Jezus die redt.

Jezus redt is wellicht een populaire bumpersticker en zal voor velen verschillende betekenissen hebben. Ik ga hier getuigen wat Jezus redt voor mij betekent.

De naam Jezus die redt die de engel had genoemd was niet vreemd in die tijd.

In het kerst verhaal van Lucas vers 21 horen we Toen er acht dagen verstreken waren en hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus, die de engel had genoemd nog voordat hij in de schoot van zijn moeder was ontvangen.

De betekenis van die naam is redder. En enkele synoniemen van redder: bevrijder, heiland, helper, verlosser, zaligmaker.

Inderdaad, iedereen wordt geboren voordat hij sterft, maar ben je daarom een Jezus die redt?

Er komt waarschijnlijk geen kerstverhaal over Bart, Theo, Tom of  Jan en Piet.

En dan nog veel kans dat het vals zal zijn. Misschien is er zelfs een DNA-test nodig.

Toch de meesten die hier aanwezig zijn houden de geboorte van onze kinderen meestal wel in vriendenkring in herinnering. Lucas doet dat niet over zijn held.

Omdat Jezus die redt, daarom vieren we nu nog kerst.

Want er is een licht in Jezus leven tot en met zijn opstanding uit de dood. Ook heeft Jezus aan ons licht wanneer we brood breken en wijn schenken straks voor iedereen.

Hij die zovelen gered heeft en dat nog altijd doet door zijn voorbeeld. Lucas kon het niet geweten hebben toen hij die woorden schreef.

Met andere woorden wanneer Jezus niet was opgestaan en verschenen aan zijn discipelen dan zouden wij hier niet staan in een kerstviering. Hoeveel mensen Hij ondertussen heeft gered kunnen we zelf ook niet volledig begrijpen. Maar dat hij Jezus wordt genoemd kan geen toeval zijn.

Jezus leven leert ons onze eigen medeplichtigheid in het duister te zien, niet als een bliksemschicht. Niet als een rechter die ons beschuldigt. Lucas verrijkt met zijn kerstverhaal ons inzicht over de Redder de opstanding en verrijzenis want Voor God bestaat de dood niet en God heeft ons nodig.

Jezus die redt ons van ons onvermogen om de vervulling van Gods schepping te zijn als mens, als gemeenschap en als samenleving. Zonder dat allen zijn voorbeeld volgen kunnen we het niet toch?

Zonder Kerst zou Jezus geen redder zijn nu en voor altijd. Met alle respect voor hulpverleners en leerkrachten, maar Jezus is nog veel meer voor zovelen vroeger nu en morgen.

Hij heeft de kracht van iemand die enorm liefheeft en daardoor redt want Hij heeft ons nodig. Het is een licht waardoor we even nog kunnen zien in de toekomst, in alle omstandigheden en in iedereen, ook onszelf.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%