De grote voordelen aan groei

Een van de grootste a-ha! momenten in onze groei begint wanneer we leren over zelfontdekking en die diepe duik nemen in wat ons drijft. Op lange termijn wordt het echter duidelijk dat er grote voordelen aan groei zijn.

Veel hiervan begint door naar onze relaties te kijken. We kunnen beginnen met het in twijfel trekken hoe we investeren in onze belangrijke anderen (partner, familie, vrienden, kennissen of collega’s), of we kunnen ons afvragen of de relaties die we onderhouden gebaseerd zijn op oppervlakkige band in plaats van authentieke verbinding.

We fight for Ukrainian children on a psychological front

Ik ben daar geweest. Jaren geleden dacht ik dat ik heel erg verliefd was. Ik was naïef en het was de eerste relatie waarin ik mijn muur echt liet zakken en mezelf toestond om volledig kwetsbaar te zijn.

Tegelijkertijd was ik aan het jongleren met werk, school, gezin en andere verplichtingen. Ik begon me af te sluiten en merkte dat mijn gehechtheidswonden naar boven kwamen. Ik moest van mijn ex man stoppen met mijn engagement in mijn gemeenschap.

Omdat onze intieme relaties de neiging hebben om ons niet-genezen gehechtheidstrauma te veroorzaken, was deze huwelijksrelatie geen uitzondering. Dus ik vroeg om tijd en nam de stappen naar mijn eigen genezing.

Omdat ik erop vertrouwde dat ze me niet zouden verlaten, geloofde ik dat ze me zouden steunen terwijl ik me op mijn behoeften concentreerde. Helaas is een harde waarheid die ik heb geleerd dat sommigen een relatie zullen verlaten wanneer onze groei hun gehechtheidstrauma bedreigt.

Integendeel, toen ik doorvroeg bekende mijn ex-man een aantal feiten die crimineel waren. Toen ik dat mijn familie melde steunde me niemand.

Het punt is dat er tijden zullen zijn dat we op een kruispunt in ons leven staan. Je hebt misschien een soortgelijke situatie meegemaakt, of je hebt andere geleefde ervaringen die resoneren met trauma, pijn en voor zichzelf kiezen.

Groei is niet eenvoudig. Een andere harde waarheid is dat wanneer we de keuze maken voor groei, niet iedereen aan boord zal zijn. Sommige mensen zullen het niet begrijpen, terwijl anderen gewoon weggaan omdat ze niet klaar zijn om voor zichzelf te groeien. De groeitaken doen is een stap voor stap werk van lange duur. De link is hier!

Wanneer we de keuze maken om te groeien, investeren we in onze eigen zelfontdekking.

Het voordeel aan groei is dus zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, meer identiteit.

Het nadeel van deze groei dat ik duidelijk wil maken, is dat genezing van gehechtheidstrauma en kindermishandeling/pijn rommelig is. Het is pijnlijk. En het kan langer duren dan we hadden verwacht. Sommige relaties kunnen onderweg verloren gaan, terwijl we andere misschien ontgroeien.

voordelen aan groei
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Maar er zijn grote voordelen aan groei!

We bekijken de dingen vanuit een gezonder perspectief. De oogkleppen zijn af. Ons zelfgevoel is intact. Onze keuzes zijn niet gebaseerd op angst om alleen te zijn of om onbewust ons jeugdtrauma te herhalen. Dat herhalen van jeugdtrauma maakt ons geestelijke en fysiek kapot.

En ik denk dat dat een geweldige voordeel van groei is.

Narcist en zijn handlangers. Hoe ptsd voelt? Dl 2

Praten met kinderen in een scheiding over narcisme. Deel 1 video

Gratis bronnen narcisme – traumaherstel

Hoe doe je het werk voor zelfgenezing: boek Dr Nicole Lepera video

Het innerlijke werk doen om je te bevrijden van trauma!

Tekenen van posttraumatische groei PTG

De magie van het helen van de psyche van een kind

Tummo: innerlijke vuur activeren ademhalingsoefening! video

Boxademhaling om onmiddellijk kalmte en focus te verkrijgen video

Trauma en traumazorg in Europa

Helpen om jouw ervaring met trauma constructief te benaderen

Emotionele onvolwassenheid van anderen en je persoonlijke groei!


door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees