Categorieën
Boeken CD DVD Nederland België Nederlandstalig therapie - coaching - hulpverlening

Een coach of therapeut gespecialiseerd in narcistisch misbruik.

Een coach of therapeut gespecialiseerd in narcistisch misbruik

Bestel het werkboek narcisme van Iris Koops

Mocht je jezelf herkennen in narcistische mishandeling dan raad ik de boeken van Iris Koops aan.

Je vindt via het werkboek narcisme daarin hulpbegeleiding. Door die begeleiding kun je je losmaken van de destructieve relatie. Ook de gevolgen en invloed die het voor jou heeft, wordt besproken.

Daarom raad ik Iris Koops aan.  Je hebt altijd eerst het werkboek narcisme nodig. Hiermee krijg je belangrijke inzichten over narcisme.

Daardoor ga je de diepere effecten van narcistische mishandeling op jezelf herkennen. Door het toepassen van het werkboek kun je het herstelproces al in gang zetten. Het werkboek narcisme is dus onmisbaar.

Mocht je hierna behoefte hebben aan praktische handvatten om je herstel te bevorderen dan kan een workshop van Iris Koops ook helpen.

Heel speciaal is het om lotgenoten te ontmoeten.  Als je dat verkiest, is deelname aan een workshop zeker een optie. Er is ruimte voor jouw verhaal.

In de workshops van Iris Koops is het groepsgewijs. Dit betekent dat de individuele aandacht beperkt is. De workshop kan niet gezien worden als vervanging van therapie

Wil je het losmakingsproces diepgaand in gang zetten dan is individuele begeleiding aan te bevelen?

Door individuele begeleiding kunnen de diepere lagen van het onbewuste worden meegenomen. Narcistische mishandeling heeft een enorm effect op het onderbewustzijn.

Wordt jouw leven nog dagelijks beheerst door de invloed van de narcistische mishandeling? Dan zul je je ook die diepe lagen moeten aanspreken. Een workshop kan hier niet aan voldoen. Dan dien je een professionele therapeute te vinden.

Hulp van coach of therapeut.

De invloed van narcistische mishandeling is vaak enorm, en wellicht heb je hulp nodig van iemand die het herstelproces kent en je hierin kan begeleiden. Ook kan het zijn dat je gewoon praktische vragen hebt.

Vragen  zoals “ik wil scheiden van mijn narcistische partner, hoe moet ik dit aanpakken”? Doordat narcistische mishandeling zo ingrijpt op alle aspecten in je leven, kan het heel prettig zijn om ook over de praktische kanten adviezen te krijgen.

Die vind je dus ook in het werkboek narcisme van Iris Koops.  De eerste stap naar jouw herstel is het lezen van het werkboek narcisme. Via dit werkboek van Iris Koops vergaar je onmisbare basiskennis. Alle begeleiding hierna bouwt hier effectief op verder.

Kies je eigen coach of therapeut met kennis van psychologie of orthopedagogie.

Er is een netwerk van coaches en therapeuten die zich via Iris Koops hebben gespecialiseerd in de gevolgen van narcistische mishandeling. Ditzelfde netwerk kent de “behandeling” hiervan.

Zij zijn bijna allemaal ervaringsdeskundigen. Een behoorlijk aantal van hen wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. Inmiddels strekt het netwerk van coaches of therapeuten zich over heel Nederland uit.

Verder is de plaats niet echt van belang.  In het algemeen kan de begeleiding per mail en/of telefoon ook heel goed werken.

Hier vind je diverse ervaringen van cliënten die een traject doen of hebben gedaan.

Begeleiding bij de coach of therapeut zelf en via mail, telefoon of skype.

Herstellen doe je zelf. Het is jouw eigen proces. Het kan een zwaar proces zijn, waarin het belangrijk is dat je kunt terugvallen op iemand die dit proces zelf kent.

Vanzelfsprekend heeft die ook een professionele achtergrond. Ga dat zeker na. Deze coach of therapeut zal aan de zijlijn staan. Tegelijkertijd zal hij je bijstaan zodra dat nodig is.

Praktisch betekent dit dat er niet alleen de mogelijkheid bestaat een coachsessie te hebben op afspraak.  Bovendien kun je per mail je vragen voorleggen.

Ook voor steun kun je bij hem of haar terecht. Begeleiding via mail is effectief en flexibel. Je hebt de zekerheid dat er iemand is om op terug te vallen.

Bij gevolg hoef je niet lang te wachten op de volgende sessie. Weet je dat tussentijdse telefonische afspraken (of via skype) ook altijd mogelijk zijn?

De juiste hulp is heel belangrijk.

Ik weet uit ervaring hoe je door narcistische mishandeling in een isolement kunt raken.  Narcistische mishandeling heeft tot gevolg dat je niet meer durft te vertrouwen op je eigen kracht.

Je zult weer in verbinding moeten komen met je eigen kracht. In die kracht ga je je eigen antwoorden vinden. Bovendien leert de ervaring dat jij als slachtoffer heel goed weet wat je nodig hebt.

Echter, ligt die kennis diep van binnen. Ook weet je hoe je kan herstellen. Je bent alleen die verbinding met deze innerlijke wijsheid kwijtgeraakt.

Wat levert het je op?

omslag Van duister naar licht
overgang van gespannen naar ontspannen
wending van geestelijke gevangenis naar echte vrijheid
kentering van overleven naar leven
verandering van onbewust naar bewust
transformatie van onbegrepen naar begrepen
ommezwaai van “mee gaan en verdwijnen” naar “blijven staan”
omslag van achteruitgang naar vooruitgang
verwisseling van instabiel naar stabiel
overgang van onzeker naar zeker
correctie van chaos naar structuur en houvast
alternering van “in” het systeem naar “uit” het systeem
bijstelling van de schijnwereld naar de realiteit
transformatie van machteloos naar krachtig
van de verstoorde wereld naar de gezonde wereld
van slachtoffer naar jezelf!

Hoe werkt het?

  • Als je geïnteresseerd bent, vraag dan de uitgebreide informatie op. In dit stuk staat hoe het traject er uitziet en wat je kan verwachten. Vanzelf sprekend vind je hier de informatie van de betrokken coaches en therapeuten. Zij stellen zich aan je voor en hebben elk een website voor extra informatie.
  • Mag het duidelijk zijn dat wanneer je door een van hen wil begeleid worden, dan kun je rechtstreeks contact opnemen. Vanzelfsprekend doe je dit met diegene die jou aanspreekt op de website van Iris Koops.
  • In het geval dat je de vrijblijvende kennismaking-intake positief ervaren hebt,  kan jouw traject beginnen.

Niet antwoorden op mails van narcistisch familielid

Iris Koops

Boek E-boek DVD CD over narcisme veerkracht transformatie en trauma. Deel 1

Hoe je leven in eigen hand nemen tegenover een narcist(e)?

Boeken Iris Koops

Online resultaten met narp van Melanie Tonia Evans! Deel 4

Welke Kenmerken hebben narcistische moeders? Deel 3

Hoe ga je scheiden van je narcist?

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren