Mijn ervaring met PMT (psychomotorische therapie) – @dsmmeisjes

Psychomotorische therapie.

 

PMT, misschien ken je het al, misschien nog niet. In deze blog vertel ik over mijn ervaringen met  psychomotorische therapie, afgekort PMT.

Dit artikel is niet bedoeld om te diagnosticeren of een gids te zijn voor zelfdiagnoses. Het enige doel van dit artikel is strikt voor leerzame doeleinden. Mijn doel is om de lezer te laten nadenken om schadelijke individuen beter te vermijden en de mogelijkheden voor therapieën.

voor narcisme.blog

Bron:

Mijn ervaring met PMT (psychomotorische therapie) – @dsmmeisjes

 

 

Wat is psychomotorische therapie?

 

Het psychomotorische domein betreft de bewegingen die een persoon maakt als een uitdrukking van de relatie tussen lichaam, geest en emoties. Psychomotorische therapie wordt voornamelijk gebruikt voor kinderen en jongeren die opvallende patronen van beweging en gedrag vertonen.

Beweging, muziek en creatieve media worden allemaal op een speelse manier gebruikt om motorische en interpersoonlijke problemen aan te pakken.

 

Psychomotorische therapie (PMT) is geïndiceerd wanneer er een interactie is tussen psychosociale en fysieke problemen.

 

Het is een gebruikelijke therapiemethode in instituten voor geestelijke gezondheidszorg. Psychomotorische therapeuten gebruiken verschillende lichaamsgerichte technieken afhankelijk van de vraag van de cliënt.

Ze werken met ademhalen, ontspanning, houding, lichaamstaal, grenzen, expressie, empowerment en non-verbale communicatie om psychosociaal welzijn te verbeteren.

Het is niet alleen effectief bij het verminderen van stresssymptomen, maar werkt ook aan de oorspronkelijke oorzaken, gebruikmakend van de informatie van je eigen lichaam. De cliënt kan worden geholpen zich comfortabeler te voelen met zijn / haar lichaam en in contact te staan.

 

psychomotorische therapie duw en trek behandeling door de narcist(e)
klik op de foto voor meer info

 

De oefeningen hebben soms een trainingskarakter en kunnen ook verkennend of ondersteunend zijn.

Veel traumatische of vroeg pijnlijke ervaringen zijn moeilijk te wijzigen met verbale therapieën alleen … Het idee van PMT is dat mensen daadwerkelijk somatische staten kunnen verwerken en oude pijn kunnen verdragen op een manier dat ze ze niet steeds opnieuw hoeven te beleven.

Maar kunnen openstaan voor het bevredigen van nieuwe ervaringen en vrijer zijn om aandacht te schenken aan het heden in plaats van vast te houden aan het verleden. “Bessel van der Kolk, MD, directeur, HRI Trauma Center, Boston, Massachusetts.

 

 

Andere ervaringen met PMT.

De beperkingen van praattherapie.

 

Veel mensen die met zelfs de beste conventionele praattherapie hebben gewerkt, merken dat ze nog steeds worden geplaagd door slepende problemen in de manier waarop ze reageren op crisis, intimiteit, kansen voor succes en zelfzorgkwesties.

In een veilige, warme en ondersteunende omgeving, maakt dit werk het mogelijk om in contact te komen met traumatische herinneringen die aan de basis liggen van deze problemen en om een precieze healingervaring te creëren om ze aan te pakken — het heeft het verschil voor mij gemaakt. “

Een PMT cliënt

“Psychomotorisch laat het lichaam zeggen welke spraak het vaak niet kan uiten.”

Een PMT- cliënt

“Psychomotoriek is de beste methode die ik heb gevonden om mensen te leren om met zichzelf te leven, met elkaar, in vrede, met vreugde en met voortdurende groei. “-

Een PMT-klant”

Psychomotorische therapie is opmerkelijk werk. Het heeft me geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen als een creatief kunstenaar en — misschien nog belangrijker — meer op mijn gemak met wie ik ben als een mens.

Een PMT-klant

bos in de sneeuw voor narcisme.blog

Als u dankzij deze post meer inzicht hebt gevonden, vergeet dan niet om te reageren, commentaar te geven en te delen.

 

Ik wil je uitnodigen om je oude relatiepatronen en trauma’s te helen. Zo ben je niet langer vatbaar voor een verwoestende relatie met een vals zelf.

Ook, zodat je vrij en zelfverzekerd genoeg kunt zijn om de liefdespatronen in je leven te maken die bevredigend en gezond voor je zullen zijn.

Je kunt dit proces vandaag beginnen door onze website te volgen. Onze website bevat ook veel inzichten van mijn mentor Melanie Tonia Evans met de supertool Quanta Freedom Healing en een reeks veelomvattende e-boeken en nog veel meer.

Ik zou graag willen dat je naar beneden scrolt en met mij je gedachten over de aflevering van vandaag deelt.

Dus, tot de volgende keer blijf glimlachen, blijf genezen en blijf gedijen, omdat er niets anders te doen is.

 

Aanverwante teksten.

 

Psychomotorische therapie in de praktijk ervaringsgericht behandelen door vaktherapeuten

Psychomotorische therapie in de praktijk ervaringsgericht behandelen door vaktherapeuten.

 

Psychomotorische therapie lichaams- en bewegingsgerichte interventies in de GGZ

Psychomotorische therapie lichaams- en bewegingsgerichte interventies in de GGZ.

 

Themata uit de psychomotorische therapie Boek 22

Themata uit de psychomotorische therapie Boek 22.

 

Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training.

Inspanningsfysiologie, oefentherapie en training

 

(Psycho)motorische begeleiding bij kinderen een praktische gids bij de proces- en taakgerichte interventie.

 

foto cover boek Traumasporen het herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringen

Traumasporen. Het herstel van lichaam, brein en geest na overweldigende ervaringen.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Klik voor meer info

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”.

Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Geef een reactie, vraag of antwoord.