Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Neem de tijd om na te denken over de momenten van trauma

Opgeladen, lopende en razende gedachten, verwardheid, hartkloppingen, zweten, temperatuurstijging of -daling, beklemming of spanning, angst of opwinding, gevoelloosheid, je lichaam volledig verlaten – niet merken wat er gebeurt op de momenten van trauma.

Het kan zo gemakkelijk zijn om deze momenten in je leven te negeren of te missen, en andere situaties en mensen daarvan de schuld te geven.

momenten van trauma
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Deel dit als u zich op uw gemak voelt: wat zijn veelvoorkomende, eenvoudige situaties waarin u zich in een trauma-reactie bevindt? Hoe meer we delen, hoe meer schaamte we hierover kwijtraken, omdat ze ons allemaal overkomen!

Als we dat doen – als we deze momenten van trauma wegredeneren door naar andere mensen te wijzen – komen we eigenlijk nog meer vast te zitten.

Een voorbeeld voor mij zijn conflictsituaties zoeken. Dit zijn allemaal resultaten van trauma uit het verleden, en als ik volledig dissocieer, kan het gemakkelijk zijn om niet op te merken dat ik eigenlijk vanuit een trauma reageer, in plaats van te reageren op het leven.

Houd er rekening mee dat deze lichamelijke symptomen niet altijd het gevolg zijn van een emotioneel trauma, het kunnen natuurlijk ook andere factoren zijn! Emotioneel trauma kan samen gaan met een fysiek trauma en het signaal van de pijn kan niet juist geïnterpreteerd worden.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees