Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Waarom zou je de narcist terug binnen laten?

Het is absoluut belangrijk dat je de waarheid test over de eerlijkheid en integriteit van een persoon.

Als je niet zijn intenties test dan kan het dat je een toxische persoon terug naar huis laat komen zonder dat dat individu zijn echte vergrijp aan jou toegeeft. Hoe gevaarlijk kan het zijn de narcist terug binnen te laten?

Het kan ook zijn dat een narcist nooit zal toegeven dat hij of zij betrokken was bij anderen vrouwen. Als dat niet wordt toegegeven noch dat daar over spijt getoond wordt, dan kun je niet veronderstellen dat deze persoon een eerlijke relatie met jou zal aanvangen.

Ook al ga je er ten onrechte dus vanuit dat die persoon terug een relatie met je wilt. De vraag is dan natuurlijk wat voor soort relatie.

De kinderen als pionnen.

Het is best mogelijk dat de narcist de kinderen als pionnen gebruikt door met hen weken te praten over dat hij of zij zal naar huis komen. Daardoor schept hij ‘valse’ beloften en verwachtingen schept. Hij doet alsof diegenen die dat dan niet zal doen de fout is.

Als je een reactie krijgt “Je kunt me niet vertellen wat ik moet doen.” op een kritiek of een vraag zoals waarom heb je niet eerst met mij besproken dat je zou terug willen komen in plaats met de kinderen, weet je dat die persoon niet eerlijk is. Dat je dus een grote fout maakt door dit individu binnen te laten in je leven. Daarmee bewijst de narcist niet dat hij of zij wil veranderen.

Je kunt bijna zeker zijn dat als je toch toegeeft het misbruik nog veel erger zal zijn dan in de vorige periode.

Dan betaal je de hoge kosten betalen. Veel later zie je zaak afgehandeld voor de rechtbank (en dus je vrijheid ervaren) Ook kan het dat er daardoor nog grotere schade bij de kinderen is.

Neem geen genoegen nemen met minder dan het beste voor je. Ze zullen altijd doen wat ze nodig hebben om te krijgen wat ze willen en een spoor van verwoesting achterlaten.

Het is ook typisch dat een narcist je in die periode financieel leeg zal zuigen en aan hun vrienden vertellen dat je een hoer bent. Aangezien het zo typisch is weet dan dat dat precies een patroon is die veelvuldig voorkomt.

Depressie

Voor sommigen is de pijn door het misbruik dan ook zo erg, dat ze soms weken in bed blijven liggen. Ze kunnen slechts opstaan om iets te eten en naar de badkamer te gaan.

Slachtoffers komen in een echte donkere periode terecht. Ze voelen zich als afval.

Gedurende een zogenaamde verzoening kan het best zijn dat de narcist op verschillende datingsapps sexting actief is. Waarschijnlijk draagt hij niet financieel bij en steelt zelfs het geld van de kinderen.

De volgende fase is dat hij of zij partnergeweld toepast. Dit kan door je weg te duwen bijvoorbeeld.

Het enige wat je dan kunt doen is denken dat het nog erger gaat worden, als je de narcist terug binnen zou laten.

Dat je niet langer wil zo doorgaan en dus alle moed verzamelen en de narcist eruit schoppen.

Daarna volgt het nog moeilijker werk over de vraag waarom je deze partners blijft vinden en aantrekken. Bijvoorbeeld partners die er dan van door gaan met je beste vriend.

Je dient je zelfwaarde te vinden en beseffen dat je de moeite waard bent om geaccepteerd te worden en je geliefd te voelen. Om te beginnen zul je dienen te leren om van jezelf te houden en vanuit een gezonde manier te denken aan je grenzen. Je gaat dat dienen te leren voor dat je aan een andere relatie begint of de geschiedenis zal zich onvermijdelijk herhalen.

De kinderen

Maar vergeet niet dat het vooral de kinderen zijn die een helse tijd meemaken tijdens een scheiding, laat staan dat die zich voltrekken verschillende malen in een korte periode.

Het kan zijn dat de woede na een scheiding vlug overgaat, omdat je nog altijd niet ziet wat het masker van de narcist is, en omdat je vasthoudt aan de illussie. Dan kun je denken dat je terug vrienden kunt worden. Misschien gaan de blauwe plekken je herinneren aan wat je hebt meegemaakt.

Sommige narcisten gaan ook niet akkoord met een scheiding en het vermoeden bestaat dan dat de narcist wacht tot hij of zij iemand anders ontmoet heeft. Dan is de scheiding zijn idee, en dan wil hij of zij snel uit het huwelijk stappen om de relatie met de nieuwe vrouw te behouden.

Als je begint te werken aan je mede-afhankelijk te zijn is dat niet zo comfortabel , maar de stressvermindering voelt een stuk beter dan een pingpongbal te zijn die in elke richting wordt geworpen.  Je hoeft geen lege beloften langer te aanvaarden. Het is beter dan iemand zijn marionet te zijn.

Jouw les leren.

Het kan zijn dat je opgevoed bent om te zeggen wat je bedoelt, dus als een verslaafde begint te vertellen wat je graag wil horen, geloof je ze.

Het is hatelijk om te weten dat je niet kunt vertrouwen op wat iemand zegt, omdat dat tegen je DNA gaat, toch is het deze les dat je gaat moeten leren.

Het kan zijn dat het idee dat je iedereen spontaan vertrouwt dat dat is als een jouw natuur, maar toch ga je dat moeten opgeven om te vermijden dat je opnieuw misbruikt wordt.

Boosheid

Boosheid daarrond en bitterheid (dat niemand te vertrouwen is, tenzij het bewijs is geleverd) is een fase in het beëindigen van jouw codependency.

Als die beëindigd is voel je jezelf tenslotte meer open maar heb je een radar voor misbruikers die fijn is afgestemd daarnaast heb je het gevoel dat niet iedereen jouw grote hart verdient.

de narcist terug binnen laten
klik voor meer info
Definitief ben je verlost van de narcist als je een antwoord hebt op het Waarom dat dit met jou is gebeurd.

Het is natuurlijk goed als je beseft dat wat je eerst de liefde van je leven beschouwde hoe diep het bedrog is.

De narcist zal je bedrogen hebben met verschillende personen, zal fysiek en emotioneel beledigend zijn, en de narcist heeft gewoon geen idee van wat echte liefde en zorg voor een mens is.

De narcist denkt dat iedereen dom is en dat hij zich niet kan vergissen.

Maar in feite zijn narcisten net als robots, geprogrammeerd om te doen wat ze doen. Het lijkt alsof we één van hen kunnen vervangen door een ander, en het zou exact dezelfde ervaring zijn.

Er zijn momenten van grote opluchting en momenten van ontzetting. Misschien moet je blij zijn als je emails van de narcist hebt bewaard om jezelf eraan te herinneren dat het echt waar was. De stunts, leugens en gekte zijn alsof ze scripts hebben voor een toneelstuk.

Hoe terug hoop krijgen?

Het is eng vast te stellen dat velen van ons daar zijn geweest. Het kan dat je in een tijd van absolute wanhoop en liefdesverdriet dat je God vindt, dat klinkt misschien oubollig maar voor sommigen van ons is dat zo.

Het kan je dan van binnenuit genezen en je de kracht en het vertrouwen geven om met deze tragische situatie om te gaan en je weer heel te laten voelen.

Je gaat ook moeten accepteren dat de ‘persoon’ waarvan je hield alleen in jouw hoofd bestond.

Grenzen opbouwen

Om weg te breken, weg te blijven en grenzen te creëren, moeten we ons echt genezen en machtigen voorbij de ‘beschuldigingen’ van angst en alle andere haken die ons onze macht aan narcisten overhandigen.

Wanneer we dit innerlijke werk doen, gebeurt dit en worden we helder en duidelijk en ontdekken we hoe machteloos de narcist wordt wanneer we niet langer de levering van narcisten overhandigen en in hun hand spelen.

Veel van mijn artikelen gaan over dit proces, dus lees, lees, lees en lees! en Pas toe !

Uiteindelijk werkt het Healing Program – NARP – rechtstreeks op je Innerlijke Zelfniveau om de angst los te laten en de pijn te verschuiven uit je lichaam en jezelf te machtigen om je leven op te eisen – vrij van de narcist.

Je zult geschokt zijn dat veel van wat de narcist deed, dat je er begon over te denken dat het normaal en ok was – jouw gevoel voor perspectief was compleet scheef.

De narcist echter ondergaat de druk van zo lang de nep-versie van zichzelf te zijn dat dat hem of haar tot een niveau van woede brengt. Hoe langer het duurt, hoe meer het nepgezicht hem moet vertonen, hoe slechter het met de narcist zal worden.

Sommigen weten dat er vanaf het begin iets niet klopte, maar ze hebben te weinig levenservaring om er een naam aan te kunnen geven.

Je kunt weten dat de narcist niet van je houdt, maar je kunt niet beseffen dat de narcist van niemand kan houden.

Dus voor al diegenen die nieuw zijn in deze strijd, of die zich tussen stenen en moeilijke plaatsen bevinden, wees moedig en schaam je niet voor je positie, wat het ook mag zijn.

Zoals door Salomo wordt gezegd: “Ook dit zal voorbijgaan.” En dan eindelijk in het boek Jozua 1: 9: “Wees sterk en moedig en weet dat God met u is.”

Liefde is de sterkste kracht in het universum.

Dus bedankt aan allen voor het bieden van een liefdevolle, veilige omgeving waar gewonde zielen kunnen komen en rust, herstel en moed vinden om een ​​andere dag het hoofd te bieden.

De liefde en intentie die je in je genezingen steekt, is echt, echt, niet ongepast en effectief.

Het enige dat ik kan zeggen is dat je een muur moet opbouwen tegenover de narcist, SNEL en er nooit meer voorbij moet kijken.

Hij misbruikt je. De narcist manipuleert je. Hij zal je NOOIT willen zoals jij hem wilt. De narcist wil alleen wat het beste voor zichzelf is. Zelfs als hij terugkom of zegt dat het hem spijt, of wat dan ook, hij doet het ALLEEN om je meer te misbruiken en zichzelf te voeden.

Hij geeft niet om je. Hij zal nooit om je geven. Hoeveel hij zich ook verontschuldigt of wat dan ook wat hij doet. Ik weet dat dat echt moeilijk te horen is. Ik weet dat het niet is wat je wilt horen, maar ik ben blij dat je het kunt horen, omdat je dit ook kunt horen: JE BENT MOOI. JE BENT FANTASTISCH. JIJ BENT WAARDIG.

Hij kan je geen waarde geven of wegnemen.

Hij is niets. Jij bent alles. Zijn excuses zullen je niet genezen. Als hij terugkomt, zal je leven niet beter worden. Alleen jij kunt dat doen.

Ik weet dat hij je gek heeft gemaakt. Jij bent niet gek. Je hebt gelijk dat je je overal verdrietig / boos / gekwetst / van streek over voelt. Je bent NIET GEK. Jij bent niet verkeerd. Hij heeft je seksueel misbruikt.

Dit is wat u moet doen. Begin GEEN CONTACT te onderhouden

Verwijder hem uit uw vriendenlijsten. Blokkeer hem van uw Skype-contacten, Facebook contacten, Whatsapp contacten. Delete zijn nummer en blokkeer het als je kunt. E-mails verwijderen behalve diegene die dienen als documentatie om zijn misbruik te bewijzen.

Kijk niet terug op berichten die hij heeft verzonden of foto’s van u samen. Je geest zal proberen je te vertellen dat hij niet zo slecht is of dat je hem kunt veranderen. Het zal proberen je alle slechte dingen die hij deed  te doen vergeten.

Laat dat niet gebeuren. Hij is slecht. Hij kan niet veranderen. Als je je iets goeds herinnert, probeer dan vijf slechte dingen te onthouden. Vergeet dat niet, vergeet dat nooit.

Nu wil ik dat je in de spiegel kijkt en tegen jezelf zegt dat je mooi en waardig bent.

Als het helpt ga uit en flirt met jongens om een boost aan je zelfvertrouwen te geven. Ik wil dat je je andere vrienden bereikt en tijd met hen doorbrengt. Breng tijd door met je niet-narcistische familie. Doe de dingen die je leuk vindt, waar je waarschijnlijk mee gestopt bent sinds je geobsedeerd was door hem.

Als je erover kunt praten met de mensen van wie je houdt, doe het dan. Leg hun uit wat er aan de hand is. Ik beloof je dat als je hen vertelt hoe hij zich gedroeg, ze je zullen vertellen dat het niet goed is.

Laat de mensen die ECHT om je geven je helpen genezen.

Als je een therapeut kunt krijgen, doe dat dan.

Ik weet dat je aan jezelf twijfelt. Misschien is hij geen narcist? Hij is duidelijk een narcist. Ga hem nooit meer bezoeken. Kijk nooit achterom.

Ik weet dat je een kleine opening wilt verlaten voor het geval dat hij verandert, maar hij zal die opening veel groter forceren en je weer pijn doen. Laat hem dat niet nog een keer doen.

Jij hebt de macht.

Uiteindelijk doet hij je alleen maar pijn omdat hij zwak is en geen goed gevoel over zichzelf heeft. Hij is een kind. Je zou niet met een kind uitgaan omdat ze niet volledig volwassen zijn. Hij ook niet.
Loop er van weg. Vergrendel de deur. Gooi de sleutel weg. Kijk nooit achterom.

Het is bijna onwerkelijk, dat een persoonlijkheid met zoveel chaos en vernietiging eigenlijk voorspelbaar zou kunnen zijn.

Dit artikel geeft die kleine hoop op verandering die we zo willen, maar helpt je ook de kracht te geven om echte verandering te eisen en niets minder te accepteren. Je hebt een fantastische ziel die liefde verdient.


Reacties

2 reacties op “Waarom zou je de narcist terug binnen laten?”

  1. Philippine Hohage avatar
    Philippine Hohage

    Dank je Annemie en Johan 💖

  2. Philippine Hohage avatar
    Philippine Hohage

    Lieve kinderen, ik hoop dat jullie dit lezen. Ik hou van jou en jou ❤

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees