Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Perfectionisme en goed genoeg in boeken

Echt bruikbare suggesties.

cover boek de mythe van perfectionisme

De mythe van perfectionisme over nut en nadeel van perfectionistisch gedrag

Perfectionisme wordt vaak als een last ervaren. En dat is welbeschouwd best vreemd. Wat is er immers mis met streven naar het best haalbare? Niets. Zolang dat streven niet verlammend werkt.

Dat is helaas wel vaak het geval. Als alleen het beste goed genoeg is, blijft er doorgaans bar weinig over.
Interviews met perfectionisten en niet-perfectionisten.

‘De mythe van perfectionisme’ beschrijft zowel de voor- als nadelen van perfectionisme. Inspirerende inzichten worden afgewisseld met interviews met spraakmakende perfectionisten en niet-perfectionisten zoals ondernemer Jan Schouten en cabaretier Erik van Muiswinkel.

Voor situaties waarin perfectionisme problematische vormen aanneemt, introduceren de auteurs de methode van de Gremlin. Deze metafoor helpt je om het kleine monstertje te lijf te gaan dat je belet om te zijn zoals je bent: misschien niet perfect, maar zeker goed genoeg.

cover boek prima is perfect

Prima is perfect in 5 stappen je perfectionisme loslaten

Werk je hard, maar lijkt het nooit af en nooit genoeg? Ben je bang om fouten te maken, leg je de lat steeds hoger voor jezelf en heb je de neiging alles te willen controleren?

Dan ben je hoogstwaarschijnlijk een perfectionist. En, hoewel je dat in eerste instantie veel lijkt op te leveren, kleven er in de werkelijkheid veel nadelen en (gezondheids)risico’s aan. Perfectionisten zijn namelijk gedoemd vroeg of laat vast te lopen in hun leven.

Ze hebben veel last van stress, faalangst en dwangmatig denken. Ze ontwikkelen daarmee allerlei samenhangende lichamelijke en geestelijke klachten, zoals paniekaanvallen of zelfs een burn-out.

Wanneer je niet aan de slag gaat met de échte oorzaak van je hoge eisen, is het loslaten van je perfectionisme een illusie. Met het boek P.R.I.M.A is Perfect biedt ex-perfectionist Astrid Davidzon een praktisch en effectief 5-stappenplan om je te helpen je perfectionisme los te laten.

Haar zelfontwikkelde ‘P.R.I.M.A — methode’ geeft niet alleen inzicht in wat je kunt doen om van perfectionisme af te komen, maar ook hóe je dat doet.

Want pas als je je perfectionisme laat varen zul je je merken dat prima eigenlijk ook al perfect is.

Je zult vaststellen hoeveel rust en ruimte het oplevert om vanuit ontspanning te leven en meer te kunnen genieten.

De moed van imperfectie EBOOK Tooltip Laat gaan wie je denkt te moeten zijn

De moed van imperfectie. Laat gaan wie je denkt te moeten zijn

“Ook in dit nieuwe boek pleit Brené Brown, auteur van de bestseller ‘De kracht van kwetsbaarheid’, voor het loslaten van perfectionisme als levensstijl.”

Uiteindelijk kwam ze tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent.

In De moed van imperfectie moedigt Brené op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.

Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’. ‘We horen er namelijk pas echt bij wanneer we ons authentieke, imperfecte zelf aan de wereld laten zien’.

cover boek goed genoeg stop met streven

 

Goed Genoeg Stop met streven, begin met leven.

Het beste uit jezelf halen, bereiken wat je wilt, alles onder controle willen hebben: we vragen veel van onszelf. Op zich is daar niets mee mis. De lat hoog leggen haalt inderdaad het beste uit jezelf en je omgeving.

Maar wat als het beste nog steeds niet goed genoeg is? De valkuil van perfectionisme leidt tot veel stress, frustratie en teleurstelling.

GOED GENOEG biedt een revolutionaire nieuwe manier om de ongewenste effecten van perfectionisme te vermijden. Pavel Somov geeft op intelligente, humoristische en compassievolle manier kritiek op het hedendaags perfectionisme.

Toch beweert hij niet dat perfectie per definitie niet mogelijk of wenselijk is. Door mindful naar het hier en nu te kijken, is juist de volmaaktheid van alledaagse momenten in te zien.

Aan de hand van originele perspectieven, verrassende inzichten en meer dan 150 inspirerende oefeningen laat Somov zien hoe we kunnen stoppen met streven naar steeds meer en beter. Door bewust en met aandacht naar het vandaag te kijken, kunnen we de werkelijkheid ervaren en accepteren zoals die is.

GOED GENOEG is gebaseerd op de boeddhistische psychologie van mindfulness. Het is het perfecte boek voor iedereen die de verlammende en demoraliserende patronen van perfectionisme wil doorbreken. Voor iedereen die op zoek is naar een evenwichtige balans tussen werk en privé.

‘Het gebeurt zelden dat er een kunstwerk als GOED GENOEG op je bureau belandt.’
Ronald Alexander, auteur van Wise Mind, Open Mind

Dr. Pavel Somov is psycholoog en heeft een praktijk in Pittsburgh, Pennsylvania. Na zijn studie aan de Staatsuniversiteit in Moskou heeft hij zijn doctoraat aan de State University of New York in Buffalo gehaald. Hij is auteur van o.a. Eating the Moment.

het leven liefhebben door acceptatie cover boek

Het leven liefhebben door aanvaarding.

Veel mensen voelen zich niet goed genoeg en verzieken daarmee hun leven.
Leer om niet langer je eigen vijand te zijn.

Veel mensen kennen het gevoel tekort te schieten, maar al te goed. Er is niet veel voor nodig — horen hoe goed iemand anders is, zelf bekritiseerd worden, in een woordenwisseling verzeild raken, een fout maken op het werk — om te denken dat we niet goed genoeg zijn.

Dit leidt tot zelfveroordeling, relatieproblemen, perfectionisme, eenzaamheid en overwerk. Als we begrijpen hoe dit gevoel van onwaardigheid is ontstaan, kunnen we verbinding maken met wie we echt zijn en iedere minuut voluit leven.

cover boek zeg me dat ik ok ben

Zeg me dat ik oké ben over perfectionisme en bevestigingsdrang.

Kleuters met faalangst. Leerlingen die volledig blokkeren tijdens de examens. Studenten die hun leerstof niet verwerkt krijgen omdat ze geen samenvattingen kunnen maken. Bekwame, waardevolle medewerkers die een burn-out krijgen. Allemaal dingen die nauw in verband staan met perfectionisme of bevestigingsdrang.

Als je kinderen hebt met faalangst of mensen kent die last hebben van pleasen — bevestigingsdrang of perfectionisme — dan is dit boek een must. Het maakt je bewust van wat perfectionisme doet met mensen.

Hoe het ervoor zorgt dat ze het zichzelf moeilijk maken, vaak tot ze er ziek van worden. Perfectionisme is niet alleen een persoonlijk belemmerend patroon, het is een rechtstreeks gevolg van de zieke maatschappij waar wij allemaal deel van uitmaken.

De druk wordt almaar groter, op het ongezonde af, en het is nooit goed genoeg. Alles moet steeds meer en beter. Onze maatschappij vormt op die manier een vruchtbare voedingsbodem voor dit patroon.

cover boek hyperventilatie ontkracht

Hyperventilatie ontkracht bevrijd jezelf van perfectionisme, chronische spanning en stressgerelateerde klachten

Chronische hyperventilatie: een veel voorkomend én onderschat probleem.
Oververmoeid, pijnlijke spieren, onrustige darmen… Veel mensen hebben last van vage klachten zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak. De boosdoener zou wel eens chronische hyperventilatie kunnen zijn.

Chris Lenaerts brengt haar jarenlange ervaring in de begeleiding van hyperventilatiepatiënten samen in dit boek. Ze gaat in op de oorzaken en gevolgen van hyperventilatie en biedt de lezer een concreet behandelingsplan aan.

Zo leert ze je rustig ademen, geeft ze veel ontspanningsoefeningen mee en toont ze hoe je perfectionistische gedachten kunt veranderen. Het resultaat is een inspirerend boek dat lezers de weg wijst naar meer innerlijke rust.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikels met boeken ebooks en dvd's op narcisme.blog

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees