Jezus die redt.

Jezus redt is wellicht een populaire bumpersticker en zal voor velen verschillende betekenissen hebben. Ik ga hier getuigen wat Jezus redt voor mij betekent.

 

De naam Jezus die redt die de engel had genoemd was niet vreemd in die tijd.

In het kerst verhaal van Lucas vers 21 horen we Toen er acht dagen verstreken waren en hij besneden zou worden, kreeg hij de naam Jezus, die de engel had genoemd nog voordat hij in de schoot van zijn moeder was ontvangen.

De betekenis van die naam is redder. En enkele synoniemen van redder: bevrijder, heiland, helper, verlosser, zaligmaker.

Inderdaad, iedereen wordt geboren voordat hij sterft, maar ben je daarom een Jezus die redt?

Er komt waarschijnlijk geen kerstverhaal over Bart, Theo, Tom of  Jan en Piet.

En dan nog veel kans dat het vals zal zijn. Misschien is er zelfs een DNA-test nodig.

Toch de meesten die hier aanwezig zijn houden de geboorte van onze kinderen meestal wel in vriendenkring in herinnering. Lucas doet dat niet over zijn held.

Omdat Jezus die redt, daarom vieren we nu nog kerst.

Want er is een licht in Jezus leven tot en met zijn opstanding uit de dood. Ook heeft Jezus aan ons licht wanneer we brood breken en wijn schenken straks voor iedereen.

Hij die zovelen gered heeft en dat nog altijd doet door zijn voorbeeld. Lucas kon het niet geweten hebben toen hij die woorden schreef.

Met andere woorden wanneer Jezus niet was opgestaan en verschenen aan zijn discipelen dan zouden wij hier niet staan in een kerstviering. Hoeveel mensen Hij ondertussen heeft gered kunnen we zelf ook niet volledig begrijpen. Maar dat hij Jezus wordt genoemd kan geen toeval zijn.

Jezus leven leert ons onze eigen medeplichtigheid in het duister te zien, niet als een bliksemschicht. Niet als een rechter die ons beschuldigt. Lucas verrijkt met zijn kerstverhaal ons inzicht over de Redder de opstanding en verrijzenis want Voor God bestaat de dood niet en God heeft ons nodig.

 

Jezus die redt ons van ons onvermogen om de vervulling van Gods schepping te zijn als mens, als gemeenschap en als samenleving. Zonder dat allen zijn voorbeeld volgen kunnen we het niet toch?

Zonder Kerst zou Jezus geen redder zijn nu en voor altijd. Met alle respect voor hulpverleners en leerkrachten, maar Jezus is nog veel meer voor zovelen vroeger nu en morgen.

Hij heeft de kracht van iemand die enorm liefheeft en daardoor redt want Hij heeft ons nodig. Het is een licht waardoor we even nog kunnen zien in de toekomst, in alle omstandigheden en in iedereen, ook onszelf.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik wil je gewoon laten weten dat dit je laatste kans is om met ons mee te doen aan de eendaagse interactieve workshop You Can Thrive After Narcissistic Abuse dit weekend.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Klik voor meer info

Als je “narcistische” relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan dit hele dag “healing event”.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

Wanneer je nu inschrijft krijg je bovendien de “50 Traits of a Narcissist Checklist” zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.