Methode dat een licht narcistisch persoon zichzelf kan genezen?

luisteren kan een narcist helpen. Diegenen die worstelen met narcisme hebben een grandioze gevoel van zichzelf.

Narcisme zit in de lift.

De afgelopen tien jaar hebben psychologen nauwkeurig bestudeerd dat er een stijgende trend van narcisme is  in onze cultuur, vooral onder jongeren. De toename van anabolica bij fitness jongeren is daar een symptoom van.

Het aantal mensen dat gediagnosticeerd wordt met narcistische persoonlijkheidsstoornis groeit exponentieel. In feite vinden veel onderzoekers dat er een narcistische epidemie uitgebroken is.

Degenen die worstelen met narcisme hebben een grandioos gevoel van zichzelf.

Narcisten geloven dat ze speciaal zijn. Ze dichten zichzelf een titel toe. Narcisten vinden dat ze meer verdienen aan waardering, respect, begrip en geduld dan alle anderen om hen heen.  Terwijl overschrijden ze zelf grenzen van niet- respectvol gedrag.

Ze nemen acties om zichzelf, hun lichaam en hun ego te verbeteren.

Dat is op zich niet slecht. Maar ze doen het in overdreven mate. Daarbij is het een masker die net overeenkomt met de werkelijke inhoud.

Ze besteden enorm veel tijd aan alles wat de perceptie van hun imago kan verbeteren.

(hun uiterlijk, hun kledij, hun wagen(s), hun foto’s op de sociale media)

Hun vriendschappen zijn er om hun eigen waarde, niet de anderen te verbeteren.

Ze zijn navelstaarders, altijd vragen ze, “wat is er in voor mij?”, en als dat niet genoeg is, wordt de vriendschap vijandschap.

Misschien ken je iemand als deze. Ik wel, een paar zelfs.

Misschien bent u iemand als dit. (hoewel grappig genoeg  waarschijnlijk zul je dat niet toegeven).

Maar sommigen doen dat wel, omdat ze er prat opgaan. En dat is typisch narcistisch.

Ironisch genoeg lijkt het keer op keer de narcisten die gevangen zijn in een onontwarbaar web van zelf-absorptie, ook enorm te worstelen met onzekerheid, angst, depressie, geweld en zelfhaat.

Dit is zowel een individuele, culturele als sociale ziekte.

Zelfs als de meesten van ons niet een volwaardige persoonlijkheidsstoornis hebben, dan is er diep van binnen, enkele narcistische gedragingen in ons. (We zitten met vlooien!)

Gewoon als we scrollen door onze sociale media berichten zal dat ons tonen hoezeer we met ons imago bezig zijn, en hoe vals het is.

Maar er kan een tegengif zijn.

In het recente HBO hitserie “, bespreekt Gabriel Byrne zijn rol als psychotherapeut.

Hij merkt op: “Luisteren, denk ik, is een van de meest diepgaande complimenten die je aan een andere persoon kunt geven.

Echt luisteren en te laten voelen dat je geluisterd hebt, is een diep menselijke behoefte vervullen.”

Dit bewustzijn van luisteren is een daad van empathie.

Het horen van het verhaal van een ander mens, en diep te luisteren naar dat verhaal, is een daad van mededogen, altruïsme, en liefde. Het gaat om jezelf te verliezen. We ervaren van een “plaatsvervangende introspectie” in het leven van een ander mens.

Om echt een verhaal te horen is een daad van empathie.

Neurologische studies tonen aan dat altruïsme eigenlijk een biologische reactie is die in de hersenen diep geconnecteerd is. Dit is minder het geval bij een narcist. En ‘meer of minder volgens de graad van narcisme.

(geïmplementeerd in de vorm van permanente elektronische circuits)

In feite zullen daden van vrijgevigheid, empathie, of altruïsme het licht van een diepgaand deel van de hersenen die meestal wordt geassocieerd met plezierige acties zoals lekker te eten of seks oplichten.

Narcisten zouden eigenlijk kunnen genezen  van hun narcisme als de narcisten een begin maken met altruïstische daden en empathisch luisteren.

Dat zou een wonder zijn. Dit is niet bedoeld om hoop te geven aan zijn slachtoffers.

Ik ken alleen maar één voorbeeld van iemand die kon luisteren en door zijn luisteren iemand onmiddellijk genezen kon. Jezus.

Een geslaagde gesprekstherapie duurt meestal meerdere sessies. Ik weet niet wat jou betreft, maar het is mogelijk om de vaardigheid, de overtuigingen en de juiste houding die bij goed luisteren en empathisch vermogen te ontwikkelen.

Wat ik wil zeggen is dat uw tendens om zich als een narcist te gedragen zal afnemen als je begint diep te luisteren naar andere mensen.

Leren luisteren naar gesprekken van bijvoorbeeld Nick Vujicic 

Dus als je begint te vrezen dat je een beetje te egocentrisch bent,  luister naar anderen.  Denk na  over anderen in de plaats van egocentrisch te zijn. Geef gul van wat je hebt.

Ironisch genoeg, bij de bestrijding van narcisme door empathie, is de persoon die al lange tijd last ondervindt van narcisme in feite de grootste winnaar — hij krijgt een aangename biologische reactie wanneer hij gericht is op anderen.

Een behandeling voor hun narcisme.

We hebben allemaal te winnen als we luisteren en altruïstisch handelen.

Of het nu door een goed doel, het opleiden van anderen, of voorspraak is, uw acties voor anderen daar profiteert niet alleen uw gesprekspartner van. Uiteindelijk is het ook in uw eigen voordeel.

Het uitbrengen van onze stem voor de gezondheid en hoop voor anderen betekent een betere gezondheid en hoop voor iedereen.

Aanverwante teksten.

Het miskende kind in onszelf.

Wij – zij gaat de wereld aan narcisme ten onder?

Het drama van het begaafde kind een studie over het narcisme.

Sigmund weet wel raad met narcisten en wat ook zo bijzonder aan mij is…

Twee gezichten psychologische en pastorale handreiking bij narcisme.

Het Miskende Kind In Onszelf invloeden van de kindertijd op het latere leven.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%