Zelfgenezing leren is niet alleen stigma uitwissen.

Zelfgenezing leren is niet alleen stigma uitwissen.

Er is een culturele drang om ‘een einde te maken aan het stigma’ rond psychische aandoeningen.

In de poging om mensen op hun gemak te stellen bij het krijgen van hulp, hebben we de psychische aandoening genormaliseerd. De boodschap is dat sommige mensen het gewoon “hebben” en dat we dit als een voor altijd realiteit moeten accepteren in plaats van hen zelfgenezing te leren.

Het is niet ongebruikelijk dat vrouwen van begin twintig drie of vier diagnoses krijgen. Meestal hebben ze zich voor het leven bij deze labels neergelegd. Het enige dat hen is verteld, is om het met medicatie te behandelen en om de (meestal grote) beperkingen die het in hun leven met zich meebrengt, te omzeilen.

zelfgenezing leren
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Door dit te doen, vragen we nooit waarom. Waarom wordt een psychische aandoening zo erg? Hoe komt het dat 1 op de 6 mensen geestelijk ziek? Waarom is een psychische aandoening de belangrijkste reden waarom mensen een handicap hebben? Waarom falen de huidige conventionele behandelingen? Zou levensstijl een rol kunnen spelen? Heeft voeding effect?

Het beëindigen van een stigma creëert geen oplossing.

Het stopt ook alle kritische gedachten en zorgt ervoor dat een persoon zich volledig machteloos voelt om zijn eigen gezondheid te beïnvloeden.

Geestesziekte is een symptoom. Het kan zich manifesteren als angst, depressie, misschien bipolair. De diagnose is voor mij onbelangrijk. Het enige wat ik hoor als ik een diagnose hoor, is een lichaam dat niet in homeostase is.

Het is een oproep om een ​​onderliggend probleem op te lossen dat te lang heeft geduurd. Als je de onderliggende oorzaken aanpakt (darmgezondheid, ontstoken hersenen, slechte circadiane ritmes, enz.) En je vastlegt om je levensstijl te veranderen, zul je genezen. Het hangt er gewoon van af hoe graag je het wilt.

Ik ga iets zeggen waar veel mensen het misschien niet mee eens zijn: we hebben het stigma beëindigd.

Nu hebben we van psychische aandoeningen een maatschappelijke norm gemaakt. Een pil slikken en doorgaan is gewoon niet iets wat ik voor mezelf kan accepteren, dus ik zou dat niet voor jou willen.

In plaats van te proberen een stigma uit te wissen, wordt het tijd dat we mensen zelfgenezing leren. Elke dagelijkse keuze draagt ​​bij aan of neemt afstand van het delicate evenwicht van jouw lichaam en geest. We kunnen de realiteit delen waar lichaam en geest wanhopig aan werken om te genezen. Je moet er gewoon mee werken.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees