Waarom ontsnappen in het land van de duisternis moeilijk is? PTSS

Waarom ontsnappen aan een narcist zo moeilijk is?

Het grootste probleem is dat veel slachtoffers van narcisten niet weten wat er met ze aan de hand is.

Er zijn, maar weinig mensen bekend met deze vorm van mishandeling, waardoor talloze slachtoffers rondlopen met een basaal gevoel dat het allemaal aan hen zelf ligt.

Dat is ze immers ook altijd verteld en ingehamerd door de narcist.

Een nauwe relatie moeten onderhouden met een narcist is vergelijkbaar met vastzitten in een guerrilla-oorlog.

Je weet nooit uit welke hoek het gevaar kan komen.

Veel slachtoffers ontwikkelen een ernstige vorm van PTSS  want ze ervaren voortdurend stress, omdat ze op alles voorbereid moeten zijn.

Een narcist wil de volledige controle over zijn omgeving, maar is hierin niet duidelijk.

De tegenstrijdige aanwijzingen houden slachtoffers in de ban en worden veroorzaakt door de complete innerlijke chaos die in de narcist zelf leeft.

Dit kun je pas zien als je uit zijn systeem bent.

Zolang je er nog in zit heb je het gevoel dat je in een doolhof zit waarin je het ene moment de ene kant op gaat, het volgende moment de tegenovergestelde kant. Het is een gekkenhuis.

Je mag echter niets laten merken van de tegenstrijdigheid die je ervaart aan de narcist want de narcist moet koste wat kost zijn imago overeind houden.

In die realiteit staan hou jij dan ook niet vol want zowel fysiek als emotioneel takel je af.

Je probeert zijn logica te volgen, omdat in het volgen de enige veiligheid zit.

Als een konijn in de lampen wacht je op nieuwe aanwijzingen.

Hij houdt de aandacht gevangen, want zodra je niet goed hebt opgelet om te weten wat er van je verwacht wordt, word je gestraft.

Je wordt vernederd en beschaamd, maar vervolgens heft de narcist zelf die beschaming weer op. Dit is de belangrijkste reden waarom narcistische mishandeling zo beschadigend is.

Het Stockholm syndroom vormt de kern van narcistische mishandeling en zorgt voor een ziekmakende binding tussen dader en slachtoffer.

Hierdoor is het zo moeilijk om te ontsnappen.

De symptomen van narcistische mishandeling openbaren zich via PTSS, depressie, suïcidale gedachtes, dissociatie, een enorm laag zelfbeeld en talloze somatische klachten.

Vaak zijn de slachtoffers uitgeput.

De symptomen dragen er juist aan bij dat je gevangen blijft door de narcist.

De empathische persoon heeft vaak een leeg, onwezenlijk gevoel.

Het slachtoffer van de narcist kan niet helder denken of tot iets komen.

Je voelt je vaak heel rot, en als het zou lukken om dieper te gaan dan voel je vooral veel schaamte.

Een enorm gevoel van onvolwaardigheid: ik kan het niet, ik zal het nooit goed genoeg doen, ik ben niets waard.

Je piekert heel veel, kunt moeilijk genieten.

Zelfs iets simpels is al heel ingewikkeld en je krijgt steeds meer het gevoel dat je niet tegen het leven opgewassen bent.

Wat vroeger aangenaam was en je gelukkig maakte, maakt dat je je zielig voelt.

Je lijkt wel op de vlucht te zijn, maar weet niet waarvoor.

Je wilt jezelf verdoven, door je te verliezen in werk, in een verslaving, in wat dan ook.

Wat je diep van binnen voelt, is ondraaglijk, maar het ergste is dat je niet weet waardoor het veroorzaakt wordt.

Het is van vitaal om in te zien dat deze symptomen je werden aangedaan door iemand met zwaarwegende pathologie.

De gekte van anderen kan jou gek maken want je verliest immers alle houvast.

Ik noem de wereld waar narcisten je intrekken het land van de duisternis.

Waarom het land van de duisternis?

Er werd altijd gedaan of jij gek was.

Je hebt geleerd voor alles de verantwoordelijkheid te nemen, over alles na te denken wat je doet of zegt, want je zou die ander kunnen kwetsen.

In werkelijkheid ben je aan het proberen om nieuwe mishandeling te voorkomen, en het feit dat dit niet als zo benoemd mag worden vind ik duister.

Door de jarenlange mishandeling ben je murw, zie je niets meer helder. Het is alsof je in een dikke mist zit.

En er komt bijna geen licht meer door.

Wat mensen met deze pathologie doen is heel duister, maar alleen de mensen die het van nabij hebben meegemaakt, of de mensen die zich hiervoor openstellen, weten dit.

Juist de manier waarop  je wordt geïsoleerd, afgesneden van jezelf en van alles en iedereen, maakt deze vorm van mishandeling zeer ernstig.

De belangrijkste stap naar heling is weten waar je mee te maken hebt.

De symptomen zijn het gevolg van narcistische mishandeling. Je verkeert in het land van de duisternis door de dynamiek van de narcistische relatie.

Maar, omdat weinig therapeuten de symptomen herkennen, krijgen veel slachtoffers het verkeerde labeltje.

Ze hebben een depressie, of een angststoornis. Ja ook dat hebben ze, maar een veel dieper liggend probleem…

Gelukkig hebben deskundigen onderkend dat er steeds meer slachtoffers kwamen met een vergelijkbaar klachtenbeeld en kreeg het beestje een naam:  Het Narcissistic Victim Syndrome of Narcistisch Slachtoffer Syndroom.

Het inzicht dat jouw symptomen een gevolg waren van de mishandeling is zeer belangrijk.

Jarenlang werden slachtoffers het gevoel gegeven dat zij alles verkeerd zagen. Narcisten zeggen dat het allemaal aan hen lag. Dat het slachtoffer zelf heeft uitgelokt.

Je hoort mensen vaak zeggen vertrouw op je gevoel.  Weet je, op een gegeven moment weten zij niet meer wat te denken of te voelen.

Veel van die empathische mensen dissociëren ook veel en gaan regelmatig uit hun lichaam. Dit is een techniek die ze gebruiken om te overleven. Om het misbruik, het verbaal geweld aan te kunnen, gaan ze denken dat ze daar niet echt meer zijn.

Als moeder of vader met kinderen wil je voor hen knokken en als slachtoffer als je speelt met zelfmoordgedachten zoek dan goede professionele hulp die op de hoogte zijn van het gevolg van leven met een narcist.

Zoek het op tijd. Lees veel van ervaringsdeskundigen.

Sluit je aan bij het forum Ondersteuning voor volwassen kinderen van narcisten op Facebook.

En zend je vragen in een persoonlijk bericht naar ons op Facebook. 

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcist?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aanreiken.

Die werktuigen zullen u helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist  kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Ik geloof dat ELK van ons hier, die door de megaervaring van narcistische mishandeling gaat, hier op GROTE missie is. Je wordt ondergedompeld in duisternis, om jezelf te bevrijden, opnieuw te verbinden, te openen en het licht naar de wereld te brengen.

We doen Gods werk hier, onszelf bevrijdend, onze kinderen, hun toekomstige generaties en zelfs het collectief door gruwelijke trauma’s, zodat we kunnen helen en leven.

De ervaring van mijn vrouw en mijn ervaring is een dramatisch voorbeeld, maar toch een heel reële. En ik heb de ervaringen van anderen gezien die net zo plotseling en volledig niet toevallig zijn.

Zoveel mensen in deze gemeenschap hebben hun eigen trauma met NARP afgeworpen dat ze hebben opgelopen in hun familie van herkomst.

Ik heb gezien dat talloze ouders dit doen en dan de weg wijzen voor hun kinderen, terwijl zij co-ouderschap met narcisten hebben.

Het ontwaken, de kracht en de groei van deze kinderen, die zien dat hun gezonde ouder door zijn leven navigeert, is diepgaand, zelfs wanneer ze 50% van de tijd met de narcistische ouder doorbrengen.

Ik heb gezien hoe kinderen herenigen met hun verstoten ouder. Allerlei wonderen gebeuren als gevolg van het feit dat we accepteren dat wat er is gebeurd was met het doel om ons te wekken en te genezen, voor al diegenen die de kans grijpen om te evolueren.

Als ouder kunnen we het voortouw nemen. Waar onze energie naartoe gaat, is waar de energie van onze kinderen naartoe gaat

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik berichten heb gelezen. Ook heb ik e-mails  ontvangen over de ingrijpende veranderingen die kinderen hebben. Kinderen met voordien allerlei angsten, depressies en zelfs diagnoses, omdat ze als gevolg van Narp cellulair in hun DNA te ontwaken, door een ouder die het voortouw neemt en een modelfunctie heeft.

Echt, op het diepste niveau, dit is zoals de ziel altijd bedoeld heeft, de ontwakingservaring, het snelle spoor, de krachtige ervaring van het moeten afwerpen van pijn, angst en duisternis, om krachtig waarheid en Licht te stralen.

Onze kinderen zijn onze belangrijkste leraren.

Ze laten ons de resultaten zien van waar we ons bevinden en laten ons zien hoe we onszelf moeten veranderen als we het leven voor hen en patronen voor onze wereld willen veranderen.

En ik kan je niet genoeg vertellen hoe de kinderen die narcistisch zijn mishandeld, die evolueren als gevolg van hun niet narcistische ouder, worden als de meest ongelooflijke kinderen die je je kunt voorstellen.

Ik wil echt een beroep doen op de ouders die met hun kinderen groei hebben ervaren, als gevolg van zelfgenezing, om ouders te helpen aanmoedigen met je berichten hieronder plaatsen

Dus, als je weet dat het tijd is om te genezen van je eigen kinderwonden en voor je kind en hun toekomstige generaties, wil ik je graag helpen de bloeien weg te beginnen.

Heb je vragen laat het ons weten. We antwoorden graag.

klik op de foto

Wat zijn de 5 illusies van ik ben een slachtoffer of slachtofferschap? Deel 1

klik op de foto

Gevoelig voor de narcist? Deel 2

klik op de foto

De narcist en zijn reacties op het covid-19 virus

klik op de foto

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Schrijf in voor haar gratis workshop:http://bit.ly/MelanieMarch18

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • complex trauma
 • English
 • online training
 • Recent

Why are toxic relationships so painful to become narcissistic free?

Do you have someone in your life who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

 • Begrippen Narcisme
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent

Beschrijvingen van ocpd en persoonlijkheidsstoornis kenmerken.

Obsessief-compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD). Obsessieve compulsieve persoonlijkheidsstoornis (OCPD) wordt gekenmerkt door een inflexibele naleving van regels of systemen of een affiniteit… Read More

 • afkicken van de narcist
 • complex trauma
 • narcissist
 • online training
 • Recent
 • zelfgenezing

Toxic Relationship Expert Reveals knowledge of narcissism

Do you have someone in your life, who you want to love, get along with and care about, yet …… Read More

%%footer%%