Categorieën
Boeken CD DVD

Boeken over angst en paniek

Boeken over angst en paniek

Behandelgids angst en paniek.

Nog Steeds Geen Paniek doorgrondelijke wijsheden van Herman Brusselmans

Geen paniek

December is verschrikkelijk! Als je in díé maand een fout maakt kost het je cadeaus. Bram zit in de PENARIE. De school is beklad met groene smurrie en hij is verdachte nummer 1. Terwijl Bram er helemaal NIETS mee te maken heeft. Nou ja, een soort van niets dan… Geen paniek!

De familie Botermans raakt ingesneeuwd. Toch is Bram er niet gerust op want zodra de sneeuw gaat smelten wil de politie hem natuurlijk spreken. Maar wat is eigenlijk erger: ingesneeuwd met je familie of de politie op je dak?

Angst beheersen met mindfulness hoe aandacht en compassie je kunnen bevrijden van angst en panie

Angst beheersen met mindfulness 1e druk is een boek van J. Brantley uitgegeven bij Nieuwezijds B.V. ISBN 9789057124259

Dit boek verscheen eerder onder de titel Angst beheersen met aandacht – tweede editie.

Dit praktische en toegankelijke boek is bedoeld voor iedereen die minder te lijden wil hebben onder angst, stress, piekeren, fobieën of paniek. Het biedt een programma waarmee je je angst- en paniekgevoelens onder controle krijgt, rust en kalmte vindt, en bewust het hier en nu kunt beleven zonder direct te oordelen.

De oefeningen voor meditatie, aanvaarding, stressvermindering en ontspanning zijn gebaseerd op mindfulness. Het idee is dat je je angstgevoelens niet zozeer uitschakelt, maar ermee vertrouwd raakt door je ervan bewust te worden. De oefeningen zijn gemakkelijk te leren en kunnen onderdeel zijn van andere therapieën, zoals cognitieve gedragstherapie.

Angst beheersen met mindfulness geeft effectieve aanwijzingen om de balans in je leven te herstellen. Of je nu met grote of kleine angsten, zorgen of spanningen te kampen hebt, je hoeft je er niet door te laten afremmen.

Dr. Jeffrey Brantley is verbonden aan Duke Universiteit in North Carolina, waar hij het Mindfulness-Based Stress Reduction Program heeft opgezet

Weg met het angstduiveltje werkboek voor jongeren die wel eens last hebben van angst, piekeren of paniek.

Pieker je veel? Ben je regelmatig zo angstig dat je beverig, duizelig of misselijk wordt en bijna niet kunt ademen? Vermijd je situaties of dingen waar je bang voor bent? Probeer je angstige gedachten te verdrijven met bepaalde rituelen, zoals iets meerdere keren controleren?

Het angstduiveltje wil één ding: zich voeden met jouw angst. Hoe meer angsten jij hebt, hoe sterker hij wordt. De enige manier om hem te stoppen is zijn favoriete eten — jouw angst — bij hem weg te houden. Dan zal hij krimpen en uiteindelijk verdwijnen.

Dit werkboek is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie en staat vol met activiteiten, oefeningen en praktijkvoorbeelden. Het leert kinderen van 10 jaar en ouder waarom ze bang worden en hoe ze hun angst kunnen herkennen en onder controle kunnen krijgen.

Jongeren kunnen met dit boek zelfstandig of onder begeleiding aan de slag om hun angst, paniek, fobie of dwang te overwinnen.
Kate Collins-Donnelly is zelfstandig gevestigd psycholoog en therapeut in Sheffield, Engeland. In 2014 won Weg met het angstduiveltje de publieksprijs van de Britse schoolbibliotheken voor het beste informatieve boek.

Uit je angst, in je kracht EBOOK praktische tips om je angst en paniek los te laten

Psycholoog en psychotherapeut Carien Karsten geeft in Uit je angst, in je kracht praktische en creatieve tips om je angst te overwinnen en niet in paniek te blijven steken.

Angst komt veel voor, maar hoe we ermee om moeten gaan, weten we vaak niet. Angst laat zich niet wegredeneren. Of het nu gaat om een fobie, een piekerstoornis of chronische angst na een trauma: van alle psychische klachten werkt angst het meest ziekmakend in je leven en werk.

Dit boek helpt je om jezelf van angst te bevrijden. De aanpak in dit boek is onder meer gebaseerd op de succesvolle en effectieve traumabehandeling EMDR en cognitieve gedragstherapie, maar ook op de nieuwste neurobiologische inzichten. Een succesvolle aanpak die werkt bij onder andere paniekaanvallen, podiumangst en faalangst.

Hoe te reageren op een paniekaanval?

De kracht van de persoon beheerst het resultaat van zijn doelen.

Narcisten gebruiken alles van je om je te beheersen!

Angst van binnenuit aanpakken om de narcist te weerstaan.

Beheersend gedrag: met liefdevol bewustzijn kijken kan nuttig zijn.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren