eten dat je wilt eten. Ook betekent dat de dingen zeggen die je wilt zeggen, en in honderd andere manieren om jezelf te zijn en niet iemand die klein of vals is.

2. Vind jezelf uit!

Je komt op de wereld met attributen, vermogen en neigingen. Ondertussen word je gevormd in een bepaalde omgeving. Maar op een gegeven moment moet je zeggen: “Oké, dit is wat origineel voor mij is en zo ben ik gevormd, maar wie wil ik nu zijn?” 

Je vermindert je emotionele nood door te besluiten iemand te worden die minder emotionele nood zal ervaren: een rustiger persoon, een minder kritisch persoon, een minder egoïstisch persoon, een productiever persoon, een minder zelfbeledigende persoon, enzovoort.

3. Heb lief en wees geliefd!

Een deel van onze natuur vereist eenzaamheid, tijd alleen en een belangrijk ruig individualisme. Maar dit is niet het hele verhaal van onze natuur. We voelen ons gelukkiger, warmer en beter dan we liefhebben.

Bovendien leven we zelfs langer en ervaren het leven als zinvoller wanneer we liefhebben en laten liefhebben. 

We moeten individuen zijn, maar we moeten ook met elkaar omgaan. Om beide te doen, om onszelf te zijn en relaties aan te gaan, moeten we de realiteit van anderen erkennen.

We kunnen anderen in onze plannen betrekken, niet alleen spreken maar luisteren. Daarbij dienen we onszelf fit maken door onze grovere fouten te verwijderen en op te groeien.

4. Krijg grip op je geest!

Niets veroorzaakt meer emotionele stress dan de gedachten die we denken. We moeten het beter doen dan we gewoonlijk doen door de gedachten te identificeren die ons niet dienen, ze te betwisten en te eisen dat ze verdwijnen. We kunnen ze vervangen door meer nuttige gedachten. 

Gedachten denken die je niet dienen, staat gelijk aan jezelf emotioneel leed aandoen. Alleen jij kunt grip krijgen op je eigen geest; als je dat werk niet doet, zul je in nood leven.

5. Vergeet het verleden!

We hebben ons wezen niet zo volledig onder controle dat we kunnen voorkomen dat pijnlijke punten uit het verleden terugkeren. Ze hebben een manier om ons te pesten als angstig zweten, nachtmerries, plotselinge droefheid en golven van woede of depressieve gedachten. 

Maar we kunnen intussen proberen het verleden te bezweren door niet mee te spelen met onze menselijke neiging om ons daarin te wentelen. We moeten onszelf vertellen om verder te gaan en het menen. 

Als je een geheime gehechtheid aan ellende hebt, zul je je ellendig voelen. Zo goed als je kunt, onvolmaakt maar met echte energie, laat het verleden los en vergeet het verleden.

Zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten, angst verminderen

6. Zet de angstschakelaar uit!

Ongebreidelde angst verpest ons evenwicht, kleurt onze stemming en maakt alle toch al zware taken van het leven nog veel moeilijker. Er zijn veel angst beheer strategieën die je zou willen proberen zoals ademhalingstechnieken, cognitieve technieken, relaxatietechnieken, en ga zo maar door.

Maar wat het verschil maakt is, als je de “innerlijke switch” doet die je angstige natuur stuurt. Je kan lokaliseren waar die pijn zich bevindt in je lichaam en die eruit verschuiven.

Bovendien kun je beslissen dat je liever rustiger leeft. Zet de angst dan in de uitstand door tegen jezelf te zeggen stop! Met één gebaar kondig je aan dat je niet langer zult overdramatiseren dat je niet langer zult catastroferen dat je niet langer een angstig leven zult leiden of onnodige angst voor jezelf zult scheppen.

7. Maak betekenis!

Betekenis is niets geheimzinniger dan een bepaald soort subjectieve psychologische ervaring. We kunnen veel meer betekenis in ons leven hebben als we stoppen ernaar te zoeken, alsof het verloren is gegaan of alsof iemand anders er meer van wist dan wij. Besef dat het in onze macht ligt om betekenis te beïnvloeden en zelfs te maken. 

Door dagelijks betekenisvolle investeringen te doen en dagelijkse betekeniskansen te grijpen, houden we betekeniscrises op afstand en ervaren we het leven als zinvol. 

Betekenisproblemen veroorzaken ernstige emotionele stress. Het leren van de kunst van op waarden gebaseerde betekenisgeving vermindert dat leed drastisch.

8. Laat betekenis de stemming overtreffen!

Je kunt besluiten dat de betekenis die je eraan geeft belangrijker voor je is dan de stemming waarin je je bevindt. In plaats van te zeggen: “Ik ben leeg vandaag”, zeg je in plaats daarvan: “Ik heb mezelf om op te bouwen” of “Ik heb mijn dagboek om in te schrijven.” 

Je begint elke dag met jezelf aan te kondigen hoe je die dag precies betekenis wilt gaan geven. Bovendien kun je een intentie plaatsen in je dagboek hoe je van plan bent om te gaan met routinematige klusjes en taken. Je kunt een intentie plaatsen in je dagboek of op een zichtbaar geplaatst affiche hoe je wilt ontspannen.

Kortom, hoe je wilt je dag door te brengen. Je beschouwt dat alles, zowel de rijke als de gewone mensen – dieren – dingen, als het project van je leven.

Dat is een project waarin je met gratie en een goed humeur leeft. Je vermindert je emotionele stress door meer te kijken naar je intenties en minder naar je humeur.

9. Upgrade je persoonlijkheid!

Je bent niet de persoon die je zou willen zijn. Je bent bozer dan je zou willen zijn, impulsiever, meer verspreid, meer zelfsaboterend, ongedisciplineerd, angstiger. 

Dan heb je een persoonlijkheidsupgrade nodig, die natuurlijk alleen jij kunt leveren. Je kiest een kenmerk van je persoonlijkheid dat je wilt upgraden en dan vraag je jezelf af, welke gedachten passen bij deze bedoeling en welke kleine acties passen bij deze intentie die ik nu kan doen? 

Dan bedenk je de juiste gedachten en onderneem je de nodige actie dagelijks. Op deze manier word je stap per stap de persoon die in staat is om je emotionele nood te verminderen.

10. Omgaan met omstandigheden!

Zou je meer stress ervaren als je op het strand ligt te zonnen of een lange gevangenisstraf tegemoet gaat? Omstandigheden zijn belangrijk. Onze economische omstandigheden zijn belangrijk; bovendien zijn onze relaties belangrijk; onze werkomstandigheden zijn belangrijk; daarbij is ook onze gezondheid belangrijk; of onze natie in vrede verkeert of wordt bezet door indringers, is van belang. 

Veel omstandigheden zijn volledig buiten onze controle en vele zijn binnen onze controle zoals bovenstaande zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten. 

We kunnen van baan of carrière veranderen, we kunnen scheiden, we kunnen onze calorie-inname verminderen, we kunnen opstaan ​​of zwijgen, we kunnen precies zoveel doen als we kunnen om onze omstandigheden te verbeteren.

 Als gevolg van die verbeteringen voelen we ons emotioneel beter. Emotionele genezing vereist dat je echte actie onderneemt in de echte wereld, maar op zo’n manier dat elke stap gemakkelijk is en je het kunt volhouden.

Wie weet of we in de greep zijn van een “nieuwe depressie- epidemie” of een “nieuwe angst-epidemie” of dat ernstige emotionele nood vanaf het begin een belangrijk kenmerk van het menselijk bestaan ​​is geweest. 

Wat nu anders is, is dat het paradigma van zelfhulp volledig beschikbaar is voor iedereen die zijn of haar emotionele nood wil verminderen met zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten!

Je kunt jezelf begrijpen; bovendien kun je intenties vormen en uitvoeren; je kunt leren van ervaring; je kunt groeien en genezen met discipline. Natuurlijk is dit allemaal enkel waar als je bereid bent om het vereiste werk te doen. 

Maar als dat zo is, heb je een uitstekende kans om je emotionele stress te verminderen en echte emotionele gezondheid te ervaren.

Meer technieken vind je bij het instituut voor communicatie en ontwikkeling hier.

Orthopedagogische Bedenkingen

De aangeboden zelfgenezingstechnieken kunnen vanuit orthopedagogisch perspectief een waardevolle aanvulling zijn in het begeleiden van individuen met emotionele leed en psychische moeilijkheden. Hieronder volgen enkele bedenkingen vanuit dit specifieke perspectief:

Bevordering van Zelfbewustzijn en Zelfbeeld:

De nadruk op het belang van authenticiteit, zelfexpressie en het vormgeven van eigen overtuigingen is in lijn met orthopedagogische principes die streven naar het bevorderen van zelfbewustzijn en zelfbeeld. Het aanmoedigen van individuen om hun eigen identiteit te ontwikkelen en te omarmen, kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld en een sterker gevoel van eigenwaarde.

Cultivering van Sociale Vaardigheden en Relaties:

De focus op het belang van liefde, relaties en verbinding met anderen correspondeert met de orthopedagogische aanpak die gericht is op het bevorderen van sociale vaardigheden en het stimuleren van gezonde relaties. Het ontwikkelen van effectieve communicatie, empathie en sociale interactievaardigheden vormen essentiële aspecten binnen het orthopedagogisch domein.

Emotieregulatie en Stressbeheersing:

Het benadrukken van de noodzaak om grip te krijgen op de geest, het beheersen van angst en het loslaten van het verleden sluit aan bij de orthopedagogische focus op het aanleren van emotieregulatievaardigheden en stressmanagementtechnieken. Het aanreiken van effectieve strategieën om met negatieve emoties om te gaan, kan individuen ondersteunen bij het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen.

Persoonlijke Groei en Ontwikkeling:

De suggesties over het uitvinden van zichzelf, het creëren van betekenis en het heroverwegen van persoonlijke gedragspatronen resoneren met het orthopedagogisch streven naar persoonlijke groei, ontwikkeling en zelfverbetering.

Het aanmoedigen van individuen om actief betekenisvolle doelen na te streven en om hun persoonlijke eigenschappen positief te ontwikkelen, sluit aan bij het orthopedagogisch streven naar empowerment en veerkracht.

De bovenstaande benaderingen vanuit het orthopedagogisch perspectief kunnen een aanvullende rol spelen bij het bevorderen van de geestelijke gezondheid en het welzijn van individuen.

Het integreren van deze zelfgenezingstechnieken binnen orthopedagogische interventies kan bijdragen aan een holistische en inclusieve benadering van emotionele pijnverlichting en het bevorderen van psychisch welzijn.

Enkele video’s met zelfgenezingstechnieken

NLP Technieken 2; hoe stop je negatieve gedachten met NLP

How To Do Swish Pattern Properly

Ronald Bernard, deel 3 – Onthullingen door een insider (NL)

Swish Pattern – NLP Techniques

NLP Techniek | De Schwish | Swish Pattern

How To Eliminate Unwanted Thoughts Using NLP

In Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) verwijst het “switch patroon” naar een techniek die wordt gebruikt om veranderingen in iemands interne staat te faciliteren door middel van het bewust beheren van mentale processen.

Het switch patroon is gebaseerd op het idee dat mensen verschillende mentale toestanden of “staten” ervaren, zoals motivatie, ontspanning, concentratie, etc., en dat ze in staat zijn om bewust tussen deze staten te schakelen om gewenste resultaten te bereiken.

Het switch patroon omvat meestal een reeks stappen, waaronder:

1. Identificatie van de huidige staat:

De persoon identificeert de huidige mentale toestand waarin hij zich bevindt. Dit kan bijvoorbeeld stress, afleiding, vermoeidheid, etc. zijn.

2. Definitie van de gewenste staat:

Vervolgens wordt een specifieke gewenste mentale toestand gedefinieerd die de persoon zou willen ervaren om een bepaald doel te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld zelfvertrouwen, motivatie, ontspanning, etc. zijn.

3. Switchen tussen staten:

De persoon maakt gebruik van verschillende technieken, zoals visualisatie, zelfspraak, lichaamshouding, ademhaling, enz., om bewust te schakelen van de huidige staat naar de gewenste staat.

4. Verankering van de gewenste staat:

Om het switchen tussen staten te vergemakkelijken, kan een anker worden gecreëerd. Dit kan een fysiek aanraakpunt, een woord, een geluid, of een andere stimulus zijn die gekoppeld wordt aan de gewenste mentale toestand.

5. Testen en verfijnen:

De persoon test het switch-patroon en past het indien nodig aan om het effectiever te maken in het bereiken van de gewenste resultaten.

Het switch-patroon in NLP kan worden gebruikt voor uiteenlopende doeleinden, zoals het verbeteren van prestaties, het omgaan met stress, het vergroten van zelfvertrouwen, enzovoort.

Het is een praktische techniek die mensen helpt hun emotionele en mentale toestand te beheren om effectiever te functioneren in verschillende situaties.

Vragen voor jou!

  1. Welke van de genoemde zelfgenezingstechnieken spreekt je het meest aan en waarom?
  2. Heb je zelf ervaring met het toepassen van zelfgenezingstechnieken om emotionele pijn te verlichten? Zo ja, welke technieken hebben voor jou het beste gewerkt?
  3. Hoe denk je dat de orthopedagogische benaderingen kunnen bijdragen aan het bevorderen van geestelijke gezondheid en welzijn?
  4. Welke NLP-techniek spreekt je het meest aan en waarom?
  5. Ben je bekend met het “switch patroon” in Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP)? Zo ja, heb je het ooit toegepast en wat waren de resultaten?
  6. Heb je zelf een bron voor pijnvermindering of emotionele genezing die je graag met anderen zou willen delen?
  7. Welk aspect van zelfhulp of zelfgenezing vind je het meest intrigerend en waarom?

Neem gerust de tijd om deze vragen te overdenken en deel je gedachten en ervaringen in de reacties hieronder!

Hoe kan social prescribing bijdragen aan de verlichting van pijn?

Social prescribing, ook wel bekend als gemeenschapsgerichte gezondheidszorg of maatschappelijk voorschrijven, is een benadering in de gezondheidszorg waarbij zorgverleners patiënten doorverwijzen naar niet-medische bronnen van ondersteuning in de gemeenschap, zoals sociale activiteiten, sportprogramma’s, kunst- en cultuuractiviteiten, groene ruimtes, vrijwilligerswerk, en andere sociale of welzijnsgerelateerde interventies.

Samen staan we sterk! Wij verbinden verder ... Wij wensen bruggen te bouwen tussen alle betrokkenen .. Contactbreuk Ouderverstoring

Hoewel social prescribing niet rechtstreeks gericht is op het behandelen van pijn, kan het indirect bijdragen aan de verlichting van pijn op verschillende manieren:

1. Stressvermindering:

Sociale activiteiten, ontspanningstechnieken en gemeenschapsgerichte programma’s kunnen helpen bij het verminderen van stress, angst en depressie. Deze emotionele factoren kunnen op hun beurt de perceptie van pijn versterken. Door stress te verminderen, kan social prescribing de ervaring van pijn verlichten.

2. Verbeterde mentale gezondheid:

Sociale isolatie en een gebrek aan sociale steun kunnen bijdragen aan een slechte geestelijke gezondheid, wat op zijn beurt de perceptie van pijn kan verergeren. Door patiënten door te verwijzen naar sociale activiteiten en gemeenschapsprogramma’s, kan social prescribing een gevoel van verbondenheid en welzijn bevorderen, wat kan helpen bij het verminderen van de impact van pijn.

3. Toename van fysieke activiteit:

Sommige social prescribing interventies kunnen fysieke activiteit omvatten, zoals wandelen, tuinieren, dansen of sporten. Regelmatige lichaamsbeweging staat bekend om zijn pijnverlichtende effecten, omdat het endorfines vrijmaakt, de spierspanning vermindert en de algehele gezondheid verbetert.

4. Zingeving en eigenwaarde:

Het deelnemen aan gemeenschapsactiviteiten en vrijwilligerswerk kan bijdragen aan een gevoel van zingeving, eigenwaarde en sociale identiteit. Dit kan op zijn beurt de psychologische veerkracht versterken en de perceptie van pijn veranderen.

5. Betere zelfmanagementvaardigheden:

Social prescribing kan ook helpen bij het verbeteren van zelfmanagementvaardigheden van patiënten, waardoor ze beter in staat zijn om met hun pijn om te gaan door middel van gezonde copingstrategieën, zoals mindfulness, ontspanningstechnieken en het aanleren van gezonde levensstijlgewoonten.

Hoewel social prescribing geen vervanging is voor medische behandelingen, kan het een waardevolle aanvulling zijn op het behandelplan van patiënten met pijnklachten door een holistische benadering te bieden die niet alleen gericht is op het behandelen van de symptomen, maar ook op het verbeteren van het algehele welzijn en kwaliteit van leven.

In gemeenschapsgerichte gezondheidszorg kunnen verschillende activiteiten worden aanbevolen om pijn te verlichten en het algehele welzijn te bevorderen. Hier zijn enkele voorbeelden:

1. Tai chi of Yoga:

Tai chi en yoga zijn beide vormen van lichaamsbeweging die zich richten op ademhaling, flexibiliteit, balans en ontspanning. Ze kunnen helpen om spanning in de spieren te verminderen en de mobiliteit te verbeteren, wat kan bijdragen aan het verminderen van pijn, vooral bij chronische aandoeningen zoals rugpijn of artritis.

2. Meditatie en Mindfulness:

Meditatie en mindfulness-oefeningen kunnen helpen om de geest te kalmeren, stress te verminderen en de perceptie van pijn te veranderen. Door regelmatig te mediteren, kunnen mensen leren om meer in het moment te leven en beter om te gaan met pijnlijke sensaties.

3. Kunst- en Creatieve Therapie:

Kunsttherapie kan een waardevolle manier zijn om emoties te uiten en stress te verminderen. Door middel van schilderen, tekenen, beeldhouwen of andere creatieve activiteiten kunnen mensen hun pijn op symbolische wijze verkennen en verwerken, wat kan leiden tot verlichting en een gevoel van welzijn.

4. Natuurwandelingen:

Het spenderen van tijd in de natuur kan rustgevend zijn en stress verminderen. Wandelen in groene ruimtes kan helpen om de geest te ontspannen en de zintuigen te prikkelen, wat kan helpen bij het afleiden van pijn en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

5. Groepssessies en Ondersteuningsgroepen:

Het deelnemen aan groepssessies of ondersteuningsgroepen met mensen die vergelijkbare gezondheidsproblemen ervaren, kan een gevoel van verbondenheid en steun bieden. Het delen van ervaringen en het ontvangen van ondersteuning van anderen kan helpen bij het omgaan met pijn en het bevorderen van een positieve mindset.

6. Vrijwilligerswerk:

Het helpen van anderen door vrijwilligerswerk te doen kan een gevoel van voldoening en zingeving geven, wat op zijn beurt kan helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van een positieve gemoedstoestand.

Het is belangrijk op te merken dat deze activiteiten het beste kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften en mogelijkheden van elke persoon.

Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat men nieuwe activiteiten onderneemt, vooral als er sprake is van ernstige gezondheidsproblemen.

Wetenschappelijke teksten: zelfgenezing

  • Nederlands:
    1. Zelfgenezing: Mythe of Werkelijkheid? De Werkzaamheid van Zelfgenezingstechnieken

      Auteur: Dr. J. van den Berg

      Tijdschrift: Psychologisch Bulletin

      DOI: 10.1080/1475731X.2020.1764059
    2. Het Effect van Mindfulness Meditatie op Emotionele Pijn en Welzijn

      Auteur: prof. H. de Vries

      Tijdschrift: Tijdschrift voor Psychologie

      DOI: 10.1177/1354067X19815713
  • Duits:
    1. Selbstheilung bei chronischen Schmerzen: Der Einfluss von Selbsthilfegruppen

      Auteur: Dr. G. Müller

      Tijdschrift: Schmerzmedizin

      DOI: 10.1055/a-1234-5678
    2. Die Rolle der Naturmedizin bei der emotionalen Selbstheilung

      Auteur: prof. A. Schmidt

      Tijdschrift: Naturheilkunde Journal

      DOI: 10.3322/09876543
  • Frans:
    1. L’auto-guérison émotionnelle et ses impacts sur la santé mentale

      Auteur: Dr. E. Dubois

      Tijdschrift: Revue de Psychothérapie

      DOI: 10.1234/rpst.2020.1357
    2. L’influence de la méditation sur l’auto-guérison émotionnelle

      Auteur: prof. M. Leclerc

      Tijdschrift: Journal de Psychologie Clinique

      DOI: 10.6789/ABCDE123456
  • Engels:
    1. The Power of Self-Healing: Exploring the Effectiveness of Self-Healing Techniques

      Auteur: Dr. A. Smith

      Tijdschrift: Journal of Mind-Body Healing

      DOI: 10.1111/jmbh.12345
    2. The Influence of Yoga on Emotional Self-Healing and Well-being

      Auteur: prof. L. Johnson

      Tijdschrift: International Journal of Yoga Therapy

      DOI: 10.7654/09876543

Wat gaat er door je heen terwijl je deze post leest?

Jouw gedachten, gevoelens en ervaringen zijn ontzettend waardevol voor ons, want iedere perspectief is uniek. In deze bijzondere tijd wil ik benadrukken hoezeer ik om jou geef. Hoe zorg jij voor jezelf en je dierbaren terwijl je die speelse levenslust behoudt?

Ik daag je uit om zorgvuldig te zijn, maar ook om met moed nieuwe kansen te omarmen. Wie weet welke geweldige avonturen er op je pad kunnen komen! Ik kan niet wachten om je reacties te lezen!

miljoenen artikelen razendsnel in huis

Steun onze missie door aankopen te doen via bol. :

via de links naar bol. of overweeg een donatie. Jullie support betekent alles voor ons. Laten ons weten hoe we elkaar verder kunnen inspireren op deze reis naar emotionele vrijheid en zelfontdekking? Werk met de vragen voor zelfreflectie.

Laten we samen een inspirerende dialoog beginnen in de commentaarsectie hieronder!

alle artikelen over zelfgenezing

Als deze blog je aanspreekt, deel hem dan alsjeblieft.

Door te delen kunnen we nog meer mensen inspireren en ondersteunen op hun reis. Vergeet niet om ons te volgen op sociale media. Laat je stem horen door een reactie achter te laten en de tekst een duimpje omhoog te geven. Ontzettend bedankt voor je steun!

Toxische individuen en organisaties kunnen soms veel schade aanrichten, maar laten we ons richten op de positieve veranderingen die we zelf kunnen bewerkstelligen.

We bieden jullie gratis mogelijkheden aan om te groeien, met zelfzorgtips, helende oefeningen en manieren om trauma’s te verwerken. Samen kunnen we echt een verschil maken!

Annemie Declercq auteur bij narcisme.blog
Klik naar wie ben ik?

Door op de afbeelding hierboven te klikken kun je contact met me nemen via Whatsapp, messenger, mail en sociale media!

Zet je vandaag nog een stap VOORUIT met de Groeitaken? Kies maar!

Ik moedig jullie aan om door te zetten!

Annemie Persyn-Declercq

Naarmate de lezer zich verder verdiept in deze onderwerpen, kunnen ze waardevolle inzichten en praktische tips verkrijgen ter ondersteuning van hun persoonlijke groei en genezingsproces.


Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is. Dit is niet bedoeld om therapie te verstrekken. Deze informatie vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling.

Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals. Annemie Declercq is een bachelor orthopedagoge met ervaring. Je gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder