Reactief misbruik is de disfunctionele reactie op flagrant misbruik.

Reactief misbruik is de disfunctionele reactie op flagrant misbruik.

Slachtoffers reageren op een beledigende manier wanneer ze chronisch worden misbruikt en tot het uiterste worden gedreven. Dat noemen we reactief misbruik.

Voorbeeld van reactief misbruik.

Narcistische echtgenoot komt thuis van zijn werk en het eerste wat hij zegt, is: “Waarom kan ik niet thuiskomen in een schoon huis?” Wat heb je de hele dag gedaan?’ Vrouw komt de kamer binnen en probeert het onderwerp te veranderen en een gevecht te vermijden.

Vervolgens maakt hij een achterbakse belediging over haar joggingbroek.

Het slachtoffer houdt zich nog steeds in. Ze blijft proberen een gevecht te vermijden en vraagt ​​hoe het werk was.

De man vertelt zijn vrouw vervolgens over een nieuwe werkneemster: ‘Ze is buitengewoon intelligent, ik ben zo onder de indruk van haar. Ik kan niet geloven dat ze drie universitaire graden heeft.’

Hij had vroeger gezegd dat hij goed wist dat ze niet een goede opleiding had om samen te zijn.

Alsof dat nog niet genoeg is, zegt hij dat de nieuwe werknemer er geweldig uitziet voor haar leeftijd. Hij vertelt vervolgens zijn vrouw dat ze weer moet gaan trainen.

Onnodig te zeggen dat na meer van deze prikken het slachtoffer eindelijk genoeg heeft gehad. Ze begint te schreeuwen tegen haar man en gooit met een tv-afstandsbediening door de kamer uit pure frustratie. Dat is het reactief misbruik want het is disfunctioneel.

Hij noemt haar dan gek en zegt dat ze hulp nodig heeft.

reactief misbruik
Voorkomen van reactief misbruik en misbruik?

Wat ga je nu doen?

Ik wil je echt de hoop bieden om dit allemaal te ontrafelen en je macht terug te nemen, zodat er geen “kleine” mensen (het verwaarloosde innerlijke kind) achter het scherm meer aan je touwtjes trekt.

Een van de manieren waarop ik je hier echt bij kan helpen, is door je kennis te laten maken met de gratis Nederlandstalige werktuigen.

Je kunt dit en al mijn genezingsbronnen zien in het menu.

Ik hoop echt dat dit je heeft geholpen. Ik kijk uit naar uw opmerkingen en uw onderstaande vragen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees