Wanhopig proberen te achterhalen wat er is gebeurd.

Reading Time: 1 minute

 

 

[responsivevoice voice=”Dutch Male” buttontext=”Luister hier naar dit artikel”]

Psychisch misbruik laat langdurige gevoelens van waardeloosheid en ontoereikendheid achter, een gevoel van gescheiden zijn van liefde.

 
Hierna is het gebruikelijk om PTSS te ontwikkelen naarmate de overlevende elke seconde opnieuw speelt, telkens opnieuw.
De gevoelens van waardeloosheid en ontoereikendheid zijn zo ondraaglijk dat de geest wanhopig probeert te achterhalen wat er is gebeurd, om ervoor te zorgen dat het nooit meer gebeurt.
 
Bovendien ontwikkelt de geest langzaam een ​​illusie van controle, door alles te analyseren en alle “waarom” antwoorden te kennen. Vanaf hier beginnen allerlei beschermende muren op te duiken: woede, wrok, angst en schuld.

Het blokkeren van de zachte liefde in ons hart door gevoelens van waardeloosheid.

 
Hoewel deze allemaal volledig begrijpelijk zijn na misbruik, kunnen ze ons ook blokkeren voor de zachte liefde in ons hart.
 
Op hun plaats gelaten, kunnen deze muren langzaam leiden tot allerlei persoonlijkheidsveranderingen: verdoofdheid, onaangename mensen, buitensporige eenzaamheid, over het volbrengen, perfectionisme, voortdurende veldslagen en uiteindelijk depressie, angst, slapeloosheid en zelfs paranoia.
 
Om deze puzzel te ontrafelen, moeten we teruggaan naar de oorzaak: die ondraaglijke gevoelens.
 
Ik beveel ten zeerste aan om tijdens dit proces met een professionele therapeut te werken. In afwachting raad ik je zelfhulp aan om een verbetering te bewerkstelligen. Bedenk dat deze gevoelens zo intens waren dat je lichaam muren op zijn plaats plaatste om te voorkomen dat ze werden gevoeld.
 
Maar ze zijn nog steeds opgeslagen in je lichaam, en dat is de aard van PTSS.
Johan Persyn.
[/responsivevoice]

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde bij elkaar toe te voegen.