Hoe moet het verder met de ouder van kinderen met een narcist? Deel 2b

Hoe moet het verder met de ouder van kinderen met een narcist? Deel 2b

Je gaat niet plooien, maar je wordt onbreekbaar.

Je kunt er een patat opgeven als je niet doet wat niet werkt en doet wat moet. Wat je zal doen, is mij een persoonlijke boodschap zenden met de vragen die je nog hebt over je specifieke situatie wanneer je de informatie in dit artikel grondig hebt doorgenomen over de ouder van kinderen met een narcist. Maar het eerste wat ik je zal suggereren, is te beseffen dat je maar één optie hebt en dat is de band te ontwikkelen met je kinderen van onvoorwaardelijke liefde.

Mislukken mijn vriend kan niet in ons DNA zitten.

Ik beloof het je. Als je al tot hier gelezen hebt moet je je niet meer de vraag stellen of je hebt wat nodig is om te bereiken wat je wilt op een hoog niveau. We voorspellen je dat je niet de eerste de beste persoon bent die denkt dat hij of zij niet het nodige doet. Jij doet me verwachten dat je niet de eerste de beste persoon bent die denkt dat zijn verstand zal ontploffen en compleet is overweldigd en toch het onmogelijke klaar speelt.

Luister naar me. Diegenen die zichzelf kunnen pushen, motiveren wat ook de storm is die in hun leven verschijnt, zijn een kleine minderheid. Het is maar een klein percentage die tot hier geraakt. Het zijn diegenen die als ouder zullen doorbreken ondanks de acties van de narcistische ouder.

Zij zullen hun doelen bereiken, en hun droom van een creatief leven met hun kinderen zal realiteit worden.

De realiteit is deze. Je werd geboren met alles wat nodig is om je kinderen graag te zien, ondanks hun narcistische ouder. En die liefde zullen je kinderen vroeg of laat ontvangen. Niets is in staat om dat te weerstaan. Die waarheid is sterker dan de leugen van de narcist(e).

Je bent geboren met alles wat je nodig hebt om te begrijpen wat in je situatie gebeurt en je te laten leiden door je intuïtie, terwijl je bovendien de nodige kennis op doet en je jezelf in contact brengt met gelijkgezinden en met mensen met ervaring in deze materie.

Je bent geboren met alles wat nodig is om te voorkomen dat je angst je verlamt die kan opsteken wanneer je bent geconfronteerd met een nieuwe situatie terwijl je werkt aan je levenslange hoop, droom en aspiraties.

Ik geloof echt in mijn favoriete gezegde als je dat nog niet zou weten wat dat is: hard werken zal het mogelijk maken. Zoals je je kinderen niet aan hun lot wil overlaten zal je nooit jouw focus verliezen en we zijn woedend wanneer iemand ons probeert te vertellen dat je je het jezelf te moeilijk maakt. Dat je aan alles niet zo zwaar zou mogen tillen.

We weten namelijk dat er geen gemakkelijk weg is als je kinderen een narcistische ouder hebben.

Want als het zo gemakkelijk zou zijn dan zou iedere ouder slagen om een goede band met zijn kinderen te ontwikkelen.

Dat is de reden waarom je hun onwetendheid moet vermijden en terug aan het werk gaan met denken, studeren en toepassen zodat we nog beter begrijpen wat we kunnen doen omdat wij beseffen dat wat je in jezelf stopt, ook zijn invloed heeft op je kinderen, en op ons en hun hart en dat er niet kan uitkomen wat er niet in zit.

Als ze geen goed voorbeeld hebben zullen ze even leeg en stuurloos zijn als de narcistische ouder.

Dat is dan ook de reden waarom we de artikels grondig lezen en de audio’s grondig beluisteren. We zijn er met ons volledige hart, verstand en ziel bij om de tips die je krijgt uit te werken. Omdat we dat allemaal doen, kunnen we geloven dat het zal goed komen, en kunnen we slapen als een baby.

We hebben ons met heel ons wezen ingezet, iets wat de narcist(e) niet zal doen, vroeg of laat komt het tevoorschijn dat hij of zij alleen maar een narcistische bedoeling had, in weerwil van leugens en acteertalent.

Daarom kunnen we zeker zijn dat het vroeg of laat zal lukken wat jij wenst voor het welzijn van jouw kinderen.

Na al het harde werk en onze emotionele discipline, de studie, de tranen en het zweet, en soms het mislukken, is het nodig dat je luistert naar me en dat je het nooit meer vergeet.

Je mislukt nooit, als je alles met liefde doet, dan verlies je nooit, je leert alleen bij.

En je mislukt soms wanneer je het minst verwacht. Dat is een deel van het proces. Dat is het moment dat je tegen jezelf moet zeggen dat omwille van die mislukking dat je bent wijzer geworden dat je slimmer geworden bent. Dat je sterker bent. En nog meer gemotiveerd dan ooit. Dat zeg ik maar omdat je het je zou herinneren, komende van een vriend. Heb je dat begrepen.

Je werd geboren om spectaculair te zijn, niet om uitgebuit te worden door een narcist(e).

Dat is de reden waarom ik het nodig vind dat je over de hindernissen heen gaat. Ik wil dat je rond de valkuilen gaat. Ik vind het nodig dat je in gaat tegen de weerstand omdat de slapende vulkaan van je liefde die binnenin je leeft wacht tot dat jij de toelating geeft om te exploderen.

Slachtoffers van narcisten vragen zich altijd af wat de volgende stap in hun leven is. Dan zeg ik dat het een beetje gelijk een doolhof is, begrijp je?

Wanneer je een bepaalde toegang volgt en je opent een deur dan weet je niet of het een dode straat is of niet. Mensen willen dan eens wat rusten en dat is waar de verspilling van tijd zich ontwikkelt. Je kunt alleen maar weten wat werkt wanneer je het ook probeert om te doen.

Je moet niet blijven studeren, je moet niet blijven piekeren, je moet vooral actie ontwikkelen. Als je uit dat doolhof wil komen moet je vooral veel stappen doen, observeren en onthouden en verder actie ondernemen.

Belangrijk is dat alle pijn in je lichaam als trauma gestockeerd verdwijnt en licht wordt. De relatie met de narcist(e) kan in de afgelopen jaren jou zo gefrustreerd hebben dat je een complex trauma hebt. Je dient dat te genezen wil je je 100% kunnen inzetten voor je kinderen.

Gezien je kinderen een tijd bij de narcist(e) doorbrengen kunnen ze daar trauma oplopen. Als jij weet hoe je dat kunt helen, kun je dat ook bij je kinderen. Dan is het zeker belangrijk dat je weet hoe je al jouw kwetsuren geneest.

Wat is de snelste manier om uit het doolhof te komen?

Kleine en standvastige resultaten. Altijd een stap dichter bij de uitgang.

Ik denk dat het opzetten van dagelijkse routines, zeker omdat kinderen ook structuur nodig hebben en het narcistische gezin alleen chaos schept zeer belangrijk is.

Het is belangrijk zowel voor je geestelijke als fysieke gezondheid te zorgen en daar voor afwisselende oefeningen te doen en alle tijdverspilling te vermijden.

Als je wilt slagen met jouw gezin dan zal je er tijd moeten in stoppen, ook al heb je een vroege morgen routine waar je eventueel kunt fysieke oefeningen doen.

Deze kleine dagelijkse verbeteringen door de oefeningen toe te passen dat we voorstellen zullen als ze lang genoeg worden toegepast tot verrassende resultaten leiden.

Het komt altijd op hetzelfde neer wat je ook wilt bereiken en dus ook als je de beste ouder wilt worden voor je kinderen.

ouder van kinderen met een narcist
Wat doe je met Zelf-Sabotage? Is dat niet de demon van je leven? DL2

Je zult daaraan hard moeten werken.

Er zijn geen uitzonderingen. Als je dieper in gaat op dit onderwerp, zal je beseffen dat hard werken de prijs is dat je moet betalen om iets te bereiken in dit leven. Je kunt niemand opnoemen die resultaten behaalt en niet hard werkt.

Er zijn geen mensen, behalve deze die het krijgen van mama en papa, en die zonder werken in iets succes behalen. Daarbij heb je het gepaste netwerk nodig.

En dat is ook zo voor de beste ouder worden.  Het is hard werken om creatief te blijven en als je goede resultaten haalt met je kinderen dan zal dat alleen zijn, omdat je er een grote hoeveelheid werk in hebt gestoken.

Wat is de belangrijkste sleutel om resultaten te behalen?

Ik denk dat het een groot verlangen is, en niet tevreden zijn. Het is een groot verlangen dat niet weg gaat, om te groeien, om te geven, om te dienen, om te leren, een groot verlangen om doorbraken te krijgen.

De meeste mensen hebben een groot verlangen totdat ze een bepaalde hoeveel geld hebben verdiend en dan gaan ze rusten en daar is niets verkeerd mee, maar dat kun je niet toepassen op de manier hoe je zal omgaan met je kinderen als ze ook nog een narcistische ouder hebben.

De acties die je moet ondernemen om je kinderen in de goede richting te houden, die kun je niet zomaar stoppen.

Het gaat over je persoonlijke ontwikkeling als ouder. Dat gaat voldoende tegengewicht moeten bieden aan de narcistische ouder. Mensen groeien en dan hebben ze een uitstraling, of ze gaan er op achteruit en dan zorgen ze voor donkerte. Mensen vragen me wat er moet gedaan worden om in zo’n situatie gelukkig te zijn? Daar is maar 1 woord dat als antwoord kan dienen en het is vooruitgang.

Vooruitgang boeken is een blijvend doel want een afzonderlijk doel bereiken duurt maar een tijdje. Een week, een maand of drie maanden. Dan moet er weer een ander doel komen en de reden daarvoor is omdat je moet groeien.

Stel je een gesprek voor met je toekomstige zelf, denk erop hoe je zult zijn binnen 20 jaar.

Stel je voor dat jouw toekomstige zelf  aan je voordeur staat.  Dat het sterker is dat het verstandiger is. Dat het veel meer wijsheid heeft, een betere gezondheid, en gelukkiger. En dat toekomstige zelf kijkt naar het leven dat je nu hebt.

En kijk je in de ogen om je advies te kunnen geven. Het zal je vertellen wat je moet stoppen, wat je moet starten. Wat zou het eerste zijn dat je toekomstige zelf je nu zou vertellen dat je moet doen?

Zet een stap terug en denk eens na van wie we allemaal houden in de wereld.

Dat zijn allemaal mensen die het systeem hebben veranderd. De meeste van onze idolen begonnen aan hun ontwikkeling toen ze 5 jaar waren. Dat zijn mensen die elke dag uren oefenden in de morgen. Het is altijd zo, ze werkten heel hard van in de vroege uurtjes.

99% van de mensen die nu dit artikel lezen zijn nog veel te veel in het midden van hun mogelijkheden. Ze  slenteren en denken obsessief na over wat de narcist kan doen.

Waar ze beter aan denken is wat zijzelf moeten doen.

Heb je nog enkele suggesties?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees