Mijn ervaring met PMT (psychomotorische therapie) – @dsmmeisjes

Psychomotorische therapie.

PMT, misschien ken je het al, misschien nog niet. In deze blog vertel ik over mijn ervaringen met  psychomotorische therapie, afgekort PMT.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelf-diagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor educatieve doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden en de mogelijkheden voor therapieën.

 

Bron:

Mijn ervaring met PMT (psychomotorische therapie) – @dsmmeisjes

Wat is psychomotorische therapie?

Het psychomotorische domein betreft de bewegingen die een persoon maakt als een uitdrukking van de relatie tussen lichaam, geest en emoties. Psychomotorische therapie wordt voornamelijk gebruikt voor kinderen en jongeren die opvallende patronen van beweging en gedrag vertonen. Beweging, muziek en creatieve media worden allemaal op een speelse manier gebruikt om motorische en interpersoonlijke problemen aan te pakken.

Psychomotorische therapie (PMT) is geïndiceerd wanneer er een interactie is tussen psychosociale en fysieke problemen. Het is een gebruikelijke therapiemethode in instituten voor geestelijke gezondheidszorg. Psychomotorische therapeuten gebruiken verschillende lichaamsgerichte technieken afhankelijk van de vraag van de cliënt.

Ze werken met ademhalen, ontspanning, houding, lichaamstaal, grenzen, expressie, empowerment en non-verbale communicatie om psychosociaal welzijn te verbeteren. Het is niet alleen effectief bij het verminderen van stresssymptomen, maar werkt ook aan de oorspronkelijke oorzaken, gebruikmakend van de informatie van je eigen lichaam. De cliënt kan worden geholpen zich comfortabeler te voelen met zijn / haar lichaam en in contact te staan.

psychomotorische therapie duw en trek behandeling door de narcist(e)
Dit artikel is geschreven om getraumatiseerde partners te helpen Als dit uw situatie beschrijft, zoek dan professionele therapie en als uw partner geen tekenen van verandering vertoont, kunt u overwegen de relatie te beëindigen omdat de situatie alleen maar erger wordt.

De oefeningen hebben soms een trainingskarakter en kunnen ook verkennend of ondersteunend zijn.

 

Veel traumatische of vroeg pijnlijke ervaringen zijn moeilijk te wijzigen met verbale therapieën alleen … Het idee van PMT is dat mensen daadwerkelijk somatische staten kunnen verwerken en oude pijn kunnen verdragen op een manier dat ze ze niet steeds opnieuw hoeven te beleven , maar kunnen openstaan voor het bevredigen van nieuwe ervaringen en vrijer zijn om aandacht te schenken aan het heden in plaats van vast te houden aan het verleden. “Bessel van der Kolk, MD, Directeur, HRI Trauma Center, Boston, Massachusetts

Andere ervaringen met PMT

Veel mensen die met zelfs de beste conventionele praattherapie hebben gewerkt, merken dat ze nog steeds worden geplaagd door slepende problemen in de manier waarop ze reageren op crisis, intimiteit, kansen voor succes en zelfzorgkwesties.

In een veilige, warme en ondersteunende omgeving, maakt dit werk het mogelijk om in contact te komen met traumatische herinneringen die aan de basis liggen van deze problemen en om een precieze healingervaring te creëren om ze aan te pakken – het heeft het verschil voor mij gemaakt. “

Een PMT -cliënt

 

“Psychomotor … laat het lichaam zeggen welke spraak te vaak niet kan uiten.”

Een PMT-cliënt

 

“Psychomotor is de beste methode die ik heb gevonden om mensen te leren om met zichzelf te leven, met elkaar, in vrede, met vreugde en met voortdurende groei. “-

Een PMT-klant”

 

Psychomotorische therapie is opmerkelijk werk. Het heeft me geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen als een creatief kunstenaar en – misschien nog belangrijker – meer op mijn gemak met wie ik ben als een mens. “

Een PMT-klant

 

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

Johan Persyn

 

Aanverwante teksten

Psychomotorische therapie in de praktijk ervaringsgericht behandelen door vaktherapeuten

Psychomotorische therapie lichaams- en bewegingsgerichte interventies in de GGZ

Themata uit de psychomotorische therapie Boek 22

Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training

(Psycho)motorische begeleiding bij kinderen een praktische gids bij de proces- en taakgerichte interventie

Traumasporen het herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringen

https://johanpersyn.blog/2017/06/28/een-coach-of-therapeut-gespecialiseerd-in-narcistisch-misbruik/

Deel uw gedachten met ons want samen kunnen we opzettelijk de wereld verrijken door waarde aan elkaar toe te voegen.