narcisme.blog 5 jaar

Ik weet niet of ik advies mag geven, want ikzelf heb veel verkeerde keuzes gemaakt.

Achteraf gezien, doordat ik mezelf niet waardevol genoeg vond, mijn gevoelens niet wist te reguleren, verslaafd was aan pleasen, gebrek had aan zelfliefde en grenzen, slechte gewoonten had. 5 jaar geleden zijn we narcisme.blog gestart met het doel consistent te leren, oplossingen te vinden voor de situaties waarin we terecht kwamen en onze kennis en ervaringen te delen.

Enkele concepten hebben me enorm geholpen zoals innerlijk kindwerk, reparenting, egowerk en ademwerk.

Je weet dat ik deze concepten die je vindt op narcisme.blog in de groeitaken, dagelijks toepas, net als wandelen, met de hond spelen, zorgen voor Helena, moeilijke gesprekken met mijn vrouw en kinderen. Toch heb ik nog veel werk aan mezelf te doen en val nu en dan terug. Maar dan zijn er de arendsvleugels van God/liefde om me op te vangen.

Ik had het geluk verliefd te worden op een vrouw die ik al 30 jaar kende. We delen veel dezelfde waarden en wederzijds respect hadden voor onze beslissingen. Ik kende haar wortels en zij de mijne. Op het punt gekomen dat we zelfliefde in de praktijk brachten, hebben we ruimte geschonken om verder te groeien. De communicatie zat goed.

Uiteindelijk besloten we de liefde in ons leven weer een kans te geven. Het was hard werken met een samengesteld gezin van 6 kinderen waaronder een pleegkind. We hadden veel tegenkanting van familieleden toen we het katholiek huwelijk van mijn vrouw nietig konden verklaren.

5 jaar geleden na het ontdekken van wat narcisme was kregen we beetje bij beetje de werktuigen om intenser aan onszelf te werken.

Straks zijn we 10 jaar getrouwd en 13 jaar samenwonend. De warmte die ik samen ervaar, is nog nooit zo groot geweest. We hebben elkaars gezicht opgedolven om in elk aspect van ons leven samen te genieten. De bedoeling is ons verder in te zetten voor een liefdevolle samenleving, ook weerstand te bieden aan individueel en collectief egocentrisme.

5 jaar geleden startten mijn vrouw en ik met narcisme.blog terwijl ze aan het studeren was voor bachelor Orthopedagogie.

Ondertussen hebben we veel ervaringen gehad met ouderverstoting, traumaherstel, pleegzorg en met individueel en collectief narcisme. Ook wat het betekent vastzitten, zwart/wit denken, paranoia, en gewoonten veranderen.

We hebben geleerd van de zelfgenezingsbeweging, van mensen in armoede, van mensen en kinderen in oorlog. Dagelijks leren we nog bij, en passen we toe wat helpt bij traumaherstel.

Sommigen onder jullie zullen nog niet begrijpen dat we mensen helpen die lijden onder narcistisch geweld, zoals ook in Oekraïne.

Ze zeggen: Geloof je al die propaganda, en ze hebben het uitgelokt! Maar mijn vrouw Annemie heeft geluisterd, verschillende uren naar Afghanen, naar Iraniërs, naar Irakezen, naar Syriërs, naar Polen en naar veel Oekraïners. We hebben niet alleen geluisterd, maar ze ook daadwerkelijk gesteund. Sommigen steunden we met het behalen van een rijbewijs, met het zoeken naar een huis, met kleren voor hun kinderen, met geld en maaltijden, met vriendschap. We hebben heel veel liefde teruggekregen.

We hebben dus positie gekozen.

Soms was dit ingaan tegen de besparingsrondes van de regering zoals rond groepswerking. Maar meestal was dat gebruikmaken van weinig bekende mogelijkheden zoals met gerechtsdeurwaarders bij schuldbemiddeling.

Mijn vrouw doet dat ook al meer dan 35 jaar voor kwetsbare mensen. De laatste 9 jaar werkt ze als armoedeconsulente en orthopedagoge, waarvan het grootste deel Belgische kwetsbare mensen. Enkele mensen hebben we verloren, door zelfmoord, zoals voor Pascale hebben we zijn begrafenisdienst georganiseerd, omdat hij niemand had. Mijn vrouw heeft bezoeken gebracht in de gevangenis.

We hebben klachten neergelegd, juridische procedures gestart, soms gewonnen en verloren. Bovendien hebben al onze 6 kinderen en 3 kleinkinderen geholpen wanneer het nodig was. En de periode van corona was voor niemand van hen gemakkelijk. We hebben eenzame vrienden gehuisvest en maaltijden gemaakt op feestdagen en meestal maandelijks. We hebben wandelingen gemaakt met hen, en naar conferenties geweest van Samen Sterk, en ouders die een kind hebben verloren.

Waarschijnlijk heb ik nog veel niet aangehaald zoals ons engagement in De Lier, Brugge. Daar hebben we de sociale actie versterkt. Ik vertel dit niet om hoog van de toren te blazen. Diegenen die denken dat narcisme.blog een verdienmodel is hebben het niet begrepen.

We zijn verliefd op traumaherstel en hebben daar veel in geïnvesteerd.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees