Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Uw genezingsproces van een toxische relatie verandert uw relaties.

Ten eerste, worden we geroepen om te genezen als we er klaar voor zijn. Dan kan uw genezingsproces starten. Als je die “stem die roept” niet hoort dan dringt nieuwe informatie niet bij uw binnen. Kortom, er is stilte nodig.

Dit is een moment van genade, wat heel moeilijk is om te horen als je verslaafd bent. Als je daaraan niets verandert kan uw genezingsproces niet starten. Soms lukt het niet onmiddellijk omdat je te veel ineens wilt veranderen. En dan komt er als je in kleine stapjes werkt een “aha”- moment.

Langzaamaan gaan we anders denken.

Ten tweede observeren we onze patronen. Ook is er de confrontatie met ons onopgeloste trauma. Vervolgens dienen we ons perspectief in twijfel te trekken en nieuwe informatie in ons op te nemen. Trouwens, dat is niet gemakkelijk.

info over NARP

Dan gaat u de coconfase in van uw genezingsproces.

Je wilt alleen zijn. We willen small talk en oppervlakkige gesprekken vermijden. Bovendien wil je dieper gaan in de gesprekken. Dit is de ziel die zoekt wat ze altijd zoekt: volledig uitdrukken als ons authentieke zelf.

Terwijl we dit doen, zijn onze relaties het eerste waar we ons van bewust worden. Hoe beïnvloeden onze relaties ons? Hebben we verbinding of hebben we die niet? Hoe is de energie van de mensen die het dichtst bij ons staan? En welke kleine stappen kan ik zelf veranderen?

Ons genezingsproces kan andere mensen triggeren.

Onze nieuwe grenzen die we trekken kunnen ze in de war brengen. Naarmate we bewuster worden en keuzes maken die meer op één lijn liggen, kunnen we ons bewust worden van de realiteit dat veel van onze relaties niet langer op één lijn liggen voor ons welzijn.

Sommigen zullen veel narcistische kenmerken ontdekken. Soms ook zo’n kenmerken bij zichzelf. Maar je wordt geroepen om te genezen. Je wordt geroepen om een gezonde relatie te hebben met onszelf en met anderen.

Terwijl we transformeren gedurende het genezingsproces, veranderen onze relaties ook.

Dit kan betekenen dat sommige relaties eindigen. Dit kan betekenen dat er meer afstand is en dat is oké. Groei betekent dat we de eerdere versies van onszelf en de relaties we in die de vorige versie hadden ontgroeien.

Dit is geen morele tekortkoming, het maakt deel uit van onze evolutie.

Hoe zijn uw relaties veranderd tijdens uw genezingsproces?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Voeg je bij 4.587 andere abonnees