Narcistische moeder destructief voor haar kinderen.

Narcistische moeder destructief voor haar kinderen.

De destructief narcistische moeder is koud, zoals een robot, meedogenloos en wreed thuis.

Ze heeft geen echte gevoelens voor haar kinderen met uitzondering van degene die het meest op haar gelijkt: haar gouden lievelingetje. De destructief narcistische moeder kan ook heel sluw zijn zoals een verborgen, gesloten of geheime narcist.

Haar gouden lievelingetje is het speciale meisje of de jongen wie ze heeft uitgekozen als een levende God of als een farao.

De destructief narcistische moeder heeft een leven door deze lievelingskinderen die geen fout kunnen maken, die geen grenzen hebben en die worden toegestaan misbruik te maken van hun broers en zussen zonder gevolgen. Meestal zullen dit dan ook narcisten worden.

De vrees voor de catastrofe.

De niet-favoriete, niet-lieveling, niet-uitverkoren kinderen leven in voortdurende angst, vrees en wachten altijd tot de volgende catastrofe er aankomt.

Hun zenuwstelsel zijn altijd ingeschakeld in de strijd of vlucht modus. Ze weten niet wat het betekent om zich veilig te voelen.

Velen van hen hebben verschrikkelijk slapeloosheid of nachtelijke paniekaanvallen. Zij zijn bang dat moeder zal komen en beginnen schreeuwen of zelfs bijten naar hen als ze dat doen.

Narcistische moeder geven hun niet-favoriete kinderen regelmatig geheime straffen die ervoor zorgen dat deze de vernedering en de constante terreur voelen.

Als je met een destructief narcistische moeder leeft bevinden jullie zich in een soort Goelag.

Er is geen vlucht mogelijk; je voelt je hulpeloos en alleen en er is een blijvend gevoel dat er aan deze hel nooit einde komt. Sommige kinderen van narcistische moeders voelen diep van binnen dat ze slechte en defecte menselijke wezens zijn.

“Wat heb ik verkeerd gedaan?”

” Welke afschuwelijke dingen heb ik gedaan aan mijn moeder dat ze zo een hekel aan me heeft? “

Haar geschreeuw in mijn oren stopt niet, ik blijf het maar horen.

“Ik ben elke nacht bang dat ze in mijn kamer zal komen om me te slaan en me weg zal sturen. Waar moet ik naartoe?”

Elke verachtelijke woord of daad die je je kunt bedenken hebben de destructief narcistische moeders gepleegd, vooral als ze ook een sociopatische persoonlijkheid stoornis hebben.

Narcisten zijn zeer sadistisch en grijnzen en glimlachen wanneer hun kinderen het bangst zijn voor hen. Narcistische moeders houden ervan om zelfs een heel klein kind te schudden gewoon om te zien hoeveel macht zij erover hebben.

Narcistische ouders proppen eten in hun keeltjes, leggen hen een honger regime op. Ze doen hen voedsel eten dat bedorven is. Ze laten deze kinderen voor uren in hun ontlasting staan. Je kunt het niet noemen of ze hebben het gedaan.

Ze nemen hun persoonlijke dagboeken in beslag.

Het psychologische effect van het hebben van een narcistische moeder is verwoestend.

Er zijn eigenlijk sommige mensen die deze levensverhalen niet geloven.

Weg met hen.

Als je iemand ontmoet en ze geloven niets van je verhaal over jouw narcistische moeder, geef ze dan niet de geringste aandacht. Jij weet immers wat je hebt meegemaakt.

Er zijn zoveel mensen die niet in staat zijn om empathie te tonen. Als het niet bij hen gebeurt, bestaat het niet. Hoe narcistisch is dat!

Volwassen kinderen van narcistische moeders kunnen blijven lijden in de nasleep van hun misbruik.

Velen van hen vinden genezing door samen te werken met uitstekende psychotherapeuten.

Sommigen beoefenen zachte yoga met zijn nadruk op de langzame adem via de neusgaten. Anderen mediteren op gregoriaanse muziek. Zelfs acupunctuur kan rust brengen aan het parasympathisch zenuwstelsel voor hen die hebben geleden onder dit niveau van misbruik.

Veel overlevenden van misbruik van narcistische moeders vinden hun weg terug naar innerlijke vrede, de liefdevolle goedkeuring van hun echte zelf en de activering van hun creatieve talenten.

Diepgaande informatie over de narcistische persoonlijkheid vindt u hier op mijn website of in een gesprek wanneer u mijn contacteert met uw vraag.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een destructief narcistische moeder, destructief voor haar kinderen?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaarsectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kun je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie, gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen. De link vind je in het menu.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aanreiken die u zullen helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Gelieve mij niet te contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren.  Commentaar geven en delen graag!

Dit is wat we moeten doen om uit deze nachtmerrie te komen: naar binnen keren om de trauma’s te trotseren die verantwoordelijk zijn voor ons om te blijven bij wat meer van hetzelfde is.

Dit zijn patronen waardoor we als kinderen kwamen vast te zitten in het weggeven van onze kracht om geliefd te worden.

We voelden ons nooit goed genoeg voor de destructief narcistische moeder

Dingen zoals proberen liefde en goedkeuring te verdienen en nooit goed genoeg voelen, wat we ook deden. Of lopen opgebroken glas en proberen onbevooroordeelde, angstige, lege, boze, verslavende of beledigende mensen te sussen, zodat ze van ons eindelijk gezond en veilig kunnen houden.

Wanneer we naar binnen gaan, deze traumapatronen in onszelf ontmoeten, vasthouden en genezen, dan zijn we niet langer een match voor meer van hetzelfde.

Onze verwarring gaat ook verdwijnen.

We weten dat iedereen een slechte dag kan hebben en niet netjes kan handelen, maar we weten wel of ze een goed persoon zijn.

Dit is heel anders dan iemand die je chronisch devalueert, terwijl je het nog probeert jezelf te organiseren rond hun pathologische onopgeloste wonden.

Dus, als je hier genoeg van hebt en zelfs als je in verwarring bent en niet zeker weet wat er echt aan de hand is, weet dan, hoe dan ook dat het beginnen met ontmoeten, vinden en genezen van je innerlijke wonden je redding begint te geven de duidelijkheid, kracht en opluchting die je nodig hebt om deze cyclus van misbruik te stoppen.

Ik zie ernaar uit om, zoals altijd, uw opmerkingen en vragen hieronder te beantwoorden!

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

6 reacties op “Narcistische moeder destructief voor haar kinderen.”

 1. Ann Mols avatar
  Ann Mols

  alweer nagels met koppen…. Voor mij persoonlijk zijn jouw teksten zooo helend : gewoon de herkenning, de erkenning dat het écht gebeurd is én gebeurt, is op zich al helend. Dankjewel!

 2. Ann Mols avatar
  Ann Mols

  maar zoals je terecht schrijft…. het is, als volwassene “blijven lijden”…het gaat niet over (nog niet).

 3. De Gans (Marije) avatar

  Dank voor het delen <3

 4. johanpersyn avatar

  Ze kruipen in je onderbewustzijn net als afval in de zee. Die afval verdwijnt niet als je er meer water bij doet. Je kunt het wel afval verwerken tot iets bruikbaars. Maar transformatie is een moeilijk en langdurig proces. Nu is er wel een tipping point waar je het aanvoelt als juist als je neen begint te zeggen. Sterkte !

 5. johanpersyn avatar

  De realisatie is soms erg confronterend. Niet iedereen kan die realiteit al aan. Maar ‘t is wat mensen meemaken. Ik schrijf in de hoop dat het iemand zal helpen om patronen te herkennen. Velen sluiten hun ogen voor dat lijden en kiezen voor een materialistische of spirituele haak. Maar ik geloof niet dat je gelukkig kunt zijn als je niet meeleeft en zegt dat je er ook bent voor een ander. Veiligheid bieden voor kinderen is niet individueel op te lossen. Zwijgen is dan ook geen optie voor mij. Als we niet meer bewust zijn voor de schade die huiselijk geweld kinderen berokkend omdat het zogezegd privé is kun je eigenlijk niet beginnen met een genezingsproces.

 6. tom vercauteren avatar
  tom vercauteren

  Hey,
  Hey,

  Hey, Je teksten zijn zo overduidelijk , ik kom uit een gezin met 4 kinderen ,een narcistische alcoholische moeder en een broer als gouden kind. ik was het zwarte schaap en ik haal zoveel uit je teksten die bijna letterlijk beschrijven hoe dit leven is. Al zou ik nog veel extremere voorvallen kunnen vertellen .
  Maar ik krijg nu antwoorden op vragen waar ik nu als 42 jaige nog altijd mee zit. Dank U.

  Ik ben op mijn 18j het huis uitgegaan en nooit meer terug gegaan . niemand heeft me geloofd behalve mijn partner die de laatste maanden bij haar nog meegemaakt hebben. Ik ben nog altijd samen met haar en heel gelukkig al draag ik de diepe littekens nog elke dag mee.

  Nu is ze net gestorven en dit heeft me aangezet om nog verder op zoek te gaan naar antwoorden. zo ben ik op deze blog terechtgekomen.
  Als laatste wapenfeit heeft ze me natuurlijk zoveel mogelijk onterfd, dat vind ik zelfs normaal,als dat de prijs is die ik moet betalen voor de laatste 25j zonder haar . Maar mijn 2 andere broers die wel nog altijd bij haar kwamen heeft ze ook op dezelfde manier in het testament gezet allemaal ten voordele van het gouden kind. En dat maakt me zo kwaad en machteloos. Ik had gehoopt dat haar dood de dynamiek in onze familie zou veranderen naar een iets normalere situatie, maar integendeel deze beslissingen van haar op het einde van haar leven verscheuren onze familie nog meer. En het gouden kind vind dit allemaal maar normaal en wij zouden in zijn ogen allemaal niets mogen krijgen. Dit begrijp ik niet.

  En we staan ook zo machteloos en kunnen die beslissing van haar niet aanvechten. dit is een problematiek die in de ogen van de wetgever in belgie niet bestaat.
  Ik hoop dat deze stoornis uit de schaduw word gehaald want de maatschappij moet beseffen dat deze problematiek zo schrijnend is voor alle kinderen die in soortgelijke situatie zitten. Ik dacht altijd dat ik in gewoon pech heb gehad en dat dit een unieke situatie was. Dit wens ik mijn ergste vijand niet toe.
  Ik heb in ieder geval nooit getwijfeld of spijt gehad dat ik de deur achter mij heb toegetrokken en nooit meer omgekeken heb. Ik heb veel onbegrip en vooroordelen moeten trotseren. Dit was zwaar maar was niets in vergelijking met het leven dat ik had toen ik nog thuis woonde.
  Ik hoop dat mijn woorden ook een hart onder de riem kunnen steken van mensen in soortgelijke situatie.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees