Waardeloosheid: Achterhalen wat er is gebeurd. +Video

Psychisch misbruik laat langdurige gevoelens van waardeloosheid en ontoereikendheid achter, een gevoel van gescheiden zijn van liefde.

Hierna is het gebruikelijk om PTSS te ontwikkelen naarmate de overlevende elke seconde opnieuw en telkens opnieuw innerlijk afspeelt. De gevoelens van waardeloosheid en ontoereikendheid zijn zo ondraaglijk dat de geest wanhopig probeert te achterhalen wat er is gebeurd, om ervoor te zorgen dat het nooit meer gebeurt.

Bovendien ontwikkelt de geest langzaam een ​​illusie van controle, door alles te analyseren en alle “waarom” antwoorden te kennen. Vanaf hier beginnen allerlei beschermende muren op te duiken: woede, wrok, angst en schuld.

https://narcisme.blog/wp-content/uploads/2019/08/Doorbreken_hulpeloosheid_bij_slachtoffer_narcisme_Stanley_Milgram_experiment.mp4
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Het blokkeren van de zachte liefde in ons hart door gevoelens van waardeloosheid.

Alhoewel deze allemaal volledig begrijpelijk zijn na misbruik, kunnen ze ons ook blokkeren voor de zachte liefde in ons hart.

Als daar niets wordt aan gedaan kunnen deze muren langzaam leiden tot allerlei persoonlijkheidsveranderingen:

Verdoofdheid, een onaangenaam bitter mens worden, buitensporige eenzaamheid, perfectionisme, voortdurende veldslagen en uiteindelijk, depressie, angst, slapeloosheid, gevoelens van waardeloosheid, hulpeloosheid en zelfs paranoïde.

Waarom blijven we in familie of vriendenrelaties

met individuen die ernaar streven ons gevoel van eigenwaarde te vernietigen, die liegen, bedriegen, die tegen ons samenspannen, ons karakter uitsmeren tegen iedereen die maar wil luisteren, die intieme en privé zakens van je in het openbaar brengen?

Waarom zou je blijven in een relatie met iemand die je hoer of psychopaat noemt? Waarom zou je blijven in een relatie met iemand die probeerde om je financieel nadeel te bezorgen? Waarom zou je blijven in een relatie met iemand die helpt om je kinderen tegen je op te zetten? Door bijvoorbeeld te zeggen dat je een slechte vader/moeder bent, en dat zij wel de vader/moeder willen zijn?

We moeten nadenken over waarom we toestaan ​​dat iemand onze grenzen vertrapt en onze dealbreakers verbreekt, waarbij we het misbruik zodanig normaliseren dat wanneer we onze ervaringen aan iemand anders uitleggen, de woorden die uit onze mond komen ons vreemd in de oren klinken.

Ik kan nu nauwelijks geloven dat ik zulke mishandeling hebben getolereerd.

Uiteindelijk moeten we erkennen dat als we in relaties verkeren met misbruikers, leugenaars en bedriegers, het niet onze taak is om ze te veranderen, maar onze dringende taak afstand te nemen.

Het is onze taak om de overtuigingen die we hebben over onszelf en over het leven te veranderen die ervoor hebben gezorgd dat we een dergelijke situatie hebben getolereerd.

Het is onze taak om te vertrekken, zodat we onze gewonde overtuigingen kunnen helen, de beste versie van onszelf kunnen worden en het leven kunnen leiden dat we verdienen.

Om deze puzzel te ontrafelen, moeten we teruggaan naar de oorzaak: die ondraaglijke gevoelens van waardeloosheid.

Ik beveel ten zeerste aan om tijdens dit proces met een professionele therapeut te werken. In afwachting raad ik je zelfhulp aan om een verbetering te verkrijgen.

Bedenk dat deze gevoelens zo intens waren dat je lichaam muren op hun plaats plaatste om te voorkomen dat ze werden gevoeld. Maar ze zijn nog steeds opgeslagen in je lichaam, en dat is de aard van PTSS. Delen is zorgzaam.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Het splitsen van de narcist zorgt voor geen totaalbeeld.

De schuld krijgen van een narcist voor iets wat niet is gebeurd.

Trauma en traumazorg in Europa

knop meer info

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees