Pas deze drie methodes toe en elke narcist laat je met rust

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie. Klik hier om de volledige lijst met afbeeldingen en attributies te zien:

https://link.attribute.to/cc/538662

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Het gebruik van mannelijke voornaamwoorden wordt ondersteund door decennia van onderzoek waaruit blijkt dat huiselijk geweld, aanranding, verkrachting, massale schietpartijen, pedofilie en andere daden van “valse macht” niet sekseneutraal zijn. 

Integendeel, ze zijn geworteld in een rigide naleving van gendergerelateerde normen die het recht maken, die “giftige mannelijkheid” voor mannen (en “giftige vrouwelijkheid” voor vrouwen) idealiseren. 

Deze normen idealiseren ook geweld en intimidatie als middelen om superioriteit en mannelijke rechten te vestigen (ten opzichte van vrouwen en anderen, dwz “zwakke” mannen). 

Hoewel er minder in aantal zijn, bestaan ​​er wel degelijk vrouwelijke narcisten, maar ze identificeren zich te strikt met giftige mannelijkheidsnormen. 

Het is belangrijk op te merken dat vrouwen vaak ten onrechte als narcisten worden bestempeld, als een direct gevolg van lastercampagnes van een narcist; of ze kunnen verzorgde handlangers zijn (verzorgd om de belangen van een narcist te dienen, een vorm van narcistisch misbruik).

Geef een reactie, vraag of antwoord.