Feiten over een narcistisch mens

Feiten over een narcistisch mens

Narcistisch misbruik door een narcistisch mens kan zoveel verlies, pijn en vernietiging veroorzaken in elk deel van je wereld. Als je misbruikt bent door een narcistisch persoon voel je dat op je gezondheid, je rijkdom, je geestelijke gezondheid, je familie, je carrière … alles. 

De internationale expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik, Melanie Tonia Evans, schat dat tot 16% van de samenleving ernstig narcistisch is. Dit is bijna 1 op de 6 mensen. 

Melanie is van mening dat dit een veel nauwkeurigere beoordeling is dan de slechts 1% die soms wordt genoemd. 

De meeste mensen die door narcistisch misbruik gaan, erkennen niet eens dat dit is wat er gebeurt. Ze kunnen zich aanvankelijk niet eens voorstellen hoe wijdverbreid dit probleem is. 

narcistische mens
Groeitaak

Als je in je leven te maken hebt gehad met misbruik door een narcist, heb je waarschijnlijk met het volgende te maken gehad:

Deze persoon heeft nooit spijt en geeft jou altijd de schuld van problemen in zijn of haar leven. 

Je hebt altijd het gevoel dat je deze persoon een plezier moet doen. Dat voelt als op eieren lopen en ongelooflijk uitputtend is. 

Deze persoon kan het ene moment charmant en liefdevol zijn en je het volgende met minachting en minachting behandelen. 

Ze zijn vaak kritisch, verbaal grof en zelfs wreed. 

Je hebt ze betrapt op leugens en mogelijk op bedrog. 

Als je het aangedurfd hebt om ze in twijfel te trekken of te confronteren, ben je besmeurd en in diskrediet gebracht. 

Je bent aan de ontvangende kant van afschuwelijk gedrag geweest dat schadelijk is voor u en uw hulpbronnen.

Wat zou het percentage volgens jou zijn in de samenleving dat ernstig narcistisch is? Laat het ons weten in de commentaren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Geplaatst

in

door

Reacties

Eén reactie op “Feiten over een narcistisch mens”

  1. M. avatar
    M.

    Volgens Jan Storms is 6% van de mens psychopaat. Psychopathie is een ernstige vorm van narcisme. Ik schat dat op 12%. Klopt dat enigszins? Volgens mij is het een epidemie…..

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees