Koude therapie: Wetenschappelijke bewijs!! +video +audio

audio van deze blog op narcisme.blog

Een koude douche nemen is koude therapie!

Je kunt de koude therapie methode vanuit het comfort van je huis oefenen door een koude douche te nemen. Je kunt dus vandaag al beginnen met het plukken van de voordelen van koude lichaamstherapie!

Door zijn werkwijze is Wim Hof ​​tot bijzondere dingen in staat. Hij kan staan ​​in een bak gevuld met ijsblokjes en op blote voeten een halve marathon in de sneeuw lopen. 

De afgelopen jaren hebben verschillende wetenschappers gecontroleerde experimenten uitgevoerd om de kracht van de Wim Hof-methode te bewijzen en de mechanismen erachter te ontrafelen. 

In een onderzoek van de Radboud Universiteit werden zowel aanhangers van de Wim Hof-methode als niet-volgers blootgesteld aan een ziekteverwekker en werden ze nauwlettend gevolgd. 

Verhoogde immuunrespons door koude therapie!

De deelnemers die de Wim Hof-methode beoefenden, vertoonden een verhoogde immuunrespons en minder ziektesymptomen. In een ander experiment werd Wim zelf nauwlettend gevolgd in een koude omgeving en in een neutrale omgeving. 

De resultaten van dit specifieke onderzoek toonden aan dat Wim’s niveaus van bruin vet erg hoog zijn voor een man van zijn leeftijd, maar alleen wanneer gemeten in een koude omgeving. Er worden momenteel veel meer onderzoeken uitgevoerd om de effecten van de Wim Hof-methode bloot te leggen op gebieden zoals: stress, stofwisseling en ontstekingen.

Waartoe “The Iceman” Wim Hof ​​in staat is, werd lange tijd als wetenschappelijk onmogelijk beschouwd. 

Pas bij de eerste studie van de Radboud Universiteit in 2011 ging het echt van de grond. Uit het onderzoek bleek dat Wim door het gebruik van zijn methode vrijwillig zijn autonome zenuwstelsel kon beïnvloeden. Dat is iets wat tot dan toe voor onmogelijk werd gehouden. Deze baanbrekende bevinding, gepubliceerd in PNAS en Nature, zorgde voor geloofwaardigheid, herschreef letterlijk biologiehandboeken en wekte de nieuwsgierigheid van wetenschappers.

Sindsdien zijn veel onderzoekers geïnteresseerd in de mogelijke voordelen van de Wim Hof-methode. Vandaag de dag werken Wim en zijn team nog steeds samen met onderzoeksinstellingen en lopen er verschillende veelbelovende onderzoeken.

Artritis bestrijden met koude therapie!

Een nieuwe proof-of-concept-studie heeft aangetoond dat de beoefening van de Wim Hof-methode ontstekingen effectief kan verminderen bij mensen die lijden aan axiale spondyloartritis – een prototypische chronische ontstekingsaandoening.

Involvement of Lactate and Pyruvate in the Anti-Inflammatory Effects Exerted by Voluntary Activation of the Sympathetic Nervous System

Dit onderzoek bouwt voort op de in 2014 gepubliceerde studie naar het effect van de WHM op ons sympathisch zenuwstelsel en de aangeboren immuunrespons. Er werd aangetoond dat het sympathische zenuwstelsel vrijwillig kan worden geactiveerd na de WHM.

In deze studie werd beoordeeld of de WHM het plasmametaboloom beïnvloedt en of deze veranderingen verband houden met de waargenomen immunomodulerende effecten. De huidige studie toonde aan dat beoefenaars in de WHM hogere plasmaconcentraties van onder andere lactaat en pyruvaat hadden.

Dit wijst op een verhoogde activering van de Cori-cyclus. De studie is van mening dat lactaat en pyruvaat binnen de getrainde groep gedeeltelijk hebben bijgedragen aan de toename van ontstekingsremmend IL-10 en lager pro-inflammatoir IL-1beta, IL-6 en TNF-alfa. Het is aangetoond dat lactaat en pyruvaat in voldoende hoge hoeveelheden een ontstekingsremmende reactie van ons immuunsysteem veroorzaken. Het blijkt dat onze stofwisseling wel degelijk invloed heeft op het immuunsysteem. De methode veroorzaakt een verschuiving in de stofwisseling die mede bijdraagt ​​aan een ontstekingsremmende reactie.

Waarom wij ademen!

Gereguleerd door het autonome zenuwstelsel, is het inademen van zuurstof een onbewust proces. Gelukkig is het een onbewuste praxis. We zouden anders gewoon geen pauze hebben, omdat we er onophoudelijk mee te maken zouden hebben. De hoeveelheid zuurstof die we via onze ademhaling inademen, heeft invloed op de hoeveelheid energie die vrijkomt in onze lichaamscellen. Op moleculair niveau verloopt dit via verschillende chemische en fysiologische processen.

Ademhaling is het gemakkelijkste en meest instrumentele onderdeel van het autonome zenuwstelsel om te controleren en te navigeren. In feite heeft de manier waarop je ademt een sterke invloed op de chemische en fysiologische activiteiten in je lichaam. Door de jaren heen heeft Wim Hof ​​bijzondere ademhalingsoefeningen ontwikkeld die zijn lichaam in de meest extreme omstandigheden in optimale conditie en volledige controle houden. De ademhalingstechniek is in de eerste plaats gebaseerd op diep inademen en uitademen zonder gebruik van kracht!

Probeer dit!

Wim Hof ​​Methode ademen is eenvoudig en gemakkelijk – iedereen kan het! Volg gewoon de onderstaande stappen. We raden aan om direct na het ontwaken of voor een maaltijd te oefenen. Dit is wanneer je maag nog leeg is. Merk op dat WHM-ademhaling de motorische controle kan beïnvloeden en in zeldzame gevallen tot bewustzijnsverlies kan leiden. Ga altijd zitten of liggen voordat je de technieken oefent. Oefen nooit tijdens het besturen van een voertuig of in of in de buurt van water.

koude therapie
Tools voor zelfgenezing!

Stap 1: Word comfortabel

Neem een ​​meditatiehouding aan: zittend, liggend – wat voor jou het meest comfortabel is. Zorg ervoor dat u uw longen vrij kunt uitzetten zonder enige vernauwing te voelen.

Stap 2: 30-40 diepe ademhalingen

Sluit je ogen en probeer je hoofd leeg te maken. Wees je bewust van je adem en probeer je er volledig mee te verbinden. Adem diep in door de neus of mond en adem ongeforceerd uit door de mond. Adem volledig in via de buik, dan de borst. Laat dan ongedwongen los. Herhaal dit 30 tot 40 keer in korte, krachtige uitbarstingen. U kunt een licht gevoel in het hoofd krijgen en tintelingen in uw vingers en voeten. Deze bijwerkingen zijn volkomen ongevaarlijk.

Stap 3: De wachtruimte

Adem na de laatste uitademing nog een laatste keer in, zo diep als je kunt. Laat dan de lucht ontsnappen en stop met ademen. Houd vast totdat je de drang voelt om weer te ademen.

Stap 4: Herstelademhaling

Wanneer je de drang voelt om weer te ademen, haal dan één keer diep adem om je longen te vullen. Voel hoe je buik en borst zich uitzetten. Wanneer je op volle capaciteit bent, houdt je de adem ongeveer 15 seconden vast en laat je vervolgens los.

Daarmee is ronde nummer één voltooid. Deze cyclus kan 3-4 keer worden herhaald zonder pauze. Neem na het voltooien van de ademhalingsoefening de tijd om je te koesteren in de gelukzaligheid. Deze kalme staat is zeer bevorderlijk voor meditatie – aarzel niet om de twee te combineren.

Wilskracht en zelfbeheersing zijn zeer belangrijke factoren voor een succesvol en gelukkig leven.

In de moderne wereld zijn veel mensen gewend om alledaagse routines en patronen te volgen. Je zou kunnen zeggen dat moderne mensen een gewoontebrein hebben ontwikkeld. Zijn we langzaamaan onze wilskracht kwijt? De hoeveelheid wilskracht is voor iedereen anders, maar iedereen heeft wat wilskracht. We doen heel hard ons best om er goed uit te zien, af te vallen, een opleiding te volgen, enz.

De meeste mensen proberen de beste versie van zichzelf te worden. Maar als je echt een betere versie van jezelf wilt worden, dan is het vergroten van wilskracht een van de essentieelste dingen om te doen. Wij geloven dat wilskracht kan worden getraind. Vergroot je wilskracht door onze wetenschappelijk onderbouwde methode toe te passen. Negeer je vastgeroeste gedachten en begin vandaag nog met koude therapie!

Verhoog de wilskracht met de wim hof methode koude therapie

Wilskracht, zelfbeheersing en inzet zijn zeer belangrijke onderdelen van de Wim Hof Methode. Bewust ademhalen en koudetherapie vergen namelijk geduld en toewijding. Wij geloven dat je je hersenen kunt trainen om wilskracht en zelfbeheersing te vergroten. De oefeningen die Wim geeft hebben allemaal een krachtige uitwerking op vaardigheden die te maken hebben met zelfbeheersing.

Ze verbeteren je focus, verminderen je stressniveau en maken je zelfbewuster. Door meditatie en bewuste ademhaling kun je je gedachten, emoties en impulsen observeren, zonder ze te identificeren of ernaar te handelen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees