Categorieën
Boeken CD DVD Recent

Meer over mind-games

Wanneer we Gerry en Holly voor het eerst ontmoeten, zijn zij verwikkeld in een flinke ruzie. Holly verwijt Gerry dat hij haar moeder Patricia heeft verteld dat zij degene is die wilde wachten met kinderen.

P.S. I Love You

Gerry maakt een grapje van de situatie door een komische striptease uit te voeren. Gerry en Holly zijn voor elkaar bestemd, ondanks hun meningsverschillen.

Eén jaar later. Een groep mensen heeft zich verzameld in een buurtkroeg. In eerste instantie lijkt het om een feest te gaan, maar de sfeer is daarvoor te somber: het is een herdenking voor de overleden Gerry.

Holly is kapot van het overlijden van Gerry, en kan zelfs weken na de begrafenis de moed niet opbrengen om de deur uit te gaan.

Telefoontjes worden niet beantwoord en afwas stapelt zich op totdat Holly een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco-outfit kopen.

Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal nauwkeurig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you…

Shutter Island

Memento

Na de moord op zijn vrouw lijdt Leonard Shelby aan korte termijngeheugenverlies Hij moet overal aantekeningen en foto´s van maken om zo te kunnen onthouden wat hij doet en wie hij al ontmoet heeft.

Tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn vrouw, gaat hij zelfs zover dat hij zijn lichaam met tatoeages en geschreven teksten als notitieblok gebruikt. Memento begint waar het plot eindigt.

Scène voor scène wordt het verhaal herleid naar het begin. Als het laatste puzzelstukje op zijn plaats valt, komt Leonard tot een verbijsterende ontdekking.

Die welle

Sherlock Holmes 1 & 2

Funny Games U.S.

Een koppel krijgt na aankomst op hun buitenverblijf vreemd bezoek van twee jongens in tenniskleding. Snel wordt duidelijk dat de knapen niet bepaald nobele bedoelingen hebben. Ze houden het koppel en hun zoontje gegijzeld en spelen zogenaamde ‘Funny Games’ met hen….

Ondervind je gedachtecontrole? Hersenspoeling?

Gevolgen van narcisme veranderen. Een isolerende ervaring.

Narcistische moeder gedragspatroon herkennen en herstellen.

Het controleer mij syndroom van het slachtoffer van de narcist.

het omgaan met een narcistische ouder

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren