Het land van de duisternis ontsnappen is moeilijk – PTSS

Het land van de duisternis ontsnappen is moeilijk – PTSS

Het grootste probleem is dat veel slachtoffers van narcisten niet weten wat er met ze aan de hand is.

Er zijn, maar weinig mensen bekend met deze vorm van mishandeling, waardoor talloze slachtoffers rondlopen met een basaal gevoel dat het allemaal aan hen zelf ligt en ze vertoeven in het land van de duisternis. Dat is ze immers ook altijd verteld en ingehamerd door de narcist.

Een nauwe relatie moeten onderhouden met een narcist is vergelijkbaar met vastzitten in een guerrilla-oorlog.

Je weet nooit uit welke hoek het gevaar kan komen. Veel slachtoffers ontwikkelen een ernstige vorm van PTSS  want ze ervaren voortdurend stress, omdat ze op alles voorbereid moeten zijn.

Een narcist wil de volledige controle over zijn omgeving, maar is hierin niet duidelijk.

De tegenstrijdige aanwijzingen houden slachtoffers in de ban en worden veroorzaakt door de complete innerlijke chaos die in de narcist zelf leeft. Dit kun je pas zien als je uit zijn systeem bent.

Zolang je er nog in zit heb je het gevoel dat je in een doolhof zit waarin je het ene moment de ene kant op gaat, het volgende moment de tegenovergestelde kant. Het is een gekkenhuis.

Je mag echter niets laten merken van de tegenstrijdigheid die je ervaart aan de narcist, want de narcist moet koste wat kost zijn imago overeind houden.

In die realiteit staan hou jij dan ook niet vol, want zowel fysiek als emotioneel takel je af.

Je probeert zijn logica te volgen, omdat in het volgen van de enige veiligheid zit.Als een konijn in de lampen wacht je op nieuwe aanwijzingen.

Hij houdt de aandacht gevangen, want zodra je niet goed hebt opgelet om te weten wat er van je verwacht wordt, word je gestraft.

Je wordt vernederd en beschaamd, maar vervolgens heft de narcist zelf die beschaming weer op. Dit is de belangrijkste reden waarom narcistische mishandeling zo beschadigend is.

Het Stockholm syndroom vormt de kern van narcistische mishandeling en zorgt voor een ziekmakende binding tussen dader en slachtoffer.

Hierdoor is het zo moeilijk om te ontsnappen.

De symptomen van narcistische mishandeling openbaren zich via PTSS, depressie, suïcidale gedachtes, dissociatie, een enorm laag zelfbeeld en talloze somatische klachten.

Vaak zijn de slachtoffers uitgeput.

De symptomen dragen er juist aan bij dat je gevangen blijft door de narcist.

De empathische persoon heeft vaak een leeg, onwezenlijk gevoel.

Het slachtoffer van de narcist kan niet helder denken of tot iets komen.

Je voelt je vaak heel rot, en als het zou lukken om dieper te gaan dan voel je vooral veel schaamte.

Een enorm gevoel van onvolwaardigheid: ik kan het niet, ik zal het nooit goed genoeg doen, ik ben niets waard.

Je piekert heel veel, kunt moeilijk genieten.

Zelfs iets simpels is al heel ingewikkeld en je krijgt steeds meer het gevoel dat je niet tegen het leven opgewassen bent.

Wat vroeger aangenaam was en je gelukkig maakte, maakt dat je je zielig voelt. Je lijkt wel op de vlucht te zijn, maar weet niet waarvoor. Je wilt jezelf verdoven, door je te verliezen in werk, in een verslaving, in wat dan ook.

Wat je diep van binnen voelt, is ondraaglijk, maar het ergste is dat je niet weet waardoor het veroorzaakt wordt.

Het is van vitaal om in te zien dat deze symptomen je werden aangedaan door iemand met zwaarwegende pathologie.

De gekte van anderen kan jou gek maken, want je verliest immers alle houvast.

Ik noem de wereld waar narcisten je intrekken het land van de duisternis.

Waarom het land van de duisternis?

Er werd altijd gedaan of jij gek was.

Je hebt geleerd voor alles de verantwoordelijkheid te nemen, over alles na te denken wat je doet of zegt, want je zou die ander kunnen kwetsen.

In werkelijkheid ben je aan het proberen om nieuwe mishandeling te voorkomen, en het feit dat dit niet als zo benoemd mag worden vind ik duister.

Door de jarenlange mishandeling ben je murw, zie je niets meer helder. Het is alsof je in een dikke mist zit.

En er komt bijna geen licht meer door.

Wat mensen met deze pathologie doen is heel duister, maar alleen de mensen die het van nabij hebben meegemaakt, of de mensen die zich hiervoor openstellen, weten dit.

Juist de manier waarop  je wordt geïsoleerd, afgesneden van jezelf en van alles en iedereen, maakt deze vorm van mishandeling zeer ernstig.

De belangrijkste stap naar heling is weten waar je mee te maken hebt.

De symptomen zijn het gevolg van narcistische mishandeling. Je verkeert in het land van de duisternis door de dynamiek van de narcistische relatie.

Maar, omdat weinig therapeuten de symptomen herkennen, krijgen veel slachtoffers het verkeerde labeltje.

Ze hebben een depressie, of een angststoornis. Ja, ook dat hebben ze, maar een veel dieper liggend probleem…

Gelukkig hebben deskundigen onderkend dat er steeds meer slachtoffers kwamen met een vergelijkbaar klachtenbeeld en kreeg het beestje een naam:  Het Narcissistic Victim Syndrome of Narcistisch Slachtoffer Syndroom.

Het inzicht dat jouw symptomen een gevolg waren van de mishandeling is zeer belangrijk.

Jarenlang werden slachtoffers het gevoel gegeven dat zij alles verkeerd zagen. Narcisten zeggen dat het allemaal aan hen lag. Dat het slachtoffer zelf heeft uitgelokt.

Je hoort mensen vaak zeggen, vertrouw op je gevoel.  Weet je, op een gegeven moment weten zij niet meer wat te denken of te voelen.

Veel van die empathische mensen dissociëren ook veel en gaan regelmatig uit hun lichaam. Dit is een techniek die ze gebruiken om te overleven. Om het misbruik, het verbaal geweld aan te kunnen, gaan ze denken dat ze daar niet echt meer zijn.

Als moeder of vader met kinderen wil je voor hen knokken en als slachtoffer als je speelt met zelfmoordgedachten zoek dan goede professionele hulp die op de hoogte zijn van het gevolg van leven met een narcist.

Zoek het op tijd. Lees veel van ervaringsdeskundigen.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en je wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken.

het land van de duisternis
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aanreiken.

Die werktuigen zullen u helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist  kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Ik geloof dat ELK van ons hier, die door de mega-ervaring van narcistische mishandeling gaat, hier op GROTE missie is. Je wordt ondergedompeld in duisternis, om jezelf te bevrijden, opnieuw te verbinden, te openen en het licht naar de wereld te brengen.

We doen Gods werk hier, onszelf bevrijdend, onze kinderen, hun toekomstige generaties en zelfs het collectief door gruwelijke trauma’s, zodat we kunnen helen en leven.

De ervaring van mijn vrouw en mijn ervaring is een dramatisch voorbeeld, maar toch een heel reële. En ik heb de ervaringen van anderen gezien die net zo plotseling en volledig niet toevallig zijn.

Zoveel mensen in deze gemeenschap hebben hun eigen trauma met NARP afgeworpen dat ze hebben opgelopen in hun familie van herkomst.

Ik heb gezien dat talloze ouders dit doen en dan de weg wijzen voor hun kinderen, terwijl zij co-ouderschap met narcisten hebben.

Het ontwaken, de kracht en de groei van deze kinderen, die zien dat hun gezonde ouder door zijn leven navigeert, is diepgaand, zelfs wanneer ze 50% van de tijd met de narcistische ouder doorbrengen.

Ik heb gezien hoe kinderen herenigen met hun verstoten ouder. Allerlei wonderen gebeuren als gevolg van het feit dat we accepteren dat wat er is gebeurd was met het doel om ons te wekken en te genezen, voor al diegenen die de kans grijpen om te evolueren.

Als ouder kunnen we het voortouw nemen. Waar onze energie naartoe gaat, is waar de energie van onze kinderen naartoe gaat

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik berichten heb gelezen. Ook heb ik e-mails  ontvangen over de ingrijpende veranderingen die kinderen hebben. Kinderen met voordien allerlei angsten, depressies en zelfs diagnoses, omdat ze als gevolg van Narp cellulair in hun DNA te ontwaken, door een ouder die het voortouw neemt en een modelfunctie heeft.

Echt, op het diepste niveau, dit is zoals de ziel altijd bedoeld heeft, de ontwakingservaring, het snelle spoor, de krachtige ervaring van het moeten afwerpen van pijn, angst en duisternis, om krachtig waarheid en Licht te stralen.

Onze kinderen zijn onze belangrijkste leraren.

Ze laten ons de resultaten zien van waar we ons bevinden en laten ons zien hoe we onszelf moeten veranderen als we het leven voor hen en patronen voor onze wereld willen veranderen.

En ik kan je niet genoeg vertellen hoe de kinderen die narcistisch zijn mishandeld, die evolueren als gevolg van hun niet narcistische ouder, worden als de ongelooflijkste kinderen die je je kunt voorstellen.

Ik wil echt een beroep doen op de ouders die met hun kinderen groei hebben ervaren, als gevolg van zelfgenezing, om ouders te helpen aanmoedigen met je berichten hieronder plaatsen

Dus, als je weet dat het tijd is om te genezen van je eigen kinderwonden en voor je kind en hun toekomstige generaties, wil ik je graag helpen de weg naar herstel te vinden te beginnen.

Heb je vragen laat het ons weten. We antwoorden graag.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees