Narcistische moeder destructief voor haar kinderen.

De narcistische moeder is koud, zoals een robot, meedogenloos en wreed.

Ze heeft geen echte gevoelens voor haar kinderen met uitzondering van degene die het meest op haar gelijkt: haar gouden lievelingetje.

Dit is de speciale meisje of jongen wie ze heeft uitgekozen als een levende God of als een farao.

De narcistische moeder heeft een leven door deze lievelingskinderen die geen fout kunnen maken, die geen grenzen hebben en die worden toegestaan misbruik te maken van hun broers en zussen zonder gevolgen.

De vrees voor de catastrofe.

De niet-favoriete, niet-lievelings, niet-uitverkoren kinderen leven in voortdurende angst, vrees en wachten altijd tot de volgende catastrofe er aankomt.

Hun zenuwstelsel zijn altijd ingeschakeld in de strijd of vlucht modus. Ze weten niet wat het betekent om zich veilig te voelen.

Velen van hen hebben verschrikkelijk slapeloosheid of nachtelijke paniekaanvallen. Zij zijn bang dat moeder zal komen en beginnen schreeuwen of zelfs bijten naar hen als ze dat doen.

Narcistische moeder geven hun niet-favoriete kinderen regelmatig geheime straffen die ervoor zorgen dat deze de vernedering en de constante terreur voelen.

Als je met een narcistische moeder leeft bevinden jullie zich in een soort Goelag.

Er is geen vlucht mogelijk; je voelt je hulpeloos en alleen en er is een blijvend gevoel dat er aan deze hel nooit einde komt. Sommige kinderen van narcistische moeders voelen diep van binnen dat ze slechte en defecte menselijke wezens zijn.

“Wat heb ik verkeerd gedaan?”

” Welke afschuwelijke dingen heb ik gedaan aan moeder dat ze zo een hekel aan me heeft? ”

Haar geschreeuw in mijn oren stopt niet, ik blijf het maar horen.

“Ik ben elke nacht bang dat ze in mijn kamer zal komen om me te slaan en me weg zal sturen. Waar moet ik naartoe?”

Elke verachtelijke woord of daad die je je kunt bedenken hebben de narcistische moeders gepleegd, vooral als ze ook een sociopatische persoonlijkheid stoornis hebben.

Narcisten zijn zeer sadistisch en grijnzen en glimlachen wanneer hun kinderen het meest bang zijn voor hen.

Narcistische moeders houden ervan om zelfs een heel klein kind te schudden gewoon om te zien hoeveel macht zij er over hebben.

Narcistische ouders proppen eten in hun keeltjes, leggen hen een honger regime op.

Ze doen het voedsel eten dat bedorven is.

Ze laten deze kinderen voor uren in hun ontlasting staan.

Je kunt het niet noemen of ze hebben het gedaan.

Het psychologische effect van het hebben van een narcistische moeder is verwoestend.

Er zijn eigenlijk sommige mensen die deze levensverhalen niet geloven.

Weg met hen.

Als je iemand ontmoet en ze geloven niets van je verhaal over jouw narcistische moeder, geef ze dan niet de geringste aandacht. Jij weet immers wat je hebt meegemaakt.

Er zijn zoveel mensen die niet in staat zijn om empathie te tonen. Als het niet bij hen gebeurt, bestaat het niet. Hoe narcistisch is dat!

foto van meisje die nadenkt met tekst no contact rule voor VKoN

Volwassen kinderen van narcistische moeders kunnen blijven lijden in de nasleep van hun misbruik.

Velen van hen vinden genezing door samen te werken met uitstekende psychotherapeuten.

Sommigen beoefenen zachte yoga met zijn nadruk op het langzame adem via de neusgaten. Anderen mediteren op gregoriaanse muziek. Zelfs acupunctuur kan rust brengen aan het parasympathisch zenuwstelsel voor hen die hebben geleden onder dit niveau van misbruik.

Veel overlevenden van misbruik van narcistische moeders vinden hun weg terug naar innerlijke vrede, de liefdevolle goedkeuring van hun echte zelf en de activering van hun creatieve talenten.

Diepgaande informatie over de narcistische persoonlijkheid vindt u hier op mijn website of in een gesprek wanneer u mijn contacteert met uw vraag.

Kan ik een antwoord krijgen op de vraag of je ooit een relatie gehad hebt met een narcistische moeder destructief voor haar kinderen?

Als je dat wenst en uzelf er door geen gevaar loopt, laat ons iets daarover weten in de commentaar sectie hieronder. Dat is een geweldige manier om elkaar te helpen in deze gemeenschap.

Maar als u verkiest dat te delen met mij persoonlijk kan je dat als je me bevriendt op Facebook en een persoonlijk bericht stuurt. Ik ga dan in op al je vragen. Het is geen therapie of coaching sessie,  gewoon luisteren naar je verhaal en zien of we daar klaarheid kunnen in krijgen.

Ook als je genoten hebt van deze inhoud, en u wilt voorkomen dat deze narcistische personen je leven gaan domineren, dan zorgen we er voor dat je goede vrienden gaat maken. Zet dan de stap om mijn facebook pagina te liken.

We zullen jou een ton aan verbazingwekkende middelen aan reiken die u zullen helpen u door elke fase van herstel van misbruik door een narcist  kunnen helpen. Iedereen wenst uiteindelijk te bouwen aan een warme gezellige thuis.

Gelieve mij niet te contacteren als je geen inlevingsvermogen hebt.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer  te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden.

De standpunten zijn Johan Persyn zijn niet noodzakelijkerwijs die van wetenschappelijk America en Europa.

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren.  Commentaar geven en delen graag!

Liefs xx

Annemie Persyn Declercq.

Professionele Bachelor in de Orthopedagogie.

Dit is wat we moeten doen om uit deze nachtmerrie te komen: naar binnen keren om de trauma’s te trotseren die verantwoordelijk zijn voor ons om te blijven bij wat meer van hetzelfde is.

Dit zijn patronen waardoor we als kinderen kwamen vast te zitten in het weggeven van onze kracht om geliefd te worden.

Dingen zoals proberen liefde en goedkeuring te verdienen en nooit goed genoeg voelen, wat we ook deden. Of lopen op gebroken glas en proberen onbevooroordeelde, angstige, lege, boze, verslavende of beledigende mensen te sussen, zodat ze van ons eindelijk gezond en veilig kunnen houden.

Wanneer we naar binnen gaan, deze traumapatronen in onszelf ontmoeten, vasthouden en genezen, dan zijn we niet langer een match voor meer van hetzelfde.

Onze verwarring gaat ook verdwijnen. We weten dat iedereen een slechte dag kan hebben en niet netjes kan handelen, maar we weten wel of ze een goed persoon zijn.

Dit is heel anders dan iemand die je chronisch devalueert, terwijl je het nog probeert  jezelf te organiseren rond hun pathologische onopgeloste wonden.

Dus, als je hier genoeg van hebt en zelfs als je in verwarring bent en niet zeker weet wat er echt aan de hand is, weet dan, hoe dan ook dat het beginnen met ontmoeten, vinden en genezen van je innerlijke wonden je redding begint te geven … de duidelijkheid, kracht en opluchting die je nodig hebt om deze cyclus van misbruik te stoppen.

En we helpen je graag om contact te maken met je echte bloeiers kracht door onze 21-daagse programma met een herstelworkshop met de supertool Quanta Freedom Healing van Melanie Tonia Evans en een reeks uitgebreide e-boeken en nog veel meer.

Klik hier voor gratis toegang tot ons programma en nieuwsbrief.

Ik zie ernaar uit om, zoals altijd, uw opmerkingen en vragen hieronder te beantwoorden!

Aanverwante teksten.

foto van cover boek relax mama

Relax mama! Handboek voor moeders.

foto van cover boek in den beginne

In Den Beginne Was Er Opvoeding Twee klassiekers van Alice Miller in een band.

 

 

5 Feedbacks on “Narcistische moeder destructief voor haar kinderen.”

  1. alweer nagels met koppen…. Voor mij persoonlijk zijn jouw teksten zooo helend : gewoon de herkenning, de erkenning dat het écht gebeurd is én gebeurt, is op zich al helend. Dankjewel!

  2. maar zoals je terecht schrijft…. het is, als volwassene “blijven lijden”…het gaat niet over (nog niet).

  3. Ze kruipen in je onderbewustzijn net als afval in de zee. Die afval verdwijnt niet als je er meer water bij doet. Je kunt het wel afval verwerken tot iets bruikbaars. Maar transformatie is een moeilijk en langdurig proces. Nu is er wel een tipping point waar je het aanvoelt als juist als je neen begint te zeggen. Sterkte !

  4. De realisatie is soms erg confronterend. Niet iedereen kan die realiteit al aan. Maar ‘t is wat mensen meemaken. Ik schrijf in de hoop dat het iemand zal helpen om patronen te herkennen. Velen sluiten hun ogen voor dat lijden en kiezen voor een materialistische of spirituele haak. Maar ik geloof niet dat je gelukkig kunt zijn als je niet meeleeft en zegt dat je er ook bent voor een ander. Veiligheid bieden voor kinderen is niet individueel op te lossen. Zwijgen is dan ook geen optie voor mij. Als we niet meer bewust zijn voor de schade die huiselijk geweld kinderen berokkend omdat het zogezegd privé is kun je eigenlijk niet beginnen met een genezingsproces.

Deel uw gedachten met ons om waarde toe te voegen.